• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

09.05.2020

07:54

UŽIČANIN KOGA JURI CELA EVROPA Pojavio se na snimku koju je digao Srbiju na noge, a sada su otkriveni NEVEROVATNI DETALJI IZ NJEGOVE PROŠLOSTI

Vesti

UŽIČANIN KOGA JURI CELA EVROPA Pojavio se na snimku koju je digao Srbiju na noge, a sada su otkriveni NEVEROVATNI DETALJI IZ NJEGOVE PROŠLOSTI

Podeli vest

Jedan od dvojice ubica Davorina Baltića (40) na Vračaru 1. januara 2018, kako je utvrdila istraga, jeste Damir Hadžić (45) iz Užica! On je od tada u bekstvu, a za njim je raspisana crvena Interpolova poternica još juna iste godine

Hadžić se tereti da je na visokopozicioniranog člana "kavačkog klana" pucao iz pištolja, i to dok je Baltić "golfom 7" ulazio u garažu zgrade u kojoj je živeo. U kolima pored Baltića sedela je policajka Marija Nikolić, njegova kuma, koja pukim čudom nije ni okrznuta u kiši metaka. Drugi ubica, sa automatom u ruci, najverovatnije je plaćenik iz BiH, čiji identitet za sada nije poznat. 

Baltić je stradao u ratu između njegovog, "kavačkog", i suparničkog "škaljarskog klana". Prema operativnim saznanjima obaveštajnih službi, "škaljarci" su ga smatrali odgovornim za ubistvo Cetinjanina Gorana Radomana (38) početkom 2015. godine. Ovaj Cetinjanin je, inače, prva žrtva u ratu dva klana, u kom je nastradalo više od 40 ljudi.

Veruje se da je Hadžić bio jedan od glavnih ljudi koje je nedavno ubijeni "škaljarac" Igor Dedović (43) angažovao da mu odrađuje sve prljave poslove u Srbiji, posebno kada je reč o organizaciji ubistava. U slučaju Baltića je, kako se sumnja, Hadžić direktno okrvavio ruke. Za koliku sumu, nije poznato, kao ni to gde je našao utočište posle zločina. 

Foto: Informer/Novak Đurović

 

U Hadžićevom dosijeu stoji i da već godinama ima sopstvenu organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju, gde je i vlasnik više lokala. Dovodi se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope, uglavnom juvelirnica i zlatara, zbog čega se pretpostavlja da je jedan od istaknutih pripadnika grupe "Pink panteri".

I u samom Užicu, prema tvrdnjama istražnih organa, počinio je nekoliko teških krivičnih dela, posle kojih je svojevremeno pobegao u inostranstvo. Tokom tog bekstva, po zemljama Zapadne Evrope činio je krađe i razbojništva. Pre desetak godina uhapšen je u Milanu, gde je sa saučesnicima pokušao da opljačka blindirano vozilo za prevoz novca, ali im to nije uspelo.

Ubrzo se opet našao na slobodi, pa se vratio u Užice. Početkom 2012. godine na njega je sugrađanin Danilo Arežina (42), zvani Šekspir, pucao u jednoj kladionici i ranio ga sa tri metka, ali Hadžić je taj napad preživeo. Sumnja se, takođe, da zajedno sa "škaljarcima" učestvuje i u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija