• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2020

12:06

(VIDEO) ŠOK OTKRIĆE HRVATSKE POLICIJE Dovodio pevače iz Srbije da pevaju, policajci upali u stan i otkrili NEVEROVATNU MREŽU

Vesti

(VIDEO) ŠOK OTKRIĆE HRVATSKE POLICIJE Dovodio pevače iz Srbije da pevaju, policajci upali u stan i otkrili NEVEROVATNU MREŽU

Podeli vest

Nakon hapšenja kriminalne grupe u Hrvatskoj, objavljeni su novi detalji koji je povezuju sa Srbijom.

Desetočlana kriminalna grupa uhapšena u Hrvatskoj proteklih dana svoje delovanje širila je i na područje Srbije pošto je, kako su naveli, osumnjičeni vođa ove grupe kokain i druge narkotike nabavljao između ostalog i u Srbiji odakle ih je transportovao u Hrvatsku radi dalje preprodaje.

Kako se vidi na snimku koji je objavila policija, policajci su odmah nakon ulaska u stan na nadzornu kameru stavili rukavicu, a uhapšenima su lisice stavljene dok su bili u krevetu.

Hrvatski mediji danima unazad bruje o hapšenju desetočlane kriminalne grupe koju tamošnji Uskok tereti za zločinačko udruživanje i preprodaju droge na osječkom područu. Akcija se odigrala u ranim jutarnjim časovima u utorak, na više adresa u Osijeku.

Foto: printscreen youtube/Kanal MUP-a RH i policije

 

- Rano jutros na području Osijeka počela je realizacija višemesečnog kriminalističkog istraživanja kojim se hapsi više osoba, a koje se dovodi u vezu s neovlašćenom proizvodnjom i prometom droga na širem području Osijeka - potvrdili su za Jutarnji list iz policije u utorak prepodne.

Kao vođa klana označen je D. K. (50) inače vlasnik jednog klupa u Osijeku, omiljenom mestu za izlazak mladih u kom gostuju pevači narodne muzike iz Srbije. Lokal je i ranije bio česta meta policijskih pretresa i racija upravo zbog sumnje da se u njemu prodaje droga, a bio je i zatvaran.

Policija ga sumnjiči da je organizovao zločinačku organizaciju s ciljem nabavke i krijumčarenja droge iz susednih država pa i Srbije, kao i čuvanje za dalju preprodaju na ilegalnom tržištu. Uhapšeno je još osam osoba starosti od 22 do 34 godine, a reč je uglavnom o preprodavcima koji su radili za vlasnika kluba.

Foto: printscreen youtube/Kanal MUP-a RH i policije

 

Ova grupa osumnjičena je da je tokom prošle i ove godine na području Srbije i Hrvatske nabavljala razne vrste droga poput kokaina, marihuane i amfetamina, da bi je dalje krijumčarili do Osijeka gde su je skladištili, prepakivali u manja pakovanja a zatim prodavali. Za dogovore oko prodaje i skladištenja droge koristili su ugostiteljski objekt u Osijeku. Pretragama je u nekretninama koje su koristili pronađeno i vatreno oružje te više komada raznih metaka.

U sredu je doneto rešenje o sprovođenju istrage protiv njih desetoro, a u jednomesečnom pritvoru našlo se šestoro osumnječnih. Vlasnik kluba osumnjičen je da je sa svojim 33-godišnjim kolegom ugovarao šverc kokaina, MDMA, marihuane i amfetamina iz Srbije i drugih zemalja u okruženju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!
Politika

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!

Nema tih izbora, niti će ih ikada biti, koji bi od omiljenog autošovinste Viole fon Kramon i trgovca srpskim nacionalnim interesima poput Đilasovog potrčka Borka Stefanovića napravili pobednika. Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo, isakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić.

04.07.2024

09:16

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija