• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2020

14:45

SRBIJA BROJI MRTVE KAO NA RATIŠTU! Ova dva mesta postala su CRNE TAČKE saobraćajnih nesreća!

Vesti

SRBIJA BROJI MRTVE KAO NA RATIŠTU! Ova dva mesta postala su CRNE TAČKE saobraćajnih nesreća!

Podeli vest

Gotovo da nema dana da se na srpskim putevima ne dogodi bar jedna saobraćajna nezgoda, a poslednjih meseci Mladenovac i Obrenovac postale su "crne tačke" saobraćajnih nezgoda u Srbiji

Prema zvaničnim podacima MUP-a, skoro 11.000 saobraćajnih nezgoda dogodilo se od početka 2020. godine zaključno za majem u Srbiji. Od toga 155 nesreća prošle su sa smrtnim ishodima, u kojima su poginula 164 lica. Još uvek nema zvaničnih podataka za koliko se taj broj povećao od maja zaključno sa avgustom, ali je po broju nesreća nesumnjivo mnogo veći.

Radi podsećanja, izdvajamo neka mesta, posebno, Mladenovac i Obrenovac kao crne tačke na kojima su se tokom ove godine desile neke od stravičnih saobraćajnih nesreća.

Mladenovac

Početkom maja desila se stravična saobraćajna nesreća kod Mladenovca, u direktnom sudaru dva automobila povređeno je više osoba. Na lice mesta je, osim policije, izašlo i jedno vatrogasno vozilo, a udes je izazvao vozač koji je upravljao automobilom u alkoholisanom stanju i on je pretrpeo teže telesne povrede.

Na auto-putu, blizu isključenja za Maldenovac, u smeru ka Beogradu dogodila se teška saobraćajna nesreća 27.7.2020. godine. U udesu su učestvovala dva putnička vozila, od kojih je jedno smrskano i zakucano u bankinu, a drugo je od siline udarca završilo na livadi pored puta.

Već prvih dana ovog meseca desila se još jedna teška saobraćajna nesreća kod Mladenovca u kojoj se, od siline udarca, jedan automobil prevrnuo na krov, dok je drugi probio bankinu i prešao u suprotnu traku. Saobraćaj je bio obustavljen 40 minuta.

 

 

I juče se na putu Mladenovac - Mali Požarevac desio stravičan sudar kada je vozač prilikom uključenja na autoput udario u drigi automobil, a zatim u kombi koji je prevozio radnike. U toj nesreći je 6 osoba povređeno.

Obrenovac

U martu se kod Obrenovca desila saobraćajna nesreća nakon koje je zaustavljen saobraćaj na dogledno vreme. naime, Vozač kamiona je izgubio kontrolu i sleteo je sa puta. Kamion je završio na njivi pored puta i morala je policija da ga izvlači.

 

 

U prvoj nedelji prošlog meseca jedna osoba je poginula, a jedna je povređena u saobraćajnoj nesreći na auto-putu "Miloš Veliki", kod izlaza za Obrenovac. Sudarili su se automobil "mercedes", koji je vozio 68-godišnji turski državljanin i kamion kojim je upravljao N. S. (29). Nakon kontakta, oba vozila sletela su sa kolovoza i prevrnula se pored puta. Državljanin Turske je preminuo, a N. S. su vatrogasci spasioci izvukli iz automobila.

Foto: Informer/M. D.

Na žalost i ovog jutra desila se teška saobraćajna nesreća  na magistralnom putu Obrenovac - Ub, kod mesta Stubline u kojoj su učestvovala dva teretna vozila, dva motocikla i jedno puničko vozilo. Saobraćaj je u potpunom prekidu, a aa licu mesta se nalaze vozila Hitne pomoći, vatrogasaca i saobraćajne policije.

Neprilagođena brzina je u manje od 20 odsto slučajeva evidentirana kao uticajni faktor pri nastanku saobraćajne nezgode. Kombinacija neprilagođene brzine sa udruženim drugim uticajnim faktorima može doprineti nastanku saobraćajnih nezgoda, kod kojih upravo brza vožnja ne mora biti presudan faktor.

Čačak

U čačanskom selu Prijevor 25. jula došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je jedno lice izgubilo život, a jedno lice je povređeno.

Do udesa je došlo kada je vozač automobila marke pežo, koje se kretalo u pravcu Čačka pod još neutvrđenim okolnostima prešlo u drugu traku i direktno se sudarilo sa kombijem koji je dolazio iz drugog smera. Od siline udarca oba vozila su završila u kanalu pored puta.

Suvozač u pežou podlegao je povredama, a vozač koji je izazvao sudar, prevežen je u čačansku bolnicu.

Sremčica

Na Ibarskoj magistrali kod skretanja za Sremčicu 18. jula dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učetvovala 4 vozila.

Na lice mesta odmah su izašle vatrogasne ekipe koje su sekle automobil kako bi izvukli putnike. U nesreći ima mrtvih. 

Naime, jedna osoba je poginula, a sedam je povređeno u lančanom sudaru četiri vozila na Ibarskoj magistrali, kod skretanja za Sremčicu, rečeno je u MUP-u. Kako navode, nesreća se dogodila danas u 16.55 časova. Saobraćaj je obustavljen. 

Ibarska magistrala je jedna od najkritičnijih deonica u Srbiji kada su u pitanju saobraćajni udesi i nesreće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predrag

pre 3 godine

Ko često vozi po srbiji taj zna kako se bahato vozi po našim putevima, tako da ovaj podatak nije začuđujući.Pri tom policija kažnjava neke manje prekršaje.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija