• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

08.11.2019

15:51

JELENA VEZALA DUPLI UČKUR I KRENULA DA TRČI, A KAD SU PRONAŠLI TELO, BIO JE POCEPAN! Burma koju nikad nije skidala ukradena! Ovo su najveće misterije jezivog zločina

Vesti

JELENA VEZALA DUPLI UČKUR I KRENULA DA TRČI, A KAD SU PRONAŠLI TELO, BIO JE POCEPAN! Burma koju nikad nije skidala ukradena! Ovo su najveće misterije jezivog zločina

Podeli vest

Jelena je uvek nosila burmu, a kada je krenula na trčanje, učkur trenerke je zategla i vezala dva puta. Kada je nađena, burma je nestala, a učkur je bio skoro izvučen. Zašto, pita se Zoran

Zoran Marjanović (40), optužen za ubistvo supruge Jelene (33), kaže za Informer da su mu i posle tri i po godine od zločina dva pitanja ostala misterija - zašto joj je ubica skinuo burmu i kako je uspeo da joj istrgne učkur iz donjeg dela trenerke?

Nije silovana

Marjanović je o tome govorio i u utorak, na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu, istakavši da su te dve okolnosti ostale nepoznanica i za istražne organe. Istražitelji do danas nisu utvrdili gde je završio Jelenin venčani prsten i pod kojim okolnostima joj je istrgnut učkur iz trenerke, koji je ona sama, malo pre ubistva, vezala u dupli čvor.

Narkoman

Najpre sam pomislio da ju je ubio neki narkoman zbog pljačke, pa joj je oteo i burmu, ali to ipak nema smisla
Zoran Marjanović

- Kada sam čuo da je Jelena pronađena mrtva i da joj je sa ruke nestao prsten, koji ona, inače, nikad nije skidala, u prvi mah sam pomislio da ju je ubila neka narkomančina zbog pljačke. Međutim, s vremenom mi je ta opcija bivala sve apsurdnija. Mislim, ako je neko hteo u pljačku, ne bi izašao na nasip i napadao nasumice prolaznike, već bi otišao tamo gde ima siguran plen - izjavio je Marjanović za naš list.

On je takođe istakao da mu je, gledajući slike mrtve supruge sa uviđaja, posebno zapalo za oko to da je iz njenog donjeg dela trenerke bio skoro sasvim izvučen učkur, kao i da je neko pokušao da je skine dok ju je ubijao. Pored toga, i Jelenine gaćice bile su uvrnute ka unutrašnjoj strani, pa se najpre činilo da je pevačica "Granda" pre ubistva možda i silovana. Međutim, obdukcijom je utvrđeno da nije.

Foto: Informer DN

- Sto odsto sam siguran da je Jelena, neposredno uoči odlaska na trčanje po nasipu, vezala učkur u dupli čvor da joj donji deo trenerke ne bi spadao tokom džogiranja. Zapanjio sam se kad sam video da joj je taj pojas bio skoro potpuno izvučen, možda i potrgan, jer sam ubeđen da je za to trebala ogromna snaga. Zvuči mi nemoguće da ga je ona sama odvezala - naveo je Marjanović.

Zoran: Nemam ništa sa Jeleninim nasledstvom

Zoran je na suđenju demantovao spekulacije da on u ime ćerke Jane (8) upravlja kućom Jeleninih pokojnih roditelja, čiji je, faktički, Jana jedini naslednik. Kako je rekao, njega ta kuća nikad nije zanimala i u nju nijednom nije kročio posle taštine smrti, jer ga ta kuća podseća na "mnogo jada i čemera":

- Kuću su preuzele Zoričine sestre iz unutrašnjosti. Iz priča sam čuo da je one iznajmljuju sve vreme od njene smrti, krajem 2016. godine. Ne znam koliku kiriju uzimaju, ali znam da Jani niko od tog novca nije prosledio ni dinar iako znaju da ide u privatnu školu. Od cele porodice Krsmanović u kontaktu sam samo sa Teodorom, Jeleninom sestrom od strica, koja me ponekad pozove i pita za Janu. Grešan bih bio da tvrdim suprotno.

Nepoznati muški DNK

Interesantno je, takođe, da su upravo na donjem delu trenerke ubijene pevačice, kao i na njenoj patici, pronađeni DNK tragovi nepoznate muške osobe. Zbog toga se od početka, sa pravom ili ne, u javnosti polemisalo o tome da li je ubica ipak neko drugi, ili je Zoran možda imao saučesnika.

Dragoje uhapšen, poslat u zatvor za maloletnike

Foto: Privatna arhiva

Dragoje Milinković iz Priboja, kog je anonimni autor pisma poslatog u sud označio kao ubicu pevačice Jelene Marjanović, uhapšen je preksinoć u srpskoj prestonici, i to zbog prevare! On je ranije bio osuđen za to delo i nekoliko godina je izbegavao odlazak na robiju, pa je odmah po hapšenju upućen na izdržavanje kazne u Kazneno-popravni zavod za maloletnike u Valjevu!
To što će Milinković deliti zatvorske dane sa maloletnicima nije neuobičajena stvar i reč je o administrativnim razlozima. Dragoje je, naime, rodom iz Priboja, a svi iz tog dela Srbije koji su osuđeni za lakša krivična dela šalju se mahom u valjevski zatvor, u kom se, između ostalog, nalaze i maloletnici.

Kako smo saznali, Osnovni sud u Priboju osudio je Milinkovića na godinu dana zatvora jer je prevario trojicu mladića iz Trstenika, kojima je, navodno, uzeo veliki novac uz obećanje da će im naći posao u Švajcarskoj. Ista trojica mladića su ga, pre izricanja presude, otela 22. aprila 2015. u okolini Kruševca, pa su ga pretukli i uzeli mu 16.500 evra. Dragoje je potom osuđen za prevaru, ali ova trojica nisu za otmicu, nasilje i pljačku.

Prethodnih godina Dragoje se krio u Švajcarskoj i Nemačkoj, gde je čekao da zastari kazna za prevaru, ali 22. oktobra je u Viši sud u Beogradu stiglo anonimno pismo u kom se tvrdi da je on pre tri i po godine za pare ubio Jelenu Marjanović, po nalogu njene svekrve Zorice. Dragoje se istog trenutka oglasio iz Nemačke, tvrdeći za naše medije da je to notorna laž i da mu sve smešta bivša supruga, s kojom se spori oko imovine!

Želeći da, kako je istakao, spere ljagu sa svog imena i da na poligrafu demantuje optužbe za ubistvo, u sredu uveče došao je u Beograd, gde je posle samo nekoliko sati uhapšen zbog izdržavanja zatvorske kazne. Ostalo je nejasno zašto je Dragoje uopšte dolazio u Srbiju, kad je znao da ga ovde čeka zatvor zbog prevare, dok pismo, u kom je optužen za ubistvo, ionako niko nije shvatio ozbiljno. M. S.

 

 

U međuvremenu, u sredu uveče je uhapšen Dragoje Milinković, koga je nepoznata osoba označila kao Jeleninog ubicu u pismu dostavljenom Višem sudu. Iako se tužilaštvo nije oglasilo o tome da li će nešto preduzimati po tom pitanju, može se očekivati da će ipak naložiti da se s njim obavi informativni razgovor i da mu se uzme DNK radi provere navoda iz pisma. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija