• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.11.2019

15:57

SRPSKI KRALJ ORGANSKE HRANE PAO SA 4 TONE DROGE! Otkrivamo detalje FILMSKE AKCIJE NA AUTOPUTU! Policija zaustavila audi, a onda je usledio ŠOK

Vesti

SRPSKI KRALJ ORGANSKE HRANE PAO SA 4 TONE DROGE! Otkrivamo detalje FILMSKE AKCIJE NA AUTOPUTU! Policija zaustavila audi, a onda je usledio ŠOK

Podeli vest

Predrag Koluvija (39), vlasnik poljoprivredne firme "Jovanjica" u Staroj Pazovi i najveći proizvođač organske hrane u Srbiji, uhapšen je nakon što je na njegovoj farmi pronađeno oko četiri tone marihuane!

Pored Koluvije, uhapšeno je još osmoro njegovih radnika. Na imanju je otkriveno oko 650 kilograma osušene marihuane i 65.681 stabljika indijske konoplje!

NA FARMI ORGANSKE HRANE U STAROJ PAZOVI GAJILI DROGU! Uhapšeni VLASNIK POZNATE FIRME I ZAPOSLENI, nađeno ČETIRI TONE MARIHUANE


Prema nezvaničnim saznanjima Informera, ogromne plantaže marihuane otkrivene su sasvim slučajno još 14. novembra. Koluvija je tog dana sa vozačem u "audiju A8" i sa policijskim blinkerima na autoputu ogromnom brzinom pretekao automobil u kom su bili inspektori Odeljenja za suzbijanje narkotika. Inspektori su odmah obavestili patrolu saobraćajne policije da zaustavi "audi" radi kontrole, što su ovi i učinili.

Foto: MUP Srbije

Droga nađena na plantaži


- Dok su saobraćajci pregledali dokumente vozača i suvozača u "audiju", pristigli su i inspektori. Koluvija je tad policajcima pokazao policijsku značku, ali je proverom utvrđeno da je lažna. Usledila je istraga i na plantažama njegove firme "Jovanjica", pod ogromnim plastenicima, pronađeni su prostrani zasadi marihuane - navodi naš izvor.
On dodaje da su inspektori narednih dana popisivali svaku biljku indijske konoplje i svaki gram osušene marihuane koji je nađen u magacinima. Tek pošto što je završen ovaj ogroman posao, i nakon što je utvrđeno ko je sve učestvovao u gajenju marihuane, iz MUP su se juče oglasili saopštenjem.

Foto: MUP/printscreen

 


- Ilegalna laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima otkrivena je na jednom poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove. Policija je tu zatekla i zaplenila 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.681 stabljiku u sirovom stanju, ukupne težine 3.954 kilograma. Vlasnik poljoprivrednog dobra Predrag Koluvija uhapšen je u ovoj akciji zbog sumnje da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se od januara ove godine bavila uzgojem marihuane. Uhapšeno je još osam zaposlenih u firmi "Jovanjica" koji su bili članovi ove grupe, dok je za još jednom osobom raspisana potraga - navodi se u saopštenju.

Protiv Koluvije je podneta i krivična prijava zbog falsifikovanja dokumenata, jer je imao lažnu policijsku značku, dok je protiv vozača "audija" podneta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom policijskom signalizacijom. Pretresom prostorija firme "Jovanjica" pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver.

Inače, u javnost je još 15. novembra procurila informacija da je na imanju kod Stare Pazove nađena ogromna količina marihuane, ali pošto se MUP nije odmah oglasio o tome jer je istraga bila u toku, to je u javnosti pokrenulo brojne spekulacije, teorije zavere, ali i zlonamerne komentare pojedinih predstavnika opozicije. Videvši policiju oko plantaža "Jovanjice", pustili su priču u javnost da tamo zapravo MUP gaji marihuanu (!?!), iako su policajci tih dana zapravo obezbeđivali celo imanje dok je trajao uviđaj!


Laži ugrozile istragu


Zato je juče reagovao i direktor policije Vladimir Rebić, koji je apelovao na sve političare da ne objavljuju laži zarad svojih političkih ciljeva.
- Policajci su prilikom zaplene na imanju firme "Jovanjica" preduzeli sve mere po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i svoj posao su obavili profesionalno i u skladu sa zakonom, kao što to uvek čine. Nažalost, zbog neodgovornosti pojedinih političara, suočili su se i sa raznim neistinama, počev od toga da su policajci obezbeđivali proizvodnju marihuane, pa nadalje, i to sve usred istrage koja je vođena po nalogu Tužilaštva. Istraga je na taj način mogla biti ugrožena. To što neki političari ne poznaju način funkcionisanja institucija i istražnih radnji, ne znači da ih neznanje opravdava i da mogu da obmanjuju javnost - istakao je Rebić. 



Koluvija zloupotrebio podršku države

Kompanija "Jovanjica" je za pet godina postojanja postala najveći proizvođač i distributer organske hrane u Srbiji, a njihovi proizvodi se prodaju u skoro svim trgovinskim lancima. Firma je učestvovala i u projektu koji je realizovao Grad Beograd, gde je raspisan konkurs za davanje oko 5.000 hektara gradske zemlje na korišćenje, i koristili su sve beneficije koje im je država pružila kao velikom poljoprivrednom proizvođaču. Aleksandar Vulin i Zoran Babić su 2015. i 2016. javno pružili podršku ovoj firmi, posetivši plantaže "Jovanjice", ne sluteći da će vlasnik Predrag Koluvija nekoliko godina kasnije tu podršku zloupotrebiti.
Koluvija je, inače, bio i dobrotvor manastira Hilandar, a po blagoslovu igumana svoju firmu je nazvao po luci Jovanjica, koja se nalazi na Atosu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Muki

pre 4 godine

To su nasi bahati nikad se nece nauciti, misli planeta ke njegova jer zaradjuje pare, pa je l jeste sad zbog toliko love ili nije objasni, da si vozio 80 u jugu niko ne bi znao za tebe, ali ti smekeru moras da pokazes koliko imas, zato stiglo sta je trebalo.

Cluffas

pre 4 godine

Legalizujte marihuanu i ubijte albancima biznis. Sa tim parama kupujte zemlju na kosovu i metohiji.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija