• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. R.

27.07.2020

10:25

MOTIKOM UBIO BRATA, A ŽENA MU POMAGALA DA SAKRIJE LEŠ?! Jeziv zločin u prokupačkom naselju Donja Draginja!

Vesti

MOTIKOM UBIO BRATA, A ŽENA MU POMAGALA DA SAKRIJE LEŠ?! Jeziv zločin u prokupačkom naselju Donja Draginja!

Podeli vest

Policija je uhapsila Živorada Lazića (72) iz prokupačkog naselja Donja Draginja zbog sumnje da je motikom ubio rođenog brata Milorada (73). Osim Živorada uhapšena je i njegova supruga Božica, koja se tereti da mu je pomogala u prikrivanju zločina

Kako saznajemo od izvora iz istrage, zločin se dogodio u subotu oko 15 časova nakon što su se dva brata posvađala oko podele porodične kuće, u kojoj su živeli zajedno sa porodicama.

- Živorad i Božica su čupali korov i sređivali baštu iza kuće. U tom trenutku je naišao Milorad i odmah je krenula svađa između dva brata. Ubrzo nakon više uvreda koje su uputili jedan drugom Živorad je motikom udario u glavu Milorada, koji je pao i odmah preminuo. Kada su videli da se Milorad ne pomera, Živorad i Božica su leš pokrili jaknom. Nakon zločina, oni su ušli u kuću gde ih je policija kasnije pronašla i uhapsila. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati - naveo je naš sagovornik.

Foto: Informer DN

Miroslava Lazić

Miroslava Lazić, žena ubijenog Živorada, kaže da je kobnog dana njen muž uzeo jaknu i rekao da ide u poljski toalet, koji se nalazi iza kuće.

- U jednom trenutku sam shvatila da Miroslava nema duže vreme. Počela je jaka kiša da pada, kao da se nebo sa zemljom sastavilo. Naš sin je uprkos tome izašao iz kuće i počeo da traži oca. Ponašao ga je u baštici kako leži na stomaku pokriven jaknom - kroz suze je rekla Miroslava.

Komšije: Obe porodice su divne


Žitelji naselja Donja Draginja kažu da su obe porodice Lazić divne i da niko ne može da veruje da je došlo do ubistva.

- Oni su svi mirni, pristojni i nikada niko sa njima nije imao nikakvu svađu. Ne znam šta se dogodilo, bilo je nevreme i svi smo bili u kući, a tek kada je došla policija, shvatili smo da se nešto dešava. Ipak, nije mi ni palo na pamet da je Živorad ubio rođenog brata Milorada - kaže jedan komšija.

Ona je ispričala da se Milorad i Živorad godinama unazad tuže oko kuće i dvorišta, odnosno prolaza koji zajedno koriste.

- Sukob je dostigao vrhunac kada je Živorad uspeo da legalizuje zajedničku kuću samo na svoje ime, a ne i na Milorada. Mi imamo posebno brojilo za struju i zaseban ulaz, ali dever je iskoristio priliku i prešao nas - rekla je ona.

Rade Lazić, sin ubijenog, priča da je kuća oko koje su se sukobili njegov otac Milorad i stric Živorad nasleđena od njihovog oca.

- Mi imamo ulaz sa jedne strane, oni sa druge, ali se moj otac godinama borio za pravdu pred sudom. Nikako nismo mogli da izađemo iz tog začaranog kruga. Ipak, da li je sve to vredno da neko izgubi život? Strašno je to što se dogodilo. Iako su se otac i stric svađali, nisam ni sanjao da će doći do ubistva - rekao je Rade Lazić, koji je pronašao telo ubijenog oca. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 3 godine

Da se advokati nisu zezali da je sud doneo presudu u razumnom roku do ovog ne bi došlo,

sos

pre 3 godine

Da katastar ne prekraja sto namerno,sto iz neznanja ne bi se ljudi parnicili po 10 i vise godina.Jednom je moje dvoriste isparcelisano bez moje saglasnosti.Sada je izmenjeno pa opet upisan komsija kroz sred dvorista.Sad opet da trazimo da bude kao sto i jeste pravo stanje.Dobro je ko se razume u elektroniku pa moze da prati promene.Zemljisne knjige su bile zakon .

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija