• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2019

11:37

U CRNU GORU NIJE KROČIO 9 GODINA, ŽIVI U HOTELU U BEOGRADU Ranjeni crnogorski biznismen PLANIRAO DRASTIČAN POTEZ PROTIV MILA

Vesti

U CRNU GORU NIJE KROČIO 9 GODINA, ŽIVI U HOTELU U BEOGRADU Ranjeni crnogorski biznismen PLANIRAO DRASTIČAN POTEZ PROTIV MILA

Podeli vest

Miodrag Daka Davidović, crnogorski biznismen na kojeg je pucano u utorak uveče u beogradskom hotelu Kraun Plaza, je vlasnik firme “Neksan”, osnovane davne 1992. godine kao porodično preduzeće.

Pre toga je 12 godina kao ekonomista radio u Železari Nikšić.

U ratnom vihoru 90-tih Miodrag Davidović je, kako se navodi, bio načelnik Centra bezbednosti Nikšić i kao tadašje crnogorsko rukovodstvo svesrdno je podržavao “srpsku stvar” u Bosni.

SNAJPEROM NA CRNOGORSKOG BIZNISMENA! Miodrag Daka Davidović upucan u Kraun plazi

(VIDEO) NA BIZNISMENA PUCAO SNAJPERISTA! Oružje pronađeno u zapaljenom "renou" na Novom Beogradu, potraga za napadačem!

OGLASIO SE RANJENI CRNOGORSKI BIZNISMEN! Evo šta je poručio iz bolnice


U nikšićku Železaru ponovo se vratio 2011. da bi je podigao na noge nakon što ju je holandska firma MNNS uz pomoć vlade u vidu kredita i garancija doveo do gašenja.

Ali, to je bilo kratkog daha, jer 2012. tadašnja vlada premijera Igora Lukšića odlučila da kroz proces privatizacije Železaru umesto Davidoviću proda turskom Toščeliku, koji i danas sa njom upravlja. Par godina kasnije isto će se desiti sa Rudnicima boksita koje će volšebnom igrom, kako se navodi, kontroverzni predsednik Privrednog suda Blažo Jovanić prebaciti u ruke Veselina Pejovića.

Davidović je, kažu Vijesti, shvatio poruku vlasti. Zaključio je da za njega više nema mesta u Crnoj Gori i preselio se za Beograd.

Poslednjih 8-9 godina živi u hotelu Kraun Plaza i nijednom za to vreme se nije vraćao u Crnu Goru, ali je pre par meseci u intervjuu jednom beogradskom mediju rekao da bi se na narednim izborima kandidovao za crnogorskog predsednika.

Foto: printscreen

 



„Neksan“ je, kako piše na sajtu, preduzeće koje se sada bavi građevinarstvom - Podgorica, Budva, Kotor i Nikšić su gradovi gde Davidović gradi zgrade i apartmane.

Miodrag Daka Davidović poznat je i kao veliki ktitor Mitropolije crnogorsko primorske, a mitropolit Amfilohije ga je 12. maja 2015. godine odlikovao ordenom Svetog kralja Milutina.

Davidović je bio glavni finansijer renoviranja Manastira Ostrog, a sagradio je i Manastir Svetog Save na Goliji, kod Nikšića, zbog čega ga je patrijarh srpski Irinej odlikovao ordenom Svetog Save prvog stepena.

U jeku afere „državni udar“ Davidović je u pojedinim medijima, naklonjenim režimu, označen kao finansijer Demokratskog fronta.

Najdalje se otišlo sa optužbama kada je propaganda objavila da je Davidović bio dobavljač oružja za grupu koja je uhapšena 16. oktobra 2016. zbog optužbi da su planirali terorističke napade na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

„Istina je i to da nikoga, od 20 ljudi koji su uhapšeni u Crnoj Gori, nisam znao, sreo, niti video u mom životu, a kamoli da sam ih finansirao i ubeđivao da ubijaju. Ako se, ne daj Bože, bilo šta desi mojoj porodici, mojim saradnicima i mojim zaposlenima, jasno je sa koje je adrese došla poruka. Prirodno je da ovako razmišljam, jer je ovakva pisanija stvorila nezdravu klimu u javnosti i označila me kao finansijera terorista“, napisao je Davidović mesec kasnije.

Proletos se oglasio da podržava formiranje novog opozicionog bloka „Da svako ima“, ali se prema poslednjim informacijama i od tog političkog projekta digao ruke jer se ne razvija u željenom smeru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija