• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

01.04.2020

08:04

TAMARA (25) JE PRE OSAM GODINA OTIŠLA U DISKOTEKU i nikada se nije vratila! Roditelji neutešni, majčinska BOL NIKAD NE PROLAZI

Vesti

TAMARA (25) JE PRE OSAM GODINA OTIŠLA U DISKOTEKU i nikada se nije vratila! Roditelji neutešni, majčinska BOL NIKAD NE PROLAZI

Podeli vest

Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Marina Aničić (25), Renato Vuković (21), Zoran Ignjatović (28) i Marko Pavlović (29), šest mladih duša koje su izgubile živote pre tačno osam godina u jednoj od najvećih tragedija Novog Sada.

Tog 1. aprila 2012. godine, u "Kontrastu", u kojem je u tom trenutku bilo više od 300 ljudi, izbio je požar oko 2 sata posle ponoći. U tom trenutku svi posetioci pohrlili su u spas kroz jedna jedina, ulazna vrata. Njih šestoro, pokušalo je da se spase u jednom od toaleta diskoteke, odakle, od posledica gušenja dimom, nikada nisu izašli.

Dve godine nakon tragedije, na ukupno 30 godina zatvora osuđeni su vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga. Ganić je osuđen na pet, Stanišić na devet, Ratković na sedam i Papuga na devet godina zatvora. Svi inspektori protiv kojih je pokrenut postupak oslobođeni su od optužbi za zloupotrebu položaja.

"Majčinska bol nikada ne prolazi"

Porodica je juče obavestila javnost da nisu fizički u mogućnosti da, kako su napisali, svoju bol i tugu podele sa svima onima koji su im godinama bili podrška.

U emotivnom dopisu medijima, majka nastradale Tamare, Desa Miladinović kaže da je "tada, kao i danas, govorila da je život prepun tuge, da postoji jedna bol, "majčinska" - jedina bol koja nikada ne prolazi.

Foto: Beta

- Govorila sam, da niko nema pravo, da svojim nesavesnim, neodgovornim ponašanjem, činjenjem i nečinjenjem ugrožava tuđe živote. Da je pravda dostižna, ma kako je ko zvao „Božija pravda“ ili „Zakon prirode“. Da se probude i progledaju svi oni koji misle, da se bol i tuga dešava nekom drugom a nikada njima samima. Tada su roditelji ostali usamljeni u svojoj boli i borbi za pravdu od onih koji su za tu pravdu bili zaduženi. Mnogi su ostali nemi i ušuškani u svom konfornom životu. Nepravda, nesolidarnost, pohlepa, bahatost, samoživost, egoizam, neodgovorno ponašanje prema svemu i svačemu vraća se kao bumerang čitavom čovečanstvu - stoji u dopisu koji je potpisala Desa Miladinović.

Kako je dodala, želi da veruje da će 'ova opomena probuditi čoveka u ljudima, da nikada niko „nedao Bog“ neće proživljavati bol jedne majke', kao i 'da će doći vreme preispitivanja i da se konačno mora odvojiti „kukolj od žita“'.

- Svima Vama celokupnom Narodu, želim danas dobro zdravlje i da prođu sve ove teškoće koje su nas snašle. Čuvajte sebe, svoje porodice, komšije, prijatelje i sve one ljude koji se danas ugrožavajući svoje živote bore za Vaše. Nijedno bogatstvo ovog sveta, ništa ovozemaljsko, ne znači ništa bez svog deteta. Dala bih sve na ovom svetu da imam jedan šator, parče hleba i zagrljaj moje voljene ćerke - napisala je Tamarina majka.

- Sve nam je teže, kao da se juče dogodilo. Svaki dan smo išli na groblje, ali sada ni to ne možemo - priča Tamarin otac, Branko Miladinović.

"Nastavljamo borbu za istinu"

Branko Miladinović dodaje da će se i dalje boriti za istinu. Miladinović se godinama bori za uvođenje regulatornog tela koje će kontrolisati rad tužilaca i sudija. On kaže da je akcija koju vode osmu godinu došla u skupštinske okvire, a da predlogom Zakona o republičkoj nezavisnoj narodnoj pravosudnoj agenciji želi da "omogući narodu da dođe do pravde".

On dodaje da će komemoraciju žrtvama iz "Kontrasta", kao i još 18 nastradalih u ugostiteljskim objektima u Novom Sadu prethodnih godina, obeležiti kada se situacija u zemlji smiri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija