• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

07.08.2020

07:55

LJUBAVNICA SAUČESNIK, POLICAJAC LOPOV I BLAGO U PODRUMU Ovo je jedan od najmisterioznijih zločina u Srbiji i nikome nije JASNA JEDNA STVAR

Vesti

LJUBAVNICA SAUČESNIK, POLICAJAC LOPOV I BLAGO U PODRUMU Ovo je jedan od najmisterioznijih zločina u Srbiji i nikome nije JASNA JEDNA STVAR

Podeli vest

Tela članova porodice Kazimirović nađena su na salašu pre godinu dana, osumnjičeni je uhapšen, ali ovaj masakr još nije rešen.

Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i njena ćerka Dragana Jozeljić (53) ubijeni su pre godinu dana, 7. avgusta prošle godine, i uprkos tome što je ubrzo uhapšen osumnjičeni Davor Pernić (35) još nije rasvetljeno da li je i njegova ljubavnica Maja Bađikić imala neku ulogu u zločinu ili je njeno uplitanje samo osveta bivšeg ljubavnika.

U petak, 9. avgusta 2019, meštani su na imanju Velja Vrasna, u Jabukovcu, našli četiri tela. Sve žrtve su bile ubijene hicima iz vatrenog oružja. 

Obavljen je uviđaj na imanju Kazimirovića i odmah se posumnjalo da je prava žrtva bio domaćin Raja, a da su majka, sestra i sestričina bile kolateralne žrtve - našle su se na "pogrešnom mestu u pogrešno vreme". U prilog tome da su one ubijene da zločinac ne bi ostavio žive svedoke išle su Dragičine godine, ali i to što su Ljubinka i Dragana živele u inostanstvu i u Jabukovac su došle na odmor, pa nisu ni sa kim bile u sukobu...

- U selu se pričalo da je Raja imao para koje je zaradio od poljoprivrede. Živeo je u kući bez struje, pa bi neko pomislio da je sirotan, ali su komšije znale da ima novca i da ga krije u kući. To sve je bilo u domenu pretpostvake, jer pare nisu nađene na uviđaju, a moglo se samo nagađati da je ubica odneo novac i koliko - priča sagovornik "Blica" povezan s istragom i dodaje da je bilo teško izolovati tragove zločinca jer je i pre samog masakra Rajina kuća bila više nego neuredna i prljava.

Osim što se sumnjalo da je Raja ubijen zbog para, sve je ukazivalo da je neko iz Jabukovca povezan sa zločinom. Direktno kao ubica ili posredno, kao "tiper". Sam način kako su ubijene žrtve ukazivao je i na to da ubica ima iskustva u rukovanju oružjem. Sve ovo je suzilo krug osumnjičenih, a materijalni dokazi su ukazalio da je meštanin Davor Pernić povezan sa zločinom i 25. avgusta uhapšen je.

Priznao je zločin, precizirajući da je žrtve ubio 7. avgusta oko 11 sati, a čak je pokazao i gde je na očevom imanju zakopao arsenal oružja - "škorpion", lovačku pušku i pištolj...

Prolazio je prvi mesec njegovog pritvora, i kada se taman poverovalo da je na tužilaštvu da već polako sprema optužnicu protiv njega, Pernić je promenio iskaz i sa zločinom povezao Maju Bađikić, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi. Tvrdio je da je ona učestvovala u zločinu, 7. avgusta, ali ne prepodne, već u ranu zoru, kao i da ga je ona nagovorila na sve.

Foto: Informer DN

 

Bađikić je u to vreme u Austriji, sa sinom i suprugom, ali se ubrzo vratila u Srbiju na saslušanje.

U tužilaštvu je negirala da ima bilo kakve veze sa zločinom, ali je priznala da je bila sa Pernićem u vezi, jer ga se, kako je navela, "polašila i pretio je da će nauditi njenim najmilijima".

U tom momentu, nijedan materijalni dokaz nju nije postavljao ne mesto zločina, već samo Pernićev iskaz. Bila je u pritvoru tri meseca, tokom kojem su i ona i Pernić neuropsihijatrijski veštačeni i utvrđeno je da nisu neuračunljivi. Analizom oružja iz kojeg je, kako se veruje ubijeni Raja i njegove najbliže rođake, nađeni su samo Pernićevi biloški tragovi, ne i Majini.

Foto: facebook.com

 

Posle njenog puštanja iz pritvora, u nepsorednoj blizini mesta zločina, 30. decembra prošle i 24. januara ove godine, nađeni su opušci, a veštačenje je pokazalo da je na njima njen DNK.

Ubrzo, u februaru, protiv oboje je podignuta optužnica, Za zločin je osumnjičen Pernić, dok se Bađikić tereti za saučesništvo. Navodno su oboje ubilo po dvoje na salašu. Međutim, mesec dana kasnije Viši sud vratio na dopunu i naložio da se utvrdi starost opušaka na kojima su nađeni DNK Maje Bađikić.

Skoro pet meseci je prošlo od tada, ali još nema dopunjene optužnice, niti se zna koliko su opušci stari, kakvim su sve vremenskim uslovima bili izloženi, kao i kako su "promakli" u prvoj pretrazi terena oko kuće Kazimirovića.

U dopuni istrage četvorostrukog ubistva u Jabukovcu, saslušan je M. Nj. (43), kriminalistički tehničar, protiv koga je nedavno podneta krivična prijava zbog sumnje da je iz sefa policijske stanice ukrao 8.000 evra, koje je posle sahran oca, u podrumu našao Rajin sin Nenad i poredao policiji. On je bio član ekipe krim-tehničatra bio je na uviđaju 9. avgusta prošle godine, kada su na salašu ubijeni domaćin i iskaz je dao upravo na okolnosti pretrage terena.

Ovaj policajac je posle podizanja optužnice, koju je sud vratio na dopunu, bio u žiži javnosti nakon što je priveden zbog sumnje da je iz policijskog sefa ukrao 8000 evra nađenih na mestu zločina. Naime, novac nije nađen na samom uviđaju već ga je kasnije u podrumu otkrio Nenad Kazimirović, sin ubijenog Raje i predao pripadnicima MUP-a. Shodno pravilima, deponovan je u sef, ali je M. NJ, kako se sumnja, uzeo ključ, otključao ga, uzeo evre. Sef je nakon toga zaključao i vratio na mesto na kome je stajao.

Kada je otkriveno da nedostaje novac, ali da sef nije obijen već otključan, u istrazi je utvrđeno da iza te krađe stoji M. NJ, pa je priveden i osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja. Navodno pare je ukrao da bi podmirio dugovanja svoje supruge za neke mobilne telefone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane
Politika

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane

Slučajnosti u politici postoje, ali su retke. Svakako ređe nego li u drugim oblastima života. Zdravko Ponoš je možda slučajno i postao narodni poslanik, ali njegova poslednja aktivacija i napadi na vojsku sasvim sigurno nisu slučajni, istakao je ministar odbrane Miloš Vučević.

19.03.2024

10:19

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59