• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

20.07.2020

23:39

NI POSLE DESET GODINA NIJE POZNATA SUDBINA ĐORĐA (13)! Majka osuđena za ubistvo pa oslobođena! Malo joj dva miliona, traži 17 miliona odštete!

Vesti

NI POSLE DESET GODINA NIJE POZNATA SUDBINA ĐORĐA (13)! Majka osuđena za ubistvo pa oslobođena! Malo joj dva miliona, traži 17 miliona odštete!

Podeli vest

Marina Andrejić (47) iz Majilovca, koja je najpre osuđena, pa oslobođena za ubistvo sina Đorđa (13) 22. jula 2010, tužiće državu sudu u Strazburu ako ne dobije željenu odštetu. Sudbina njenog sina i dalje je misterija

Marina Andrejić (47) iz Majilovca kod Velikog Gradišta, koja je najpre osuđena, pa oslobođena za ubistvo sina Đorđa (13) pre tačno deset godina, tužila je državu za odštetu zbog 703 dana provedena u pritvoru. Sud joj je dodelio dva miliona dinara, ali Marini je to malo i traži čak 17 miliona odštete.
Sudbina njenog sina je već punu deceniju potpuna misterija i možda samo Marina zna šta se tačno desilo sa malim Đorđem 22. jula 2010. godine.

UHAPŠENI RADOMIR JE I RANIJE PALIO LJUDE, A ZORICU JE ZAPALIO KADA MU JE REKLA... Novi detalji stravičnog zločina na Novom Beogradu!

Uništen DNK

Đorđe je, naime, tog dana nestao u ataru sela Majilovac, nakon što je sa majkom otišao na njivu. Za dečakom se tragalo skoro četiri meseca, ali on nikad nije pronađen. Lovci su tek 7. novembra 2010. u selu Majilovac pronašli lobanju, za koju je Biološki fakultet u Beogradu DNK analizom najpre utvrdio da je pripadala nestalom dečaku. Međutim, usledio je šok kada je druga grupa veštaka ustanovila da je lobanja oprana u izbeljivaču, što se radi kad se želi uništenje DNK. Marinin branilac je zato zatražio da se zubi lobanje uporede sa Đorđevim zubnim kartonom, ali sud to nije dozvolio.

Živi u Pazaru
Zbog podozrenja meštana Majilovca, Marina se preselila u Novi Pazar. Zaposlila se u jednoj tekstilnoj fabrici

 

Marina je za sve to vreme bila u pritvoru, jer je bila uhapšena samo tri dana nakon nestanka njenog sina. Nekoliko meseci kasnije, njen muž, Đorđev otac, umro je od posledica dijabetesa.

Andrejićeva je najpre u istrazi priznala da je ubila sina tako što mu je motikom smrskala glavu, ali kasnije je to porekla. Viši sud u Požarevcu ju je dva puta proglašavao krivom za teško ubistvo deteta i prvostepeno ju je oba puta osudio na 20 godina zatvora, ali Apelacioni sud u Kragujevcu ju je oslobodio zbog nedostatka dokaza. Andrejićeva je zatim puštena iz požarevačkog Istražnog zatvora, u kom je provela 703 dana, i preko advokata Srbislava Stojanovića zatražila je odštetu od države zbog nezakonitog pritvaranja i pretrpljene duševne boli.

Foto: Public

Đorđe Andrejić

Stojanović nam je ispričao da je tužbu podneo u Višem sudu u Požarevcu, ali je sudija najpre odbila taj tužbeni zahtev, uz obrazloženje da je Marina sama kriva što je toliko dana bila u pritvoru "zbog opstrukcije istrage i toka suđenja".
- Nakon odbijanja naše tužbe, kojom smo tražili 17 miliona dinara odštete, napisao sam žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu, koji je preinačio presudu požarevačkog Višeg suda, dosudivši Marini dva miliona dinara odštete. I ja i moja klijentkinja bili smo nezadovoljni tim iznosom, jer je ispod minimalnog. Po toj računici, Marina bi dobila manje od 3.000 dinara za svaki dan pritvora, dok sudska praksa pokazuje da se u takvim slučajevima dosuđivalo i po sto evra za dan pritvora - objasnio je Stojanović.

On je zbog toga još pre dve i po godine napisao žalbu Ustavnom sudu u Beogradu, ali odgovor mu nikad nije stigao.
- Ako Ustavni sud ne prihvati naše zahteve, žalićemo se Sudu za ljudska prava u Strazburu, koji će doneti konačnu presudu - istakao je Marinin advokat.

Satanizovana u javnosti

Stojanović dodaje da je Marina nakon izlaska iz pritvora izvesno vreme živela sa jednim deviznim penzionerom u Kličevcu kod Požarevca.
- Nakon raskida te veze, Marina se vratila kod roditelja u rodno selo Lučica. Nakon što joj je svekrva umrla, ona se preselila u porodičnu kuću u Majilovcu, gde je živela sa svojom ćerkom Anđelom. Međutim, nakon ćerkine udaje u susednom selu, Marina je ostala sama u kući u Majilovcu. U međuvremenu postala je baka, pošto joj je ćerka Anđela podarila unuče. Zbog nemogućnosti da nađe bilo kakav posao kojim bi obezbedila sredstva za život, jer je satanizovana u javnosti optužbama da je ubila svoga sina, ali i zbog podozrenja meštana Majilovca, Marina se preselila u Novi Pazar. Zaposlila se u jednoj tekstilnoj fabrici u tom gradu i još je tamo - rekao je Stojanović. 

Marina: Nisam ubila sina, verujem da je živ

Marina Andrejić je pre dve godine za Informer tvrdila da nije ubila sina i da se nada da je on i dalje živ.
- U istrazi su me naterali da priznam zločin i dve godine sam ni kriva ni dužna provela u zatvoru. Ne prođe dan a da se ne zapitam da li je Đorđe i dalje živ, a imam razloga da verujem da ga je neko oteo. Ne znam ni da li detetu da palim sveću... Ipak, čekam i nadam se da će mi se Đorđe jednog dana pojaviti na vratima. Kažu da me u sudskom depou čeka lobanja mog sina, da je sahranim, ali čija je to glava bila? Verujem da ta lobanja nije njegova - kazala nam je tada Marina.
Govoreći o Đorđevom nestanku, kazala je da je 22. jula 2010. motikom povredila nogu na njivi i da je poslala sina po pomoć. Tad ga je, kako je istakla, poslednji put videla.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija