• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

13.03.2020

23:45

VEĆ DVE I PO GODINE KRIJU UBICU MOG SINA! Advokat Milovan Stojanović uzalud traži pravdu!

Vesti

VEĆ DVE I PO GODINE KRIJU UBICU MOG SINA! Advokat Milovan Stojanović uzalud traži pravdu!

Podeli vest

Moj sin je 2017. ubijen greškom, ni kriv ni dužan! Tadašnji šefovi policije u Jagodini i Paraćinu imali su nalogodavca, koji je čak i pao na poligrafu, ali su ga pustili i stopirali istragu, priča otac ubijenog Nemanje Stojanovića

Moj sin je 2017. ubijen greškom, ni kriv ni dužan, a policija u Jagodini i Paraćinu već dve i po godine opstruiše istragu! Nalogodavac tog ubistva je priveden i čak je pao na poligrafu, ali su ga tadašnji šefovi Policijske uprave Jagodina pustili i praktično stopirali istragu! Zašto, koga oni štite, pita se očajni Milovan Stojanović, ugledni advokat iz Jagodine, čiji je sin Nemanja Stojanović (27) likvidiran u sačekuši 13. septembra 2017. ispred zgrade u kojoj je živeo.

Bahato

Nalogodavac ubistva se tokom ispitivanja čak i drao na sve u policiji u Paraćinu i psovao ih
Milovan Stojanović

 

Apel vrhu države

Milovan se sa članovima Advokatske komore Kragujevac, čiji je član, obratio državnom vrhu Srbije sa zahtevom da se hitno uhapse odgovorni za ubistvo advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića.
- Ovaj zločin je mogao da se reši još na početku istrage, u oktobru 2017, kada je paraćinska policija imala u rukama nalogodavca i saslušala ga, ali pojedini odgovorni ljudi iz PU Jagodina su ga zaštitili! Najodgovorniji policijski rukovodioci u jagodinskoj policiji u tom periodu bili su Mikica Tomić, Dejan Purić i Dragan Obradović, koji i dalje obavljaju odgovorne funkcije u MUP, a dvojica su čak i unapređeni! Rezultati istrage su takvi da se zna i da je meta kobne noći bio izvesni M. T., a utvrđeno je i ko je bio nalogodavac ubistva. Ukoliko bi se na nalogodavca izvršio pritisak, došli bi i do ubice - istakao je Stojanović.

Foto: Informer DN


On je ukazao i da je bilo brojnih propusta tokom istrage, za šta direktno optužuje načelnika paraćinske policije.
- Znam da je nalogodavac ubistva pao na poligrafu na čista, školska pitanja! I pored svega on je pušten, a policajci nisu o tome sačinili čak ni službenu belešku, iako je to bio dovoljan razlog da se istraga nastavi. Na sve to, nalogodavac se tokom ispitivanja čak i drao na sve prisutne u službenim prostorijama policije u Paraćinu i psovao ih! To je bilo mesec dana posle ubistva. Meta M. T. takođe je ispitan i on je otkrio ko bi želeo da ga ubije, naveo je i razloge - ističe Stojanović.

Neverovatan izgovor
On je, kaže, razgovarao sa tadašnjim šefom kriminalističke policije PU Jagodina, koji sada radi u Službi unutrašnje kontrole MUP Srbije.
- Na pitanje da li je pustio na slobodu osumnjičenog da je naložio zločin, on mi je potvrdno odgovorio. Kad sam ga pitao zašto je to uradio, kazao je da nije imao izvršioca ubistva?!? Ogorčen sam na policiju i smatram je odgovornom što ubistvo mog sina nije rasvetljeno i što ubica nije priveden pravdi. Ne interesuju me njihovi unutrašnji sukobi, oni moraju da rade svoje poslove! Ako se za dve i po godine ništa nije otkrilo, da li treba da kažem da je to fantastično?! Desilo se da sam greškom ostao bez sina, bez ikakvog razloga, samo zato što se našao na pogrešnom mestu i u pogrešno vreme. Ministar mi je rekao da se ne ljutim i da se sve preduzima da se okonča taj slučaj - rekao je ogorčeni otac.

Foto: Informer DN


Podsetimo, advokatski pripravnik Nemanja Stojanović likvidiran je greškom u klasičnoj mafijaškoj sačekuši, a prava meta je bio jedan kriminalac iz komšiluka, koji je sticajem okolnosti vozio isti "audi" kao i ubijeni mladić. Nemanja nije imao neprijatelje, niti i mrlju u svojoj kratkoj advokatskoj karijeri. 

Poligrafista potvrdio da je nalogodavac lagao

Kako saznajemo iz istrage, poligrafista MUP Srbije je potvrdio u tužilaštvu da je osoba za koju se osnovano sumnja da je nalogodavac ubistva "pala" na poligrafu prilikom ispitivanja na više pitanja povezanih sa zločinom. Međutim, iz Policijske uprave u Jagodini još nisu odgovorili tužiocu da li je vršena opstrukcije istrage. Već mesecima i Služba unutrašnje kontrole MUP, uveren je Milovan Stojanović, ne postupa po prijavama da su bivši najviši rukovodioci PU Jagodina zataškali zločin.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cc

pre 4 godine

postoji li neko ubistvo u jagodini koje je rasvetljeno!?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija