• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2019

10:57

OBUČEN U POLICAJCA LIKVIDIRAO BIZNISMENA? Ko je čovek koji je SEBI PREREZAO VRAT PRED OČIMA SUDIJA I ADVOKATA

Vesti

OBUČEN U POLICAJCA LIKVIDIRAO BIZNISMENA? Ko je čovek koji je SEBI PREREZAO VRAT PRED OČIMA SUDIJA I ADVOKATA

Podeli vest

Zoran Jeličić (41), koji je danas pokušao da se ubije u sudnici Specijalnog suda, osumnjičen je da je deo ozloglašene valjevske grupe koja je godinama sejala strah po ovom gradu.

Jeličić je uhapšen zbog sumnje ubio biznismena Željka Đedovića (30) u centru Valjeva, i tako što je prethodno od policajca M. M. (25) iz Lajkovca uzeo uniformu u kojoj je prišao Đedoviću i ispalio mu četiri metka u glavu.

JELIČIĆ PREREZAO VRAT U SPECIJALNOM SUDU! Izašao za govornicu, rekao Sad ću da se ubijem pred svima!

Policija je tada, na početku istrage, najpre sumnjala da je M. M., pripadnik beogradske policijske brigade, ubio Đedovića. Međutim, istraga je utvrdila da je ubica najverovatnije Jeličić, jedan od osmorice uhapšenih iz grupe biznismena Milana Lazarevića (39), zvanog Laza Bombaš.

- Policajac koji je uhapšen s tom grupom dao je svoju uniformu na korišćenje Milanu Lazareviću, a ovaj ju je dao direktno Jeličiću. Lazarević je angažovao Jeličića da ubije Đedovića i dovezao ga „golfom" iz Beograda u Valjevo. Jeličić je u policijskoj uniformi prišao Đedoviću i pucao u njega - rekao je tada Milorad Veljović, bivši direktor policije.

Foto: Informer

 

Inače, Jeličić, koji je priznao da je ubio Đedovića, godinama je  član kriminalne grupe čiji su pripadnici pohapšeni 2009. godine zbog sumnje da su počili više krivičnih dela.

- Na čelu grupe je Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, koji je proveo sedam godina u zatvora zbog izvršenja krivičnih dela. Lazarević ima firmu koja se bavi obezbeđenjem. U suštini, uloga ove kriminalne grupe nije da se bavi obezbeđenjem, već izvršenjem najtežih krivičnih dela - izjavio je tada Veljović.

Članovi ove grupe osumnjičeni su za ubistva, ucene, iznude, pretnje, pa i razaranja poslovnih objekata u centru grada, a godinama su širili atmosferu straha i nesigurnosti u Valjevu. Pripremali su teren da u jednom trenutku, kažu dobro upućeni, postanu paraformacija koja će "da zavede red u gradu na Kolubari", pisali su tada mediji. 

Navodilo se i da je Lazarević svojvremeno osnovao agenciju za zaštitu „Polito", u kojoj je zaposlio desetine nezaposlenih momaka „besprekorne prošlosti", za šta je dobio novac od Nacionalne službe za zapošljavanje. Oni su obezbeđivali mnogobrojne objekte u Valjevu, od trafika do Narodnog muzeja, ali su ustvari reketirali vlasnike privatnih radnji i kompanija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17