• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š. - M. D.

24.03.2020

08:08

SRAMOTA! LOPOVI UKRALI DVA AUTOMOBILA u Beogradu, ono što je bilo unutra moglo je MNOGIMA DA SPASE ŽIVOT!

Vesti

SRAMOTA! LOPOVI UKRALI DVA AUTOMOBILA u Beogradu, ono što je bilo unutra moglo je MNOGIMA DA SPASE ŽIVOT!

Podeli vest

U beogradskom naselju Julino brdo mužu i ženi zaposlenim u velikoj nemačkoj firmi koja servisira delove za respiratore ukrali dva nova automobila. U vozilima bili delovi za medicinske aparate.

Ivana i Nebojša su rekli da im je veoma žao što su ukradeni i delovi za respiratore jer su oni mogli nekom život da spasu.

Beogradska policija traga za dvojicom pljačkaša koji su u noći između petka i subote za vreme policijskog časa na Čukarici ukrali dva potpuno nova automobila u kojima su bili delovi za respiratore! Vozila su pripadala Ivani D. i Nebojši D., koji rade za nemačku firmu "Drager tehnika", koja se bavi proizvodnjom i servisiranjem medicinskih aparata.

Drsko razbojništvo dogodilo se u Ulici poručnika Spasića i Mašere kod broja 16 na Julinom brdu u Beogradu.

Pobegli sa dva vozila

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, nepoznati razbojnici prvo su obili bravu na "opel korsi" i ukrali automobil.

- Odvezli su se u nepoznatom pravcu, međutim, nakon pretresa automobila pronašli su ključ od drugog vozila. Ne prezajući od činjenice da su auto ukrali usred trajanja policijskog časa, oni su se vratili u istu ulicu da bi potražili i to drugo vozilo. Jedan od lopova je pešaka išao ulicom i pritiskao daljinski za deaktivaciju alarma kako bi pronašao auto. U jednom trenutku na "škodi" su se upalila sva četiri žmigavca, što je bio znak da je to automobil koji je razbojnik tražio. On je odmah seo u njega i odvezao ga - kaže Informerov izvor iz istrage.

Vlasnici automobila Ivana D. i Nebojša D., koji su zaposleni u nemačkoj firmi "Drager tehnika", koja servisira i proizvodi medicinsku opremu, čim su primetili da njihovih vozila nema, odmah su otišli u policijsku stanicu na Čukarici i prijavili ceo slučaj.

- Prema njihovim izjavama, u prtljažniku "škode" i "korse" nalazili su se rezervni delovi za respiratore, kao i alat za popravljanje tih medicinskih uređaja koji pripadaju nemačkoj firmi. Inače Dejan je ukradenu "škodu" pre desetak dana dobio od njegovih poslodavaca na poklon, a "korsu" je nedavno kupio svojoj supruzi - objašnjava naš sagovornik.

Ivana D. i Nebojša D. u policiji su izjavili da nemaju neprijatelje i da nikome ne duguju novac.

Foto: R. B.

Nisu tipovani

- Ispričali su kuda su se sve kretali vozilima poslednjih dana i gde su sve parkirali. Oni su rekli da ne veruju da ih je neko tipovao jer je znao da rade sa respiratorima već da su razbojnici samo iskoristili priliku i ukrali automobile. Međutim, naveli su da im je veoma žao što se to dogodilo jer su ukradeni delovi mogli nekom i život da spasu - saznajemo od izvora iz istrage.

Inače, ovaj slučaj su odmah preuzeli inspektori kriminalističke policije, koji su obavili dodatan razgovor sa vlasnicima automobila i njihovim komšijama.

- Pregledane su i kamere za video-nadzor koje se nalaze duž čitave Ulice poručnika Spasića i Mašere, ali i u okolnim ulicama Žarkova i Čukaričke padine. Uskoro bi trebalo očekivati da lopovi budu uhvaćeni, a potom i strogo kažnjeni zbog ove krađe - rekao je Informerov sagovornik.

Vodeća firma

Inače, firma "Drager tehnika" vodeća je međunarodna kompanija u proizvodnji medicinske, zaštitne i sigurnosne opreme. Proizvodi kompanije "Drager" mogu se naći u bolnicama, industriji, rudnicima ili u jedinicama za vanredne situacije, a sve u zavisnosti od proizvodnog sektora kojem pripadaju - medicinska ili zaštitna i bezbednosna oprema. "Drager tehnika d. o. o." kao predstavništvo kompanije u Srbiji obezbeđuje prodaju, servis i podršku za celokupan asortiman svojih proizvoda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 4 godine

a sto to nisu odneli gde treba to treba da se ispita i zasto su dosli sa dva automobila a ne sa jednim kombijem

Predrag

pre 4 godine

Verovatno da bi otišli na dva različita mesta istovremeno da urade servise

Prki

pre 4 godine

Ukrali 2-oje kola za vreme policijskog časa znači policija bila na časuverovatno dremanja. Dobro nisu ukrali patrolu sa sve kola. Ko sprovodi kontrolu kretanja za vreme policijskog časa, verovatno policija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija