• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

04.12.2019

08:03

MARJANOVIĆ ČUDOM IZBEGAO ATENTAT NA IBARSKOJ! Isplivali šok detalji! Bio je vozač funkcionera SPO koji je poginuo!

Vesti

MARJANOVIĆ ČUDOM IZBEGAO ATENTAT NA IBARSKOJ! Isplivali šok detalji! Bio je vozač funkcionera SPO koji je poginuo!

Podeli vest

Zoran Marjanović bio vozač Veselina Boškovića, brata Danice Drašković. Na dan atentata, 3. oktobra 1999, trebalo je da njega i Vuka Draškovića vozi na Ravnu goru, ali je Veselin u poslednji čas odlučio da vozi sam * U atentatu na Ibarskoj poginuli Bošković i još trojica telohranitelja Vuka Draškovića

Zoran Marjanović (41), optužen za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), pre 20 godina čudom je izbegao smrt na Ibarskoj magistrali kada su ubijena četvorica funkcionera Srpskog pokreta obnove (SPO)!

Kako ekskluzivno saznajemo, Marjanović je tada bio lični vozač Veselina Boškovića, brata Danice Drašković! Na dan atentata, 3. oktobra 1999, Zoran je trebalo da vozi Boškovića i Vuka Draškovića na Ravnu goru, ali je Veselin u poslednji čas odlučio da vozi sam i Zorana je poslao kući, čime mu je nehotice spasao život!

POLICAJAC UZEO 80.000 EVRA DA UKLONI DOKAZE ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ?! Mesto zločina nije bilo zaštićeno, telo spustili na travu! USKORO NOVA HAPŠENJA

Foto: Informer

258

godina zatvora izrečeno je optuženima za atentat na Ibarskoj

U stravičnoj insceniranoj saobraćajnoj nesreći poginuli su Bošković i trojica telohranitelja Vuka Draškovića, dok je lider SPO čudom preživeo direktan sudar s kamionom!

Poslao ga kući

Šta se tačno desilo i kako je pukom slučajnošću izbegao masakr kod sela Petka, Marjanović je po prvi put ispričao za Informer:

- Tačno je da sam 1998. godine, sa svojih 20 godina, počeo da radim kao vozač Veselina Boškovića, koji je u to vreme bio direktor Direkcije za građevinsko zemljište grada Beograda. Vozio sam ga u "audiju A8". Tog jutra, uoči atentata, odvezao sam Veska kod Vuka Draškovića i njih dvojica su seli da igraju šah. Znao sam da su planirali da idu na Ravnu goru, pa sam pitao Boškovića kad ćemo krenuti - priseća se Marjanović i dodaje:

- Međutim, Vesko mi je rekao da idem kući, da se odmorim malo i da će se njih dvojica sami odvesti kad završe partiju. Tako je i bilo. Ja sam otišao kući, a njih dvojica su nešto kasnije krenuli na Ravnu goru. Kad sam čuo šta se desilo svega nekoliko sati kasnije, nisam mogao da verujem. Tog dana samo me je Bog spasao sigurne smrti!

OSAM MISTERIJA JELENINOG UBISTVA! Istraga ubistva pevačice "Granda" već tri i po godine nije dala ODGOVORE NA KLJUČNA PITANJA!

Foto: ilustracija/Tanjug

Inače, na sudu je kasnije utvrđeno da je prava meta napada bio Drašković. Tadašnji predsednik Slobodan Milošević je, kako je pokazala istraga, u Vuku kao lideru opozicije video opasnost za svoju vlast i političku moć, pa je odlučio da ga likvidira. Taj zadatak je poverio tadašnjem načelniku Državne bezbednosti Radetu Markoviću, koji je angažovao Milorada Ulemeka Legiju i njegovu jedinicu (JSO) da izvedu atentat.

Bog ga spasao

Tog dana me je Bog spasao sigurne smrti
Zoran Marjanović

Koristeći svoj službeni položaj, Marković je pribavljao podatke o kretanju Draškovića i prosleđivao ih Legiji, koji je organizovao atentat sa pripadnicima JSO. Tog 3. oktobra, Drašković je sa svojim saradnicima sa tri automobila krenuo ka Ravnoj gori kako bi obišao izgradnju Spomen-centra Draži Mihailoviću.

Vukova supruga Danica Drašković, Boškovićeva rođena sestra, bila je sa poslanicom SPO Gordanom Aničić u džipu koji je prvi išao u koloni. Za njima je išao "audi A8", u kom su bili Drašković i Bošković, a u trećem vozilu, BMW, bili su pripadnici obezbeđenja. Spremno ih je čekao kamion DB-a, koji je u 12.15 propustio džip, a onda se direktno zakucao u "audi", u kom je poginuo Bošković, kom je od siline udarca pukao vrat. U kamion se zatim zabio i BMW, koji se potom zapalio i u njemu su nastradala sva trojica telohranitelja.

 

 

Drašković je u ovom stravičnom sudaru čudom ostao samo lakše povređen.

Presude posle 10 godina

Usledilo je suđenje i u decembru 2009. godine za zločin na Ibarskoj magistrali pravosnažno su, na maksimalnih 40 godina, osuđeni Radomir Marković i Legija, kao i pripadnici JSO Nenad Ilić Glavonja i Branko Berček. Nenad Bujošević Rambo i Duško Maričić Gumar osuđeni su na po 35 godina zatvora, a Leonid Milivojević na 30 godina.

Mihalj Kertes, direktor Savezne uprave carina, osuđen je na godinu i po dana zatvora jer je pomogao Markoviću da prikrije zločin tako što je DB-u dao novi kamion, dok je za onaj koji je izazvao sudar napravio falsifikovana dokumenta. Pripadnici saobraćajne policije Dragiša Dinić i Vidan Mijailović osuđeni su uslovno za prikrivanje dokumentacije sa uviđaja.

Šef beogradskog odeljenja DB Milan Radonjić i Branko Đurić, načelnik policije u Beogradu, oslobođeni su odgovornosti za atentat. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Mapraviste spektakl od ovih,pa vama bi zavideli i producenti latino i američkih maratonskih serija "Dinastija""Kasandra"itd.

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija