• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.02.2020

12:23

ŠOK TVRDNJE NEMAČKIH MEDIJA! Slobodan Milošević stoji iza ubistva Arkana?! REŠENJE LIKVIDACIJE POSLE 20 GODINA

Vesti

ŠOK TVRDNJE NEMAČKIH MEDIJA! Slobodan Milošević stoji iza ubistva Arkana?! REŠENJE LIKVIDACIJE POSLE 20 GODINA

Podeli vest

Izručenje Dobrosava Garvića, osuđenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, iz Južne Afrike Srbiji moglo bi, posle dve decenije, rasvetliti pozadinu ovog naručenog ubistva, ocenjuje nemački dnevnik "Štutgarter cajtung".

List podseća da je Gavrić, sa više hitaca, 15. januara 2000. godine usmrtio nekadašnjeg šefa podzemlja Arkana.

Dnevnik naglašava da je još nejasno ko je dao nalog za to ubistvo.

Neposredno pre nego što je pred beogradskim sudom oktobra 2006. osuđen na 35 godine zatvora, Gavrić je uspeo da pobegne, preko Italije i Ekvadora do Južne Afrike, gde je 2011. godine nakon jedne pucnjave u mafijaškim krugovima slučajno otkriven na osnovu otisaka prstiju.

Zahtevom za dobijanje političkog azila pokušao je od tada da spreči svoje izručenje Srbiji, podseća nemački list.

Foto: Printscreen You Tube

"Štutgarter cajtung" naglašava da se ne zna ko je dao nalog za ubistvo tadašnjeg najmoćnijeg šefa podzemlja, dodajući da je jedno sigurno da je Arkan tokom svih 47 godina života imao brojne neprijatelje.

Podseća se da je tokom 70-tih i 80-tih godina pljačkama banaka i zlatara, kao i spektakularnim bekstvima iz zatvora izazvao pažnju u brojnim zapadnoevropskim zemljama.

List navodi da je istovremeno ovaj kriminalac na zapadu izvršavao likvidacije disedenata u dijaspori za jugoslovensku obaveštajnu službu.

Foto: Zoran Sinko

Njegovi kontakti u tajnim službama ubrzali su devedesetih godina uspon do zloglasnog šefa paravojske u jugoslovenskim ratovima, dodaje list navodeći da su "Arkanovi tigrovi" regrutovani i iz redova radikalnih "Delija".

Zbog zločina njegovih "tigrova" nad civilnim stanovništvom u Bosni i Hrvatskoj, on je 1997. godine stavljen na poternicu Haškog tribunala.

Pozadina njegovog ubistva još je obavijena velom tame, a najčešća teza je da je Slobodan Milošević strahovao od Arkana kao mogućeg svedoka optužbe u Tribunalu i da je zbog toga dao nalog da se ubije.

Mnogo toga ukazuje da su tajne službe umešale prste u ovo spektakularno ubistvo, naglašava list.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 4 godine

I ja sam mislio da je Sloba tj. DB iza ovoga ali sada kad to pišu Nemci, pitam se da ipak nisu BND ili Englezi...

Dule

pre 4 godine

Ја се никад нисам питао, било је од почетка јасно свима који имају мозга.

Nego

pre 4 godine

Pa morao je da ga ubije da ne bi u Hagu pričao šta ne treba a posebno protiv njega...nismo idioti.

zora

pre 4 godine

Od najmocnijeg sefa podzemlja su neki napravili najveceg Srbina. Mafijas je mafijas, i prestanite vec jednom da ga vidite kao zvezdu. To bi trebalo da znaci da njegova porodica prestane da truje ovaj narod sa velikanom istorije.Istina je da im mozda fali otac i suprug ali nas ne kriminalce to ne zanima. Zavrsio je onako kako je ziveo i basta.Neki su morali znati da ce tako zavrsiti.Djavo uvek dodje po svoje.

Joca

pre 4 godine

Pa svi smo znali ko je naredio da se ubije, nije neka novost da nam je nemci kazu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija