• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. B.

02.03.2020

09:25

ŠTA SMO MI BOGU ZGREŠILI... Misteriozna i tragična sudbina porodice zlostavljane devojčice iz Kruševca

Vesti

ŠTA SMO MI BOGU ZGREŠILI... Misteriozna i tragična sudbina porodice zlostavljane devojčice iz Kruševca

Podeli vest

Obljuba maloletne devojčice S.U (13) u kruševačkom naselju Čitluk, koja je u osmom mesecu trudnoće u kruševačkoj bolnici rodila mrtvo dete, zbog čega je uhapšen njen stric Saša U. (41) samo je deo dužih misterioznih dešavanja koja prate porodicu Urošević

Vest da je maloletna učesnica (13) iz osnovne škole u Čitluku zbog nesnosnih bolova hitno odvezena u kruševačku bolnicu, a sutradan je uhapšen njen stric Saša (41) zbog obljube nad maloletnim detetom, uznemirila je javnost u Kruševcu i okruženju.

Ovo za poznavaoce porodične situacije bake Milunke i dede Miloša Uroševića, koji nisu stekli  penziju, već se dovijaju na razne načine da punoj kući dece obezbede hranu i odeću, verovatno i ne znajući šta se preko dana dešava u njihovoj kući, za upućene i nije velika novost. 

- Ono je tamo njihova kuća. Ne verujem da su baba i deda sada tamo, jer po ceo dan idu negde da privatno rade da bi nešto zaradili za unučad, a njih je puna kuća. Njihova unuka Slađana je u bolnici, rodila je mrtvo dete, a njen brat od strica Saša je, priča se po naselju, uhapšen zbog silovanja - započinje tužnu priču  jedna komšinica preko puta koji vodi od Kruševca ka Čitluku. 

MAJKA JU JE NAPUSTILA, OTAC SE OBESIO... A SADA OVAJ UŽAS... "STRIC ME TRI PUTA SILOVAO, PRVOG PUTA SE NE SEĆAM, PILI SMO VINO"! Potresan iskaz zlostavljane devojčice iz Kruševca!

Romi, kažu ovde, žele da pričaju o svemu što su videli i čuli, ali se plaše da ih neko zbog nečega ne optuži, pa mole da im se ne objavljuju imena.
   
- Baba i deda su opet negde otišli. Baka Milunka je domaćica, pa nema pravo na penziju, a deda Miloš je radio u dve-tri firme, pa ostao bez posla i sad čeka da napuni godine da bi stekao starosnu penziju. Za Slađanu kažu da je prokrvarila i u bolnici porodila mrtvo dete, a Sašu je u četvrtak odvela policija. Mi ništa o tome ne znamo. Priča se da ju je Saša silovao, a niko od nas nikada ništa nije primetio da se dešava među njima, pa ni da je trudna - priča nam jedan od sagovornika.

Saznajemo da su posle porođaja, sa devojčicom razgovarali psiholozi i lekari, kojima je ona ispričala kako ju je brat od strica silovao.

Foto: R. B.

Kuća porodice Urušević

Kako smo saznali iz izvora iz istrage, obljuba nad maloletnom devojčicom dogodila se u junu 2019, u porodičnoj kući u Čitluku, u kojoj ona živi sa dedom i babom, sa još dve rođene mlađe sestre i bratom, kao i sa trojicom stričeva.

- Ovde nas živi puno. Bilo je osmoro dece, a najstariji brat Slađan obesio se u tridesetoj godini života. Sestra Ljiljana se udala i živi sa porodicom u kruševačkom naselju "Marko Orlović". Jedan od braće živi odvojeno u jednoj sobi, svakodnevno smišlja da li mu je pametnije da se ženi ili da traži negde neki posao i da ode odavde. Dosta je tužan - priča nam jedan od članova višečlane porodice. Ni on se, kaže, nije ženio, a za sestričinu Slađanu kaže da "nikada nije imala momka i vrlo dobar je učenik". 

DEVER MONSTRUM JE I MENE POKUŠAO DA SILUJE! Majka nesrećne maloletnice iz Kruševca OTKRILA ŠOK DETALJE!

- Tužna je naša priča. Živimo svi u ovoj kući. Stara je dosta, ali šta se tu može. Kad malo više zahladni, bude nam zima, ima pukotina dosta, pa se uvijamo u nekakvu ćebad. Teško se živi, nema više ni posla od sakupljanja sirovina, pa radimo sve drugo, ako ima nekome da se nešto oko kuće poradi i tako to. Ne znam šta smo mi to Bogu zgrešili - priča nam sagovornik.

Foto: R. B.

Romsko naselje u Čitluku

- Slađanin pokojni otac Slađan se pre neku godinu obesio u Gaglovu, nije mogao da izdrži, supruga Ljiljana ga je, pričao nam  je, uništavala. Terala ga je da radi po ceo dan, a ona bi bežala od kuće, negde sa nekim drugim. Tako je jednoga dana i otišla i nikad se nije vratila. To je i bio glavni uzrok što se obesio. Baba Milunka i deda Miloš, kad su čuli da su četvoro dece u Gaglovu ostala napuštena, oldmah su otišli i doveli ih kod sebe u Čitluk, gde svi žive zajedno.

MOJ SIN MORA DA ROBIJA 40 GODINA! Ispovest očajnog deda Miloša, čiju je unuku (13) silovao stric!

Porođaj trinaestogodišnje devojčice obavljen je na odeljenju kruševačke ginekologije, ali je dete bilo mrtvorođeno. Devojčica je medicinski zbrinuta, a bebino telo je, po nalogu tužilaštva, poslato na obdukciju. O svemu je odmah obaveštena policija, pa su sa devojčicom razgovarali psiholozi i lekari, kojima je ona ispričala sve o stricau i kako ju je silovao, navodi naš izvor.

Očekuje se saslušanje osumnjičenog pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu kao i odluka o pokretanju istrage i određivanju pritvora. Slučaj se u Višem javnom tužilaštvu za sada u predistražnoj fazi vodi kao krivično delo obljuba nad maloletnim licem, a medicinsko veštačenje bi trebalo da rasvetli ceo događaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija