• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

10.06.2020

07:30

400.000 EVRA ZA JEDNU GLAVU Crnogorski kriminalci unajmljuju ubice iz Srbije iz JEDNOG NEVEROVATNOG RAZLOGA

Vesti

400.000 EVRA ZA JEDNU GLAVU Crnogorski kriminalci unajmljuju ubice iz Srbije iz JEDNOG NEVEROVATNOG RAZLOGA

Podeli vest

Nišlija Petar Jovanović, zvani Peca Pitbul, postao je najverovatnije glavni pucač "škaljarskog klana" * Za ubistvo Radoja Zvicera u Ukrajini, koji je ipak preživeo kišu metaka, dobio je ogroman novac, smatraju stručnjaci

Nišlija Petar Jovanović, zvani Peca Pitbul, postao je najverovatnije jedan od glavnih pucača crnogorskog "škaljarskog klana", smatraju stručnjaci i bivši bezbednjaci!
Jovanović je, kako kažu, za pripremu i logistiku ubistva vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera 26. maja u Ukrajini uzeo najmanje 400.000 evra! Zvicer je, međutim, tada teško ranjen, a spasla ga je žena, koja je zapucala na Jovanovića i njegove saradnike i sprečila ih da joj "overe" muža hicem u glavu!

KAKO JE REŠENA SUROVA MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA NA BEŽANIJI I KO JE PECA PITBUL?! Izrešetao Zvicera, pre toga mu ubio kuma!

OVAKO JE PECA PITBUL UHAPŠEN POSLE NAPADA NA ZVICERA! Policija ga uhvatila u šumi, kad je shvatio da mu nema izlaza pao na kolena...(VIDEO)

Ne poznaju Srbe

Bora Banjac, bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK), uveren je da zaraćeni crnogorski klanovi, "škaljarski" i "kavački", već godinama angažuju ubice iz Srbije za međusobno razračunavanje.
- Pripadnici crnogorskih klanova međusobno se poznaju i teže im je da neopaženo priđu jedan drugom. Na drugoj strani, kriminalci iz Srbije, koji su spremni da nekog ubiju za novac, za pripadnike crnogorskih klanova potpuna su nepoznanica - objašnjava Banjac.

Foto: MUP

On je uveren i da je organizatore napada na Zvicera, za šta je osumnjičen "škaljarski klan", skupo koštao ovaj pokušaj ubistva.
- Samo logistika je papreno koštala. Nije to posao od jednog dana u poznatom okruženju, već je sve moralo detaljno da se planira i priprema u stranoj zemlji. To je trajalo, i to u zemlji koja ima jako podzemlje i ne voli da se neko šeta po "njenom dvorištu". Stanovi, automobili, dokumenta za ekipu, sredstva za međusobnu nesmetanu komunikaciju, kao i oružje, bili su veoma skupi. Pri tom, napadači su znali da je Zvicer u Ukrajini, ali nisu znali gde je. Morali su zato da podmite lokalnu policiju. I cifra za mito je sigurno bila ogromna. Pored svega toga, na cenu ubistva uticao je i rizik, jer nije isto ubiti nekoga na ulici ili vođu klana, koji je u bekstvu - ističe bivši načelnik UBPOK-a.

Boža Spasić, bivši operativac državne bezbednosti, takođe je uveren da je napad u Ukrajini skupo koštao organizatora.
- Posao u Kijevu je bio izuzetno skupa operacija, a očekujem da će za "škaljarce" biti još skuplji neuspeh njihovih plaćenika, jer će uslediti krvava osveta - uveren je Spasić i dodaje:

- Nišlija je uzeo veliki novac, jer je ubistvo moralo da bude izvršeno u Ukrajini. Tamo stranci lako upadaju u oči, što je dodatno uticalo i na cenu. Takođe, Jovanović je morao da ima pomagače. Verujem da je ceo posao koštao najmanje 400.000 evra.

Foto: Printscreen

Dva vezana posla

Inače, posle Jovanovićevog hapšenja u Ukrajini utvrđeno je da je on 17. januara ubio i Kotoranina Marka Vukovića (41) na Bežanijskoj kosi u Beogradu. U policiji su uvereni da je Vukovićevo ubistvo takođe naručio "škaljarski klan".

Činjenica da je Peca Pitbul angažovan za dva "posla" u relativno kratkom roku za Božu Spasića je pokazatelj da je Jovanović postao glavni egzekutor "škaljaraca".

- Policija bi trebalo da proveri materijalne dokaze u još nekim obračunima crnogorskih klanova, jer postoji velika verovatnoća da je Pitbul i ranije radio za "škaljarce".

Podsetimo, posle pokušaja ubistva Zvicera u Ukrajini su, pored Jovanovića, uhapšeni i Milan Branković iz Niša (31), zatim Crnogorci Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30), kao i još jedan ukrajinski policajac koji im je pomagao.
Zvicer, koji je pogođen sa najmanje pet hitaca dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu, i dalje je u bolnici i lekari se bore za njegov život. 

Pitbul iz Vranja takođe ubijao za novac

Vranjanac Saša Cvetanović takođe je poznat po nadimku Pitbul, a on već izdržava kaznu od 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića, u aprilu 2013. u Beogradu. Cvetanović je, navodno, za ovu likvidaciju dobio oko 30.000 evra, a cela logistika ubistva je, prema nekim procenama, koštala još dvadesetak hiljada. Ovo ubistvo je, međutim, bilo daleko jeftinije od napada na Zvicera, jer nesrećni mlađi brat Luke Bojovića nije bio u kriminalnom miljeu, nije imao zaštitu, bilo ga je lako i pronaći i pratiti, a ubijen je u centru Beograda kada je izašao iz pekare.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija