• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

09.05.2020

12:20

MAJKA I ĆERKA IZ BEOGRADA izvele su jednu od najneverovatnijih otmica: Ušle su u perionicu, a onda...Evo ko je bio NJIHOVA META

Vesti

MAJKA I ĆERKA IZ BEOGRADA izvele su jednu od najneverovatnijih otmica: Ušle su u perionicu, a onda...Evo ko je bio NJIHOVA META

Podeli vest

Majka i ćerka iz Beograda sprovele su u delo otmicu koja je sve šokirala!

Beograđanke Snežana N. i njena ćerka Anja bile su učesnice jedne od najneverovatnijih otmica u Beogradu, a žrtva majke i ćerke bio je bivši radnik njihove autoperionice Ratko Radović koji je samo nekoliko dana pre toga dao otkaz i zaposlio se na drugom mestu.

Otmica se odigrala se 2016. godine, kada su Snežana N, inače vlasnica jedne perionice na Tošinom bunaru, njena ćerka Anja koja je tada imala 21 godinu i njena dva drugara sa dva automobila došli u perionicu u Kumodraškoj ulici u Beogradu u kojoj u tom trenutku bio zaposlen Ratko Radović.

Najpre su na njega nasrnule verbalno i fizički, a potom su, uz asistenciju Anjinih drugara, ugurale nesrećnog čoveka u automobil i odvezle ga u perionicu na Tošinom bunaru.

- Videli smo dva automobila kako ulaze u perionicu. U BMW-u su bile majka, ćerka, dok momka nismo videli od zatamnjenih stakala, a u "puntu" dvojica mladića od oko 20 godina, ćerkini prijatelji. Ušli su u perionicu i zatvorili vrata - ispričali su radnici iz okolnih radnji u Kumodraškoj ulici.

Nikome u tom trenutku nije bilo jasno zbog čega su majka i ćerka odlučile da sebi nadenu ulogu filmskog kriminalca, a onda je klupko počelo da se odmotava...

Ispostavilo se da je Ratko prethodno, osim što je radio u perionici, živeo u stanu iznad lokala. Njihov odnos doduše nikad nije bio idiličan uprkos tome što su se poznavali duže vreme, a u tom stanu proveo je oko dve godine. Svađali su se, on je više puta odlazio od njih, ali bi se uvek vraćao... Ovog puta, dao je otkaz, a komšijama izričito saopštio da se više neće vratiti.

Okončanju radnog odnosa prethodila je, prema Ratkovoj priči, svađa oko drva. Kako je i sam ispričao u svojoj ispovesti za "Blic" Snežana se na njega "izdrala" jer nije hteo da unese drva. To je, kaže, bila kap koja je prelila čašu.

- Spakovao sam se i otišao. Međutim, ona je u išla po svim auto-servisima po gradu i tražila me. Kada sam u ponedeljak stigao na posao, nisam ni pomišljao da će zaista da me nađe i da mi naudi. U jednom momentu, u auto-perionicu u kojoj sada radim došla su tri mladića. Nekoliko sekudni kasnije pojavio se i crni BMW, iz kojeg su izašle njih dve - ispričao je tada.

Pokušao je da pobegne, ali ga je jedan od mladića oborio na zemlju, a onda mu je prišla i opasna gazdarica.

- Povikala je: "Znaš li ti ko sam ja?" Nisam stigao ni reč da izustim, već su me ugurali u kola. Tražila mi je da joj nabrojim šta sam ukrao, na šta sam ja uporno ponavljao da nisam ništa. Dečko koji je sedeo do mene mi nije dozvoljavao da podignem glavu gore. Gušio sam se i molio za pomoć - kazao je Ratko.

Kada su stigli u perionicu, otmičari su mu naredili da uđe u kanal.

Foto: Privatna arhiva

 

- Još su doveli čoveka u čijem sam automobilu, dok sam radio kod njih, našao 4.000 dinara i odmah mu vratio. On me je napadao da sam mu preturao po kolima, ali kada je i sam shvatio da mu ništa nisam ukrao, samo je otišao iz perionice. Momci su nastavili da me maltretiraju. A Snežana je rekla: "Ne brini, još nismo stigli do metalne šipke". Pitao sam je šta hoće od mene, na šta mi je ona rekla da hoće 1.000 evra i zlatan sat - prepričavao je Ratko.

"Kada je ušla policija, počela je da me grli"

Da neće skončati u tom kanalu Ratko je postao svestan onog trenutka kada je jedan od otimičara viknuo da je stigla Interventna. Snežana je navodno pokušala da ga zaključa u jednu prostoriju, ali ju je Ratko ubedio da ga neće prijaviti, u šta je poverovala.

- Čim je policija ušla unutra, osetio sam se bezbednim. Ali tek tada sam se šokirao. Kada je ušla policija, ona je počela da me grli, da mi priča da će sve biti u redu. Čak mi je i vodu dala. Srećom, policija ju je naterala da se pomeri. Do dolaska Hitne pomoći uspeo sam samo da, na pitanje da li su me tukli, kažem da su ubili boga u meni - završava svoju ispovest Ratko.

Snežana je na saslušanju iznela potpuno drugačiju priču od Ratkove, tvrdeći da joj je ukrao novac i zlatan sat i onda odlučio da ode iz perionice, to jest pobegne.

- Nisam mogla da mu uđem u trag, ali sam konačno saznala da je "utočište" našao u perionici na suprotnom kraju grada - u Kumodraškoj. Odlučila sam da sravnim račune sa njim. Anja je pozvala drugove, poštene momaka bez dosijea, jer smo ipak mi žene i ne možemo da se suprotstavimo muškarcu. Čim smo stigli pred auto perionicu, počeo je da beži. Posle 50 metara smo ga sustigli. Odveli smo ga kod nas kako bismo pogledali poslovne knjige i utvrdili koliko nam duguje. Čim smo stigli, on je doživeo nekakav nervni napad, počeo je da viče i vređa. Nasrnuo je na mene, pa su momci reagovali. Pitali su ga kako može tako da se obraća ženi i udarili mu po jedan šamar. Nije bilo nikakvog mučenja - policija je stigla posle pet minuta. Čim su ušli policajci, on se odmah, kao onesvestio - rekla je ona na saslušanju u tužilaštvu.

Priznala i dobila nanogicu

Aprila 2017. godine Snežana je iz Centarlnog zatvora puštena kući na izdržavanje kazne, pošto se nagodila sa Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu na kaznu od godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor. Prethodno je priznala da je izvršila krivična dela protivpravno lišenje slobode u saizvršilaštvu i zlostavljanje i mučenje, te je tako, zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela sa Tužilaštvom.

Njeni saučesnici, koji su takođe priznali krivicu za ista dela, osuđeni su na uslovne kazne zatvora. Snežaninoj ćerki Anji Nikolić sporazumom je utvrđena uslovna kazna od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, dok je za preostalih troje njihovih saučesnika - M. Đ., B. M. i V. M. utvrđena kazna zatvora od osam meseci sa rokom provere od tri godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija