• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

10.01.2020

20:03

KAJEM SE ŠTO SAM UBIO NEBOJŠU, ALI MORAO SAM! Nasmejani ubica' iz Čantavira saslušan u Mađarskoj

Vesti

KAJEM SE ŠTO SAM UBIO NEBOJŠU, ALI MORAO SAM! Nasmejani ubica' iz Čantavira saslušan u Mađarskoj

Podeli vest

Život mi je bio ugrožen, zato sam 5. januara 2018. pucao u Nebojšu Markovića na Banovom brdu u Beogradu. Sad se kajem zbog toga, kazao je plaćeni ubica Čaba Der mađarskim istražiteljima

Kajem se što sam 5. januara 2018. ubio Nebojšu Markovića na Banovom brdu u Beogradu, ali morao sam to da uradim. Život mi je bio ugrožen, rekao je prekjuče Čaba Der (39) na saslušanju pred tužiocem u Mađarskoj.

Ovaj plaćeni ubica iz Čantavira kod Subotice nalazi se u pritvoru u Mađarskoj zbog likvidacije biznismena Lasla V. u februaru 2017, ali u tamošnjem tužilaštvu je saslušan i zbog drugih zločina, koje je počinio u Beogradu i drugim zemljama Evrope.

Nije bila greška?!

Der je, prema pisanju mađarskih portala, saslušan u prisustvu svog advokata. Na pitanje tužioca da li je likvidirao Nebojšu Markovića, Čaba je odgovorio potvrdno, ali je kratko dodao i "da nije imao izbora".

- Der je na saslušanju izjavio saučešće porodici Marković, rekavši da mu je žao zbog njihovog gubitka. Pravdao se da je morao da ubije Markovića jer je strahovao za svoj život, ali nije objasnio na koji način ga je Marković ugrozio - preneli su mađarski mediji.

NEBOJŠA UBIJEN DOK JE SKLAPAO KOLICA, sada se pojavila NOVA SAZNANJA: Osumnjičeni priznao ubistvo, a prva rečenica ŠOKIRALA JE ISTRAŽITELJE

Čaba je tvrdio i da njegov prijatelj Alen Cigler, koji ga je vozio na dan Markovićevog ubistva, nije znao šta on namerava da uradi na Banovom brdu.

Der je, naime, izrešetao Markovića u jutarnjim satima u Ulici Rajka od Rasine, i to u trenutku dok je Nebojša pokušavao da ubaci dečja kolica u gepek kako bi izveo u šetnju tada jednogodišnjeg sina i osmogodišnju ćerku. Kamere za video-nadzor su snimile ubicu u beloj jakni kako sa osmehom prilazi Markoviću i puca u njega, zbog čega je Der kasnije dobio nadimak "nasmejani ubica".

Nakon likvidacije spekulisalo se da je Marković ubijen greškom, a da je prava meta bio njegov šurak Aleksandar Š. (39), osumnjičen da je kao član bande "Pink Panter" pljačkao juvelirnice širom Evrope, a koji živi u Nebojšinom komšiluku.

Foto: printscreen

Cigler je uhapšen nekoliko dana posle likvidacije, a na saslušanju se branio ćutanjem. Međutim, u neformalnom razgovoru sa policajcima kazao im je da će Čaba sigurno nastaviti da ubija.
"Nasmejani ubica" je uhvaćen tek 2. marta 2019. u Češkoj, u praškom hotelu "Amadeus", na osnovu međunarodnih poternica Srbije, Holandije i Mađarske. U Čabinoj sobi nađena su falsifikovana dokumenta, kao i mnoštvo rekvizita za prerušavanje, ali i dva pištolja, prigušivač i municija. Tokom narednih meseci češki pravosudni organi su odlučivali kojoj zemlji će izručiti Dera, pa je doneta konačna odluka da to bude Mađarska.

Bogat dosije

Der je, inače, još pre deceniju i po prvi put dospeo u zatvor zbog serije krađa, a u surovog ubicu "regrutovan" je tokom izdržavanja kazne u Sremskoj Mitrovici. Prvo ubistvo počinio je u maju 2004. u Novom Sadu, kada je na Trgu mladenaca likvidirao člana kriminalne grupe "Firma" Branislava Jelačića (30), a potom pobegao biciklom. Iste noći, novosadska policija je uhapsila sada pokojnog Vojislava Škrbića kao podstrekivača Jelačićevog ubistva, a nekoliko nedelja kasnije uhvaćen je i Der. Za ovaj zločin osuđen je na 15 godina zatvora.

Na slobodi se našao u februaru 2017. godine, da bi već u septembru naredne godine ponovo okrvavio ruke i u Budimpešti ubio biznismena Lasla V. Sumnja se da su došli u sukob jer je Čaba pokušao da mu proda drogu pomešanu sa zaslađivačem. Na osnovu video-snimaka, mađarska policija je brzo otkrila ko je ubica i prva raspisala poternicu za Derom.

Ubrzo potom u javnost je dospeo i snimak iz Amsterdama, iz jula prošle godine, na kojem se opet vidi Čaba Der kako u jednom italijanskom restoranu ubija holandskog državljanina Ivana Serdarušića (62), Hrvata koji se bavio prodajom kokaina.

Iako visok svega 160 centimetara, Der je taj nedostatak nadomestio izuzetnom fizičkom spremnošću i očiglednom beskrupuloznošću. Prema proceni psihologa, u pitanju je čovek koji nije u stanju da oseti empatiju i kajanje. 

 

Pucao i u Stojketa?

Španska policija sumnjiči Čabu Dera da je 28. avgusta 2017. u Barseloni teško ranio vođu "rakovičkog klana" Nebojšu Stojkovića Stojketa (53), kom je četiri puta pucao u glavu i grudi, pa mu i odsekao prst u znak opomene. Međutim, još nema čvrstih dokaza za to, pa je ovaj napad, zvanično, i dalje nerasvetljen.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija