• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

29.04.2020

07:38

POMERENA PLOČA, KOVČEG OTVARAN - JEZIV PRIZOR NA KRAGUJEVAČKOM GROBLJU! Gradom kruže dve strašne verzije događaja

Vesti

POMERENA PLOČA, KOVČEG OTVARAN - JEZIV PRIZOR NA KRAGUJEVAČKOM GROBLJU! Gradom kruže dve strašne verzije događaja

Podeli vest

Stanovnike kragujevačkog naselja Erdeč prekjuče je uznemirio prizor na Starom groblju, pošto su zatekli oskrnavljen grob žene koja je preminula pre godinu i po dana.

Naime, ploča porodične grobnice bila je pomerena, a kovčeg otvaran! Meštani su obavestili policiju i u toku je istraga, a selom kruže dve verzije o tome ko je i zbog čega oskrnavio grob.

- Policija je podnela krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu protiv nepoznatog izvršioca zbog skrnavljenja groba jedne žene. Takođe, oštećene su još neke grobnice. Na njima su pomerane mermerne ploče i vidi se da je neko ulazio unutra. Sumnja se da je ovde skrivana droga.

Navodno, u grobnici koja je najviše oštećena i u kojoj je pomeran sanduk pronađen je balon, čija se sadržina laboratorijski ispituje. Moguće je da su u njemu bili narkotici - objašnjava izvor Kurira iz istrage i dodaje: - Ne isključuje se mogućnost da su narko-dileri koristili grobnice kao skloništa ili štekove za narkotike. Policija je i juče obavljala uviđaj na Starom groblju.

Groblje kao štek

Vlasnici preduzeća za pogrebne usluge iz Erdeča kažu da ih ne bi začudilo da su narko-dileri izabrali baš groblje za štekove. - Primetno je da se poslednjih nekoliko godina narkomani okupljaju po grobljima i iza njih neretko ostaju i špricevi. Posebno je to vidljivo na Varoškom groblju u Kragujevcu. Narkomani tako misle da su sakriveni i zaštićeni. Možda su i dileri pomislili da su im grobnice dobra skloništa za ilegalnu robu - kažu oni.

Foto: Pixabay

Druga verzija

S druge strane, ne isključuje se ni mogućnost da je neko otvarao sanduke kako bi krao dragocenosti s pokojnika. - Pročulo se po selu da je viđena policija na groblju. Čuo sam da su lopovi krali biste, pozlaćene krstove i slova, ali i da je jedan grob bio otkopan. Navodno, otvorili su sanduk i iz njega ukrali prsten - ispričao je za Kurir jedan meštanin.

Budimir Milojević, predsednik mesne zajednice Erdeč, kaže da se ovako nešto ne pamti. - Čuo sam da su neke grobnice oštećene. Mi smo prethodnih godina sredili i Staro i Novo groblje, uveli smo i osvetljenje. Građani koji žive u blizini prijavljivali su nam u nekoliko navrata da se na groblju skupljaju nepoznate osobe - kaže vidno potresen Milojević.

Ne veruje da su lopovi

On dodaje da ne veruje da su grobnice bile meta lopova. - Javili su mi da se nešto slično dogodilo i u naselju Korićani. Lično ne verujem da je u pitanju pljačka, već nešto drugo, ali najbolje je da policija završi istragu, pa će se znati šta je tačno posredi - dodao je predsednik mesne zajednice.Inače, u Erdeču kažu da je žena čiji je grob najviše oskrnavljen umrla pre godinu i po dana i da je bila srednjih godina. - Ovde se pre nekoliko godina doselila s porodicom sa Kosmeta - rekao je jedan meštanin.

Pokojnoj učiteljici ukrali zlatne zube

U decembru prošle godine javnost je ostala zgranuta pričom iz Banovaca, kada su Srđan Škrbić (43) i Miroslav Kostić (40) uhapšeni zbog sumnje da su otkopali grob učiteljice Dragice Kristić, koja je preminula pre 25 godina, i ukrali četiri zlatna zuba iz vilice pokojnice, kao i nekoliko komada zlatnog nakita, i sve to prodali za 400 evra. Oni su uhapšeni dva dana nakon skrnavljenja groba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija