• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

03.09.2020

07:24

MAJCI OTETE DEVOJČICE ZALEDILA SE KRV U ŽILAMA Kada je lekar završio izjavu o MONSTRUMU IZ NIŠA U SUDNICI JE NASTAO MUK

Vesti

MAJCI OTETE DEVOJČICE ZALEDILA SE KRV U ŽILAMA Kada je lekar završio izjavu o MONSTRUMU IZ NIŠA U SUDNICI JE NASTAO MUK

Podeli vest

Ninoslav Jovanović (47), zvani Malčanski Berberin, bio je potpuno uračunljiv kad je u decembru 2019. oteo i danima zlostavljao malu Moniku K. (12), ocenio je veštak psiholog koji je juče svedočio protiv monstruma u Višem sudu u Nišu.

Ako bude osuđen, Jovanović će biti prvi kandidat za doživotnu robiju u Srbiji.
Suđenje je, inače, i juče bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa male Monike. Novinarima je bilo zabranjeno čak i da uđu u zgradu suda, a Jovanović je doveden na sporedni ulaz, kako bi izbegao kamere.

Tokom suđenja, prema nezvaničnim saznanjima Informera, veštak psiholog je, kao član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, ocenio da je Ninoslav u svakom trenutku bio svestan svojih postupaka tokom deset dana, koliko se iživljavao nad nesrećnom devojčicom. Takođe, utvrđeno je i da Jovanović nikada nije pokazao ni trunku kajanja ili empatije prema žrtvi.
Inače, jučerašnjem suđenju nije prisustvovao Monikin otac Robert, ali jeste majka Aleksandra. Ona je bila u prilici da sasluša i iskaz lekara koji je prvi učestvovao u zbrinjavanju njene ćerke, nakon što je 29. decembra 2019. oslobođena iz kandži otmičara. Doktor je do detalja opisao kakve je povrede zadobila Monika tokom desetodnevne torture u rukama monstruma.

Foto: informer.rs

 


Aleksandra je posle tog svedočenja bila u šoku i nije imala snage da priča sa novinarima.
Podsetimo, o Jovanovićevom psihičkom stanju su na prethodnom suđenju svedočili i psihijatri, koji su takođe utvrdili da je bio uračunljiv u vreme otmice i zlostavljanja. Na drugoj strani, Malčanski Berberin je sve vreme pokušavao to da opovrgne, u nameri da izbegne doživotnu robiju i da mu se izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.
Monikina majka je i posle prethodnog suđenja izašla pred medije utučena, ali i šokirana Jovanovićevim ponašanjem u sudnici.
- Stalno traži neka prava, nisam više mogla da ga slušam, nisam bila u stanju. Pola sam čula, pola nisam... Šta da kažem o takvom čoveku, osim da je bez duše - kazala je Aleksandra nakon prethodnog glavnog pretresa.

"Tijanin zakon"
Jovanoviću bi, naime, moglo da se presudi po novom, takozvanom Tijaninom zakonu, koji predviđa doživotnu robiju za silovatelje i ubice dece. Ova najteža kazna još nikom nije izrečena, ali Jovanović bi mogao da bude prvi, pre svega zbog monstruoznosti njegovog zločina, ali i činjenice da je i ranije osuđivan za silovanje devojčica.
Podsetimo, on je 20. decembra oteo malu Moniku, koja je išla ka školi, i držao je u zarobljeništvu desetak dana, sve dok devojčica nije pronađena u kući u selu Pasjača. Monstrum je tada pobegao poteri, ali je uhvaćen 5. januara ove godine, dok se krio na groblju u rodnom selu Malča. D. K.


Dva puta osuđivan za silovanje

Ninoslav Jovanović je već proveo 22 godine iza rešetaka jer je dva puta bio osuđivan zbog silovanja dece. Bio je i prošle godine nakratko u zatvoru jer je preko Fejsbuka seksualno uznemiravao nekoliko žena. Opsednut je ženskom kosom i uzbuđivalo ga je da šiša devojčice dok ih siluje, zbog čega je i dobio nadimak Malčanski Berberin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tina

pre 4 godine

Dozivotna jedino sto je nepopravljiv i dalje opasan. Znamo da i starci zlostavljaju decu. Inace ne moze silovanje i silovanje sa ubistvom da se tretira isto jer bi onda bilo mnogo vise ovog drugog da bi se uklonili svedoci. Njega treba kastrirati i osuditi na vremensku kaznu.

NEBOJŠA

pre 4 godine

ДА.НЕ ИЗВЕДИВО ЈЕ ДА ДОБИЈЕ ДОЖИВОТНУ.ТИНА ЈЕ ПОТПУНО У ПРАВУ.НЕМОЖЕ ДОБИТИ НИ 40 Г. ЈЕР СУ ТО УКИНУЛИ КАД СУ УВОДИЛИ ДОЖИВОТНУ.СПАС БИ БИО У АМЕРИЧКОМ НАЧИНУ,САБИРАЊА КАЗНИ,ПА РЕЦИМО ДОБИЈЕ 120 Г, ЗА НЕКОЛИКО ДЕЛА.НО ЈА САМ СКЛОН ДА ЈЕ ИПАК НЕОПХОДНА СМРТНА КАЗНА,ЈЕР ОНА УНОСИ НАЈВЕЋИ СТРАХ КОД ИЗВРШИЛАЦА И УОПШТЕ МИ НИЈЕ ЈАСНА СМИСАО ЊЕНО УКИДАЊЕ

sledeća vest

Vesti

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"
Politika

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Tradicionalnoj kulturnoj priredbi „Razigrana srca“, koju već 21. put organizuje Srpsko kulturno društvo „Sloga“ iz Nove Gorice. Ovo udruženje već decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u ovoj značajnoj regiji, na raskršću puteva između Italije i Slovenije.

05.10.2024

20:27

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija