• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. Ivančević

29.05.2020

18:52

ŠOK SVEDOČENJE TETKE UBIJENE PEVAČICE! Jelenina majka sumnjala: VLADIMIR I KUMA VERA ZNAJU KO JE UBICA?!

Vesti

ŠOK SVEDOČENJE TETKE UBIJENE PEVAČICE! Jelenina majka sumnjala: VLADIMIR I KUMA VERA ZNAJU KO JE UBICA?!

Podeli vest

Moja sestra Zorica je pred smrt posumnjala da iza ubistva njene ćerke Jelene možda stoje njeni svekar Vladimir Marjanović i kuma Vera Vukomanović. Na Jeleninog muža Zorana nije sumnjala, rekla je Ljubica Marković

Moja sestra Zorica Krsmanović pred smrt je posumnjala da su za ubistvo njene ćerke Jelene odgovorni svekar Vladimir Marjanović i porodična kuma Vera Vukomanović. Zorica, međutim, nikad nije sumnjala na Jeleninog muža Zorana, kazala je juče pred Višim sudom u Beogradu Ljubica Marković, tetka svirepo ubijene pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33).

ŠOK OBRT NA SUĐENJU ZORANU MARJANOVIĆU! Jelenina tetka PROGOVORILA PRVI PUT I OTKRILA IMENA - SUMNJALI SU NA OVO DVOJE LJUDI

KLJUČNI SVEDOK SPREMAN, ZORAN MARJANOVIĆ STREPI OD NJENOG ISKAZA! Uskoro epilog suđenja decenije, zakazana dva ročišta u razmaku od devet dana!

Bila je razapeta

Ljubica je kao poslednji svedok u postupku protiv Zorana Marjanovića (41), jedinog optuženog za ovaj zločin, ovim iskazom praktično uzdrmala optužnicu! Markovićeva je istakla da joj se sestričina Jelena nikad nije žalila na muža, ali jeste na ostale članove porodice Marjanović, posebno na Zoranovog oca Vladimira i kumu Veru "jer su voleli u sve da se mešaju."
- Jelena mi se više puta poverila da joj je teško, ne samo zbog bolesti njene majke Zorice, već i zbog poremećenih odnosa u porodici Marjanović. Govorila je da nema vremena za sebe, da nema dovoljno novca, da ne može više da izdrži od silnih obaveza. Za Zorana nikad nije rekla ružnu reč, govorila je da bi njih dvoje divno živeli kada bi se odvojili od njegove porodice - izjavila je Jelenina tetka Ljubica na sudu i naglasila:

- Pričala mi je: "Tetka, nemam para da kupim pelene za majku, ne mogu više da izdržim, mnogo se mučim." Posebno joj je smetalo što se Vera i Vlada pitaju za sve u kući, čak i za finansije. Bila je strašno razapeta. Sa majkom nije mogla da se vidi duže od pola sata, stalno bi je zivkali da se vrati. U poslednje vreme se zaduživala u prodavnici za cigarete i druge sitnice...

Foto: Informer/ Marko Đoković

Posle Jeleninog ubistva u aprilu 2016. Ljubica je o tom zločinu pričala sa sestrom Zoricom.
- Zorica je u početku mislila da je neka mafija odgovorna za smrt njene ćerke. Međutim, što je više i češće odlazila u kuću Marjanovića da se vidi sa unukom Janom, Marjanovići su joj postajali sve sumnjiviji, pre svega Vladimir, ali i kuma Vera! Rekla mi je da joj je Vera jednom rekla: "Čuvala sam Zorana, Miloša i Uroša, čuvaću i Janu." Zorica se sa zetom Zoranom, inače, do njene smrti u oktobru 2016. redovno čula telefonom i on je povremeno svraćao do nje da vidi kako je.

