• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.12.2019

07:51

PREOKRET ZA SRBE OSUĐENE ZA UBISTVO AMERIKANCA! Majka UBIJENOG IMA NOVI ZAHTEV

Vesti

PREOKRET ZA SRBE OSUĐENE ZA UBISTVO AMERIKANCA! Majka UBIJENOG IMA NOVI ZAHTEV

Podeli vest

Ponovljeno suđenje za ubistvo američkog studenta Bakarija Hendersona (22) na grčkom ostrvu Zakintos 2017. godine, za koje su petorica Srba i jedan britanski državljanin bosanskog porekla osuđeni na kazne zatvora od pet do 10 godina, trebalo bi da počne 8. januara iduće godine

Kako se navodi, ovo je američkom portalu CBS Austin potvrdila majka Bakarija Hendersona, rekavši da se nada da će ovog puta pravda biti zadovoljena i da ce grčko pravosude uvideti da osuđeni zaslužuju veće kazne.

Najvišu kaznu dobio je Amir Omardžić, britanski državljanin bosanskog porekla, koji je osuđen je na 15 godina zatvora.

Od srpskih državljana, Dušan Ranković je kažnjen sa 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mladi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

PETORICA SRBA OSUĐENA OD 5 DO 10 GODINA ZATVORA ZA NAPAD NA AMERIKANCA NA ZAKINTOSU!

Grčko tužilaštvo je na zahtev porodice ubrzo posle toga podnelo žalbu na prvostepenu presudu, tražeći da se šestorki ponovo sudi, ali i grčkom državljaninu koji je oslobođen, i to ne samo za krivično delo teške telesne povrede, već i teško ubistvo.

Foto: print

Amerikanac Bakari Henderson (22) iz Teksasa pretučen je na Zakintosu, a od zadobijenih povreda je ubrzo preminuo.

Kako su tada pisali grčki mediji mediji, ključan je bio njegov "selfi" s jednom konobaricom, na kojem se vidi da je pijan pokušao da je privuče radi slikanja, ali da ga je ona odgurnula, što je izazvalo intervenciju "izbacivača" kluba, a potom i kavgu gostiju sa Amerikancem i napad na njega.

Ubrzo je nastala opšta tuča, a Henderson je pobegao iz lokala. Na jezivom snimku vidi se kako ga grupa mladića sustiže kod jednog automobila, obara na pod i nanosi mu udarce rukama i nogama, prenosi Blic.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Radomir

pre 4 godine

Hulje su zasluzile vise. Tukli su ga nogama dok je bez svesti, nemocan, lezao na ulici, samo zato sto je crnac.

Bane

pre 4 godine

A, kao i svi pogani, bahati Amerikanci, bio je moćan da maltretira konobaricu:

tadija64ZEMUN

pre 4 godine

zbog ovog"amerikanca",koji se bahato ponasao,nasa deca moraju u zatvor (dobili su prevelike kazne,jer tamo u usa ,ovakve policajci ubijaju kao pse na sred ulice i nikom nista) a on je samo dobio sta je trazio,a trazio je djavola

Sve na 13 crno

pre 4 godine

Pijanog i nemocnog i na zemlji treba ih mlatiti svaki dan u zatvoru po 20god i vise .....crnac pa povredio im ponos

Berina

pre 4 godine

To je stvarno srsmota zar je bilo vrijdno to jedne konobarice .Jedan se je mladi zivot ugasio a drugi moraju u zatvor.A znate onu staru poslovicu iz zatvora ikad a iz groba nikad .

Tina

pre 4 godine

Za Amerikance to su male kazne. Toliko se tamo dobije kod sudije za prekrsaje. Tamo bez dozivotne, nista.

Stavra

pre 4 godine

Za njih petoricu 150 godina robije - olakšavajuća okolnost jer su mladi! Ubili su ga ko psa, ovo je kazna po meri!

MilosObilic1389

pre 4 godine

Оду деца на Грчко море а онда им главна забава АЛКОХОЛ...Па то имате и у Београду, не морате у "бели свет" да бисте се напили...Успут питам, онако, да су БИЛИ НА ЗЕЈТИНЛИКУ....? Да ли је неко упалио свећу...? Е, сада знате шта Вам је прво чинити када уђете у свету земљу .... - ГРЧКУ...!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija