• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

16.01.2020

15:18

KRISTINA UBIJENA NA PUMPI PRE DVE GODINE Sada je OTKRIVENO NEŠTO ŠTO JE ŠOKIRALO JAVNOST!

Vesti

KRISTINA UBIJENA NA PUMPI PRE DVE GODINE Sada je OTKRIVENO NEŠTO ŠTO JE ŠOKIRALO JAVNOST!

Podeli vest

Miloš Srebrić optužen je da je ubio radnicu pumpe Kristinu Kaplanović u maju 2017 godine. Danas je suđenje za ovaj zločin nastavljeno iznošenjem dokaza.

Na ročištu su prikazani snimci sa sigurnosnih kamera, a umesto da olakšaju postupak, čini se da su ga otežali, jer su snimci oskrnavljeni, odnosno, svaki među njima je isečen u ključnom trenutku. Na snimcima nedostaje ključnih 5 minuta i 10 sekundi.

Takođe, umesto da bude 12 snimaka, nedostaju snimci sa kamera 1, 2 i 3, pa su tako prikazani snimci sa kamera od 4 do 12. Ono što je najinteresantnije, kamere nema baš na mestu gde se ubistvo dogodilu, na ćošku pumpe, sa njene desne strane.

Na snimcima svake od kamera nedostaju minuti na kojima bi mogao da se vidi ključni trenutak kada je Kristina ubijena. Tako na snimku kamere broj 10 postoji prekid od 22.24.41 do 22.36.26. Na snimku kamere broj 12 nema dela od 22.36.09 do 22.41.11. Na kameri broj 5 na kojoj se vidi unutrašnjost pumpe ne postoji deo od 22.35.34 do 22.35.26.

Najbitniji snimci su sa kamera 9 i 6. Na kameri 9 se vidi kako Kristina sa 3 kolega stoji na ćošku ispred pumpe i drži telefon. Sledeći momenat, nakon isečenog dela, je kada ona pada na leđa. Jedan kolega trči ka točilicama, drugi uleće u pumpu, a treći uspaničeno telefonira. Istovremeno, na tom snimku se vidi deo nogu jedne osobe kako beži.

Tu istu osobu je snimila kamera broj 6, kako beži sa pumpe. Na sebi je imao crne pantalone, crnu obuću i košulju svetlije boje. Nije moglo da se uoči da li je na glavi imao čarapu ili kapu, kao i da li je nosio maramu preko usta. Krupnije je građe i povijen.

Foto: printscreen

 

Na pitanje sudije da li je on osoba koja beži na snimku, Srebrić je odgovorio: Na kamerama nisam ja. On je mnogo širi u kukovima, a uži u ramenima, ne liči na mene nimalo.

- Zanimljivo mi je i da je osoba koja beži zgazila u travu, a tog otiska nema - dodao je Srebrić koji je sve vreme dok su pregledani snimci sa kamera, učestvovao u analizi.

Osumnjičeni Miloš Srebrić uhapšen je nakon tri meseca potrage u stanu na Voždovcu u kojem je živeo sa trudnom suprugom i njenom babom.

Iako je negirao zločin, Srebrić je protiv sebe imao svedoke koji su ga prepoznali kao egzekutora uprkos tome što je bio maskiran. Osim svedoka, njega je odalo i to što je pao na poligrafskom testiranju.

Srebriću je određen pritvor i od hapšenja u avgustu 2017. godine se nalazi u prijemnom odeljenju Centralnog zatvora u Beogradu.

Suđenje je, nakon jednog odlaganja zbog nepojavljivanja advokata okrivljenog, počelo krajem septembra 2018. godine. Njemu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Kako je ubijena Kristina Kaplanović

Kobne večeri, u četvrtak, 25. maja 2017 godine, Kristina Kaplanović, koja je došla u Beograd iz Vilova kod tetke i učila za prijemni za fakultet, sa dvojicom kolega radila je na pumpi u Velikom Mokrom Lugu, na izlazu iz Beograda u pravcu ka Nišu. Kako se sumnja, Miloš Srebrić u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara. Kristina je preminula nakon četvorodnevne borbe lekara u Urgentnom centru. Pucnjavu su snimile kamere, pa je na osnovu video-zapisa napravljen i foto-robot ubice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi!
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi!

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sport

Geret Sautgejt više nije selektor Engleske!
Fudbal

Geret Sautgejt više nije selektor Engleske!

Velike promene u reprezentaciji Engleske! Poznati stručnjak Geret Sautgejt podneo je ostavku na mesto selektora vicešampiona Evrope, svega dva dana nakon poraza od Španije u finalu šampionata Starog kontinenta.

16.07.2024

12:10

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija