• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

22.01.2020

19:10

UPOMOĆ, SPASITE IH, MRTVI SU! NIŠLIJA SA SEKIROM U RUCI IŠAO OD STANA DO STANA I LOMIO VRATA! Jedan od stanara krenuo da mu se suprotstavi, a onda je ugledao njih!

Vesti

UPOMOĆ, SPASITE IH, MRTVI SU! NIŠLIJA SA SEKIROM U RUCI IŠAO OD STANA DO STANA I LOMIO VRATA! Jedan od stanara krenuo da mu se suprotstavi, a onda je ugledao njih!

Podeli vest

Policija u Nišu je podnela krivičnu prijavu protiv dvadesetosmogodišnjeg Nišlije koji je sinoć upao u stambenu zgradu u Naserovoj ulici i sekirom razbio ulazna vrata na tri stana. U nesvakidašnjem incidentu nije bilo povređenih zahvaljujući blagovremenoj intervenciji policije koja je savladala naoružanog napadača

Stefan Mršić, jedan od stanara koji se našao na meti čoveka za koga je ustanovljeno da je psihijatrijski bolesnik, kaže da je bio šokiran kada je čuo udarce po svojim vratima.

- Nešto posle 19 sati čuo sam udarce po ulaznim vratima, a zatim i dranje. Neko je vikao: "Upomoć, spasite ih, mrtvi su!" Lupa je bila sve jača. Zabrinuo sam se, u stanu je bila i moja supruga i dvoje male dece, pa sam odmah pozvao policiju. Odjednom, udarci po mojim vratima su prestali, ali sam čuo lupnjavu po drugim delovima zgrade. Nekoliko minuta kasnije, napad se nastavio još većom žestinom. Izašao sam u hodnik u nameri da se suprotstavim napadaču, kada sam video kako oštrica sekire proseca vrata. Na sreću, u tom trenutku kroz nastalu rupu sam video policijsku patrolu. Oni su ga savladali, oduzeli mu sekiru i odveli ga – opisuje Mršić stravičan događaj.

Foto: D.K.

Došao kod prijatelja u zgradu

Kaže da nasilnika ne poznaje, ali da je saznao da se nije slučajno obreo u njihovoj zgradi.

- Kako sam čuo, on ima neke prijatelje u našoj zgradi koji su otputovali. Umislio je da im se nešto desilo, pa je otišao najpre do njihovih vrata i počeo da lupa. Komšija ga je oterao, a on se spustio sprat niže i počeo da razbija sledeća vrata. Zatim je došao do mene i nastavio napad. Moja vrata su najgore prošla, morao sam da ih promenim, potpuno ih je uništio – objašnjava Stefan.

Foto: D.K.

Odveden na psihijatriju

S obzirom na to da je mladić pokazivao znake mentalnog oboljenja, u pratnji policije odveden je u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici.

Foto: D.K.

Niška policija je potvrdila događaj i saopštila da je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo po čijem je nalogu protiv dvadesetosmogodišnjaka podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.

Foto: D.K.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija