• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Tomković

15.04.2020

19:43

BILA JE NA IVICI SMRTI, A SADA ZBOG KORONE NAŠA POZNATA VODITELJKA PROLAZI KROZ NOVU DRAMU! Njena ćerka pada u nesvest i guši se! (FOTO)

Vesti

BILA JE NA IVICI SMRTI, A SADA ZBOG KORONE NAŠA POZNATA VODITELJKA PROLAZI KROZ NOVU DRAMU! Njena ćerka pada u nesvest i guši se! (FOTO)

Podeli vest

Novinarka Sandra Denda, koja je pre dve godine radeći emisiju “Kuća od srca” doživela tešku saobraćajnu nesreću i jedva preživela, prolazi kroz novu životnu dramu

Njena ćerka Ana (24) pozitivna je na koronavirus i sa teškom kliničkom slikom smeštena je u Klinički Centar Srbije. 

Pakao porodice Denda počeo je pre više od dve nedelje kada je Ana, koja je inače teški asmatičar, počela da dobija jake napade od kojih je čak padala u nesvest.

- Očajna sam! Uplašena. Ani već dugo nije dobro, a klinička slika se ne popravlja. Govori mi stalno: „Majko, ne dao Bog nikome da oseti kako je kada se boriš za vazduh“. Meni srce hoće da prepukne u tom momentu – iskrena je Denda. 

Foto: Informer

Ona kaže da se od početka epidemije koronavirusa Ana pridržavala svih preporuka lekara. Takođe, želela je da pomogne starijim komšijama kojima je zabranjen izlazak napolje, ali je i tad bila vrlo oprezna.

- Ana je težak asmatičar, moj otac ima 85 godina, a ja sam posle saobraćajke ostala invalid. Zbog svega toga od uvođenja vanrednog stanja mi smo kao porodica poštovali sve mere. Nismo izlazili, samo su moje ćerke Ana i mlađa Nina išle u nabavku hrane. Pomagale su svim penzionerima u našem komšiluku, kupovale su im neophodne namirnice, ali su stalno nosile maske i rukavice. Nije nam jasno kako se Ana zarazila – kaže poznata novinarka za Infomer.

Denda objašnjava da su u prvi mah pomislili da Ana ima samo jedan od uobičajenih asmatičnih napada. 

- Gušila se, nije mogla da dođe do daha. Pumpica joj nije pomagala. U jednom momentu je zbog nedostatka vazduha izgubila svest. Pozvali smo hitnu pomoć i oni su je prevezli u bolnicu gde su joj odmah uradili test na kovid-19 – priseća se Sandra. 

Prvi Anin nalaz je bio negativan, i cela porodica je odahnula. Međutim, kako je njena klinička slika bivala sve gora doktori su odlučili da joj ponove test, jer su verovali da se prilikom prvog testiranja virus nije dovoljno razvio kako bi bio otkriven. 

- Bili smo presrećni kada smo pomislili da Ana nema koronavirus, međutim njoj je bilo sve gore. Nije mogla da dođe do daha. Stalno je bila na lekovima i kiseoniku. Doktori su joj ponovili testiranje i drugi nalaz je bio pozitivan – objašnjava Sandra i napominje da je trenutno prezadovoljna angažmanom doktorke koja brine o zdravlju njene ćerke. 

Foto: Informer

Ona kaže da strepi za Anu, ali i za ostale članove porodice.

- Bojim se za njenu mlađu sestru Ninu, za mog oca, ali i za sebe. Svi smo bili sa Anom u kontaktu. Težak sam srčani bolesnik. Posle nesreće koja mi se dogodila pre dve godine, ostala sam invalid. Desna ruka mi ne funkcionoše, slabo se krećem i dalje ne mogu da jedem, jer mi još nisu operisali vilicu. Molim se Bogu da sve ovo preguramo, jer ovoliku patnju nismo zaslužile. Moja Ana je borac, nadam se da će uspeti da se izvuče iz ovoga i da mi ostali nismo zaraženi - istakla je uplašena majka.

BONUS VIDEO

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17