• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

06.12.2019

13:00

MISTERIJA RASKOPANOG GROBA U STARIM BANOVCIMA Lobanja bačena pored spomenika, SUMNJA SE NA JEDAN MOTIV

Vesti

MISTERIJA RASKOPANOG GROBA U STARIM BANOVCIMA Lobanja bačena pored spomenika, SUMNJA SE NA JEDAN MOTIV

Podeli vest

Dragica Kristić sahranjena pre 25 godina, a u noći između utorka i srede neko je raskopao njen grob, iz njega izvadio lobanju i bacio je pored spomenika

Iz groba učiteljice Dragice Kristić, koja je pre 25 godina sahranjena u Starim Banovcima, u noći između utorka i srede iskopana je lobanja i ostavljena pored spomenika! Sumnja se da je grob oskrnavljen radi krađe nakita sa tela pokojnice, ili u nekom bolesnom sektaškom obredu!

Ludaci

Najmanje dvojica ludaka uklonila su mermernu ploču, razbila kovčeg i izvadila lobanju. Ne zna se da li je nešto ukradeno                  Izvor iz istrage


Svi je voleli


Stravičan prizor na groblju u Starim Banovcima otkriven je u sredu po podne kada su radnici Javnog preduzeća "Čistoća" uređivali parcele i naišli na raskopanu porodičnu grobnicu Kristića. O bizarnom slučaju odmah je obaveštena policija, koja je obavila uviđaj.

- Najmanje dvojica, moram tako reći, ludaka, u noći između utorka i srede uklonili su tešku mermernu ploču i iskopali rupu u visini glave pokojne Dragice Krstić. Potom su razbili kovčeg, izvadili lobanju i ostavili je pored spomenika. Nije poznato da li je nešto ukradeno iz kovčega - navodi naš izvor iz istrage.

Foto: rtv/printscree

Foto: rtv/printscreen

 
 

Prema njegovim rečima, postojale su glasine da je Dragica sahranjena sa skupocenom ogrlicom i minđušama, ali njena porodica je to demantovala.

- Izričito su tvrdili da ona nije sahranjena sa nakitom, tako da nema tragova koji bi ukazivali da je pljačka motiv za skrnavljenje groba. Jezivo je to što je lobanja namerno odvojena od ostatka skeleta, pa izvađena iz sanduka i ostavljena na iskopanoj zemlji pored spomenika, što veoma podseća na neki bolesni sektaški obred. Istraga će svakako utvrditi prave motive, a policija intenzivno traga za osumnjičenima - kazao je naš sagovornik.

Meštani Starih Banovaca su zgranuti i tvrde da se takav slučaj skrnavljenja groba ne pamti u njihovom kraju. Mnoge je ovaj slučaj uznemirio i uplašio.

- Neki kažu da su učiteljicu Dacu, kako smo je svi zvali, otkopali jer je sahranjena sa nakitom, ali ako je to pravi razlog, zašto su joj izvadili lobanju iz groba? I to baš uoči Vavedenja... Sumnjivo mi je to... - kaže meštanin, odmahujući glavom:

 

- Šta god da je razlog, strašno je. Naravno da sam prvo pomislio da je neka sekta opet aktivna ovde kod nas i da su izvodili neke njihove rituale. U svakom slučaju, jedva čekam da policija pohapsi te manijake. Naša Daca je bila poštovana učiteljica u Starim Banovcima i svi su je voleli, i njeni đaci i njihovi roditelji. Nije zaslužila da joj neko uznemirava večni mir.


Nema dokaza

Sektolog Slađan Mijaljević, međutim, smatra da nema dokaza koji bi ukazali da je u ovom slučaju izveden neki sektaški obred.

- Kad sam čuo za taj slučaj, prva pomisao mi je bila: lovci na blago. Ali ako je porodica rekla da nije sahranjena sa skupocenim nakitom, to onda otpada kao motiv. Prosto, nema dovoljno dokaza da je u pitanju nekakav satanistički ritual. Moguće da je to i neki ludak uradio, koji je na ovaj način hteo da se osveti učiteljici iz nekog ličnog razloga, i to posle četvrt veka. Ako policija ne pronađe te ljude koji su to uradili, ostaje nam samo da nagađamo - kaže Mijailović. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!
Politika

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!

Čitajući kojekakve budalaštine koje udarna Đilasova pesnica i fantom koji je pored grada u kome živi menjao čak i ime pa se danas zove Borko izjavljuje prosto se, samo od sebe, nameće pitanje - da li on zaista smatra građane Srbije ludim i glupim?

21.06.2024

18:10

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51