Vera tvrdila da su

se svi super slagali

Vladimir Marjanović je krajem februara odbio da svedoči pred sudom, iskoristivši svoje zakonsko pravo da kao bliski srodnik optuženog to ne mora. Kratko je naglasio da nema "nikakvih saznanja kojima bi mogao da doprinese rasvetljavanju ubistva snaje."
Vera Vukomanović je istog dana svedočila, opširno govoreći o danu kada se desio zločin. Prema njenim rečima, "sve je bilo uobičajeno, kao i inače" i ništa nije nagoveštavalo tragediju. Ona je posebno naglasila da je Jelena sa Zoranom imala skladan brak i da je sa svim ukućanima "bila super"! Marjanoviće je opisala kao svoju drugu porodicu, kod kojih je boravila svaki dan i pomagala im oko kućnih poslova. Kako je objasnila, venčana je kuma Vladimiru i supruzi Zorici, kao i njihovom mlađem sinu Milošu.

Ljubica je pričala i kako je tekla potraga za Jelenom, koja je nestala 2. aprila 2016. na nasipu u Borči. Ljubica je sa sestrom Zoricom tog dana nekoliko puta obilazila nasip, ali Jeleni nije bilo traga.
- Sledeći dan, oko osam sati ujutru, komšija nas je ponovo odvezao na nasip da nastavimo potragu. Prešle smo sa druge strane kanala i sećam se da mi je Zorica tada rekla: "Ovde je, sestro, neko nekoga vukao". Ubrzo se pojavila policija i privela Zorana, koji se takođe tu našao. Zorica je otišla za njim u stanicu, a ja u kuću Marjanovića - izjavila je Jelenina tetka i dodala:

- Tu su bili kuma Vera i Vladimir, nešto su se domunđavali. Ona mi je skuvala kafu i rekla mi da odem u studio dok se mala Jana ne probudi. Kasnije mi je dete ispričalo: "Baba, mama je nestala u travi." Potom je Vladimir rekao kako su na kapiji novinari i ja sam tada izašla. Usput sam čula strašnu vest od Zorana, da je Jelena nađena mrtva u kanalu...

Čudna reakcija

Sa sestrom Zoricom srela se kasnije u kući Marjanovića i ona je tada, plačući, neprekidno ponavljala: "Kuku, ko mi ubi dete!"
- Na to je Vladimir, kao začuđeno, upitao: "Ko koga ubi?!" - prisetila se svedokinja čudne Vladimirove reakcije.

Podsetimo, telo pevačice "Granda" sa brojnim povredama pronađeno je 3. aprila 2016. u kanalu pored nasipa, posle opsežne pretrage terena u koju su bili uključeni i psi tragači. Do danas se ne zna kojim oruđem je Jelena nasmrt pretučena. Motiv je takođe ostao nerasvetljen, a kontradiktorne su i brojne druge okolnosti zbog kojih je ovaj slučaj dobio epitet jednog od najmisterioznijih u istoriji srpskog pravosuđa. 

Jeleninu rodnu kuću održavaju podstanari

Ljubica Marković je posvedočila da je na dan Jeleninog ubistva, 2. aprila 2016, doputovala iz Kruševca u Beograd, i to na molbu njene sestričine:
- Jeca me je pozvala da dođem i pomognem joj oko majke, koja je upravo izašla iz bolnice, gde se lečila od kancera. Uz sestru Zoricu sam ostala sve do njene smrti, 4. oktobra 2016. U tih pola godine svaki dan smo pominjale Jelenu. Ispričala mi je da joj je ćerka u poslednjem telefonskom razgovoru rekla: "Mama, evo trčim. Samo da odem kući da dam Jani i Zoranu da jedu i dolazim kod tebe."
Na pitanje sudije ko se sad nalazi u kući njene pokojne sestre ona je odgovorila:
- Da ne bih ja dolazila iz Kruševca, ustupila sam Zoričinu kuću jednoj porodici da je održava i plaća račune, bez kirije, dok Jana ne postane punoletna. Da ne propadne dok je Jana ne nasledi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija