• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

19.02.2020

13:45

14 METAKA U RIBOLOVCA! Andrija je prošle godine PREŽIVEO JEZIVU NESREĆU U MORU,  a sada mu nije bilo spasa

Vesti

14 METAKA U RIBOLOVCA! Andrija je prošle godine PREŽIVEO JEZIVU NESREĆU U MORU, a sada mu nije bilo spasa

Podeli vest

Podvodni ribolovac Andrija Gazivoda (31) izrešetan nakon što je izašao iz teretane. Bio je blizak pripadnicima "kavačkog" klana, koji su već šest godina u krvavom ratu sa "škaljarcima"

Ronilac Andrija Gazivoda (30) iz Cetinja ubijen je preksinoć u klasičnoj mafijaškoj sačekuši ispred teretane Sportskog centra "Lovćen" u tom gradu! Maskirani ubica ga je sačekao ispred ulaza, a zatim ga izrešetao i pobegao!

Na njega je pucano iz neposredne blizine, ali nije poznato da li je napadač bio sam i da li je koristio vozilo. Ubica je ispalio 15 hitaca, a Gazivodu je pogodilo 14 metaka, prenosi Pobjeda.


Gazivoda je, kako navode mediji,  bio blizak sa pripadnicima "kavačkog" klana, koji je već šest godina u ratu sa "škaljarcima". U tom krvavom sukobu najverovatnije se i krije motiv ubistva iskusnog ronioca i reprezentativca Crne Gore u podvodnom ribolovu.

Loše društvo

Crnogorski mediji prenose da su inspektori tokom uviđaja preuzeli snimke sa sigurnosnih kamera u blizini sportskog centra "Lovćen" kako bi se utvrdilo odakle je došao ubica i u kom pravcu je pobegao.


- Istraga se vodi u dva pravca. Prva mogućnost, koja je malo verovatna, jeste da je Gazivoda možda ubijen iz osvete jer se borio protiv krivolova u Jadranskom moru i krivolovaca koji love ribu dinamitom. Iako je malo verovatno da je to bio motiv, istražni organi će svakako proveriti da li je Gazivoda u poslednjih nekoliko dana došao u sukob sa nekim po pitanju krivolova dinamitom - rekao je izvor iz policije, i dodao da je ipak mnogo verovatnije da je iskusni ronilac još jedna u nizu žrtava dva zaraćena crnogorska klana:


- Operativni podaci govore da je Gazivoda bio veoma blizak sa više bezbednosno interesantnih osoba, a većina njih su pripadnici "kavačkog" klana.

Foto: ilustracija/tanjug/printscreen youtube


Izvor iz policije ističe da je među Andrijinim najbližim prijateljima Mitar Marković, koji je pre nekoliko dana deportovan u Crnu Goru iz Hrvatske, jer se sumnjiči da je 11. juna 2019. u kafiću na Cetinju učestvovao u ubistvu "škaljarca" Bogdana Milića i ranjavanju još tri osobe.


Gazivoda je bio prijatelj i sa Jankom i Nikolom Kršikapom, kod kojih je policija pre samo pet dana pronašla zolju i automatsku pušku.


Prema nezvaničnim informacijama, Gazivoda se družio i sa Vukanom Vujačićem i Igorom Mašanovićem. Njih dvojica su optuženi da su zajedno sa Mariom Miloševićem 10. oktobra 2016. na Cetinju ubili "škaljarca" Radomira Đuričkovića. Inače, likvidirani Đuričković je bio kum Gorana Radomana, koji je ubijen početkom 2015. u Beogradu i bio je prva žrtva rata dva klana.

Gazivoda je sin Vasa Gazivode (62), koji je ranjen 27. septembra 2018. godine u Budvi. 

Na njega je tada, kako je policija saopštila, pucao Filip Mitrović (25) iz Nikšića. Prišao je žrtvi motorom i ispalio pet hitaca koji su Gazivodu pogodili u noge.

 

Krivolovci ga umalo ubili dinamitom

Andrija Gazivoda je bio žestoki protivnik krivolova u Jadranskom moru. U maju prošle godine bio je u žiži javnosti kada su on i njegov prijatelj, sa kojim je ronio u moru kod Bigova, samo pukom srećom preživeli eksploziju nakon što su krivolovci nehotice bacili dinamit u vodu pored njih. Gazivoda i njegov prijatelj su tada kamerama zabeležili stravičan pomor ribe koji je nastao zbog eksplozije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija