• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

29.01.2020

23:21

TAJKUNI PRIZNALI ZLOČIN  I NAGODILI SE SA TUŽILAŠTVOM! Zlostavljali služavku, dobili novčane kazne!

Vesti

TAJKUNI PRIZNALI ZLOČIN I NAGODILI SE SA TUŽILAŠTVOM! Zlostavljali služavku, dobili novčane kazne!

Podeli vest

Bogati supružnici Radimir i Elena Ć., koji su u maju 2019. vezali i brutalno pretukli kućnu pomoćnicu Jelenu Gostiljac, izbegli su zatvor i kažnjeni su samo sa po 80.000 dinara novčane kazne


Bogati supružnici Radimir i Elena Ć. iz Čačka, koji su u maju 2019. vezali i brutalno pretukli kućnu pomoćnicu Jelenu Gostiljac, izvukli su se samo sa novčanom kaznom! Oni su priznali zločin i nagodili se sa tužiocem da ne idu u zatvor, već da uplate po 80.000 dinara u budžet Republike Srbije!

 

Ogorčena kaznom

Jelena Gostiljac ogorčena je blagom kaznom koju su dobili njeni mučitelji.

Pravdala se

Uveravala sam ih da nemam ništa s tom krađom, molila sam ih da idem na poligraf, da pregledaju kamere
Jelena Gostiljac

- Dobili su novčane kazne u ukupnom iznosu od 160.000 dinara, što je za njih smešna cifra. Po toj presudi, sud me je uputio na privatnu parnicu protiv bivših poslodavaca kako bih naplatila odštetu. To sam i učinila, tužila sam ih i čekam početak suđenja - kazala je Gostiljčeva.

 

Ona ističe da ovde nije stvar samo u novcu već u dostojanstvu.

- Moj duševni bol se ne može naplatiti! Oni za svoje nedelo treba da odgovaraju jer tog 11. maja 2019. bila sam žrtva brutalnog nasilja - ispričala je Jelena.

Podsetimo, Radimir i Elena, poreklom Ruskinja, optužili su tog dana Jelenu da im je ukrala pare i nakit iz kuće. Odveli su je u podrum i tad je počela jednočasovna tortura, koju Jelena nikad neće zaboraviti.

- Gazda je počeo da viče: "Govori, kurvo, smrdljušo, kada si me pokrala? Kako si uspela?" Bila sam zaprepašćena, nisam ni znala da su pokradeni. Pitala sam ih o čemu se radi, a on je nastavio da me vređa, pretio je da će me poslati na robiju. Uveravala sam ih da nemam ništa s tom krađom, molila sam ih da idem na poligraf, da pregledaju kamere, ali uzalud - kazala je Jelena.

25

modrica po telu imala je Jelena

Elena ju je tada zgrabila za kosu i oborila na pod, pa ju je izudarala po glavi. Radimir je uzeo Jelenin telefon i počeo da zapisuje brojeve telefona od ostalih njenih poslodavaca, kod kojih čisti kuće i firme.

- Rekao mi je da će zvati sve moje poslodavce da im kaže da sam lopov. Udarao je me po glavi, a onda me stegao za vilicu, dok sam još ležala na podu. Molila sam ga da mi ne polomi protezu, a on je rekao: "Kurvo, od mojih para si je pravila" - kazala je nesrećna žena.

Batinanje se zatim nastavilo, pa su je Radimir i Elena na smenu udarali nogama i rukama po grudima i nogama.

- Sve me je bolelo, nisu imali milosti. Onda mi je Elena lepljivom trakom zapušila usta i vezala mi ruke, pa su me postavili na neku ležaljku. Ležala sam tako zgrčena i preplašena, dok je gazda vikao da nikad više neću moći da se zaposlim u Čačku. Onda me je ponovo nekoliko puta snažno šutnuo...

Dobila sam nagon za povraćanjem, počela sam da krkljam i da se gušim, a gazda mi je u poslednjem času strgao traku s usta i oslobodio mi ruke - rekla je Jelena.

Vlasnici nekoliko kompanija u Čačku

Radimir i Elena su vlasnici nekoliko kompanija u Čačku i slove za jedne od najbogatijih u tom gradu.
Što se Jelene tiče, ona ima troje dece i povremeno radi kao čistačica u još nekoliko firmi, ali nikad nije imala problema ni sa jednim poslodavcem, osim sa Radimirom i Eleno

Elena joj je zatim zapretila da će joj seći prst po prst dok ne prizna krađu i da će angažovali ljude koji će je naterati da se ubije. Radimir ju je potom zgrabio i bacio na ripstol za vežbanje, dok joj je Elena pretila da će je držati zatočenu i tući "dok se ne usere i ne upiša".

- Posle skoro sat vremena torture gazda je kazao: "Pusti to đubre da ide." Onda mi je razbio telefon i izbacili su me iz kuće. Ja sam onako isprebijana i van sebe otišla kod prijateljice, koja me je odmah odvela u policiju - kaže Jelena.

 

Tri dana u bolnici

 

Ona je potom tri dana provela u bolnici, gde su joj konstatovane lakše povrede, ali je imala čak 25 modrica po telu.

Ceo slučaj je završio na sudu, a Osnovno javno tužilaštvo u Čačku teretilo je Radimira i Elenu za zlostavljanje i mučenje, za šta je propisana kazna do jedne godine zatvora, kao i za otmicu, za šta im je pretilo do tri godine. Međutim, bogati supružnici su se nagodili sa tužilaštvom da, u zamenu za priznanje krivičnog dela, dobiju samo novčane kazne od po 80.000 dinara, koje su bili obavezni da plate do 25. decembra 2019. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 4 godine

Ocito da pravosudje u Srbiji jos uvek ne funktionira.Ovo je stvarno Skandal i mislim da ministarka Nela pod hitno mora pokrenuti smenu i potpunu unurasnju kontrolu u Pravosudnom sistemu.Nemoguce da neko ko ima novac moze da se izvuce sa ovakvom kaznom.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija