• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

04.09.2020

08:38

OVAJ SLUČAJ JE SRPSKI DOSIJE X! Godinu dana nakon što su nađena četiri tela, RAZOTKRIVENA LJUBAVNICA I NAĐENO BLAGO U PODRUMU, USLEDIO JE NOVI OBRT

Vesti

OVAJ SLUČAJ JE SRPSKI DOSIJE X! Godinu dana nakon što su nađena četiri tela, RAZOTKRIVENA LJUBAVNICA I NAĐENO BLAGO U PODRUMU, USLEDIO JE NOVI OBRT

Podeli vest

Novi zaplet u slučaju koji intrigira Srbiju.

Nakon što je Viši sud u Negotinu odbio predlog nadležnog tužilaštva da se Maja Bađikić (26), iz Dupljana, ponovo uhapsi, Više javno tužilaštvo je žalbu na tu odluku uputilo Apelacionom sudu u Nišu, koji je Višem sudu naložio da ponovo pokrene postupak i razmotri razloge zbog kojih se traži da joj se ponovo odredi pritvor.

Bađikićeva se tereti da je u saizvršilaštvu sa Davorom Pernićem (35) iz Jabukovca, prošle godine u zaseoku Velja Vratna, nedaleko od Jabukovca, hicima iz vatrenog oružja ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

- Na osnovu novih dokaza, od Višeg suda zatražili smo da se Maja Bađikić ponovo privede - kažu u VJT.

- Tu meru smo tražili i zbog uznemirenja javnosti, ali je Viši sud taj predlog odbio. Zato smo se žalili Apelacionom sudu, jer bi u roku od mesec dana ta optužnica trebalo da bude - potvrđena. A, odgovora, do juče, nije bilo.

Foto: Ilustracija

 

U Tužilaštvu kažu da se Bađikićeva tereti da je ubila Draganu Jozeljić, a zajedno sa Pernićem i Raju Kazimirovića. Davoru se na teret stavljaju i ubistva Dragice Kazimirović i Ljubinke Oprikić.

- Po nama, samo je taj podatak, budući da je Bađikićeva optužena za teško ubistvo u saizvršilaštvu, za šta je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora, dovoljan da se njoj odredi pritvor - naglašavaju u VJT.

- Pored toga, izjavama u medijima, ona je uznemirila javnost, ali i narušila pretpostavku nevinosti Davora Pernića.

Hronologija

U petak, 9. avgusta 2019, meštani su na imanju Velja Vrasna, u Jabukovcu, našli četiri tela. Sve žrtve su bile ubijene hicima iz vatrenog oružja. 

Obavljen je uviđaj na imanju Kazimirovića i odmah se posumnjalo da je prava žrtva bio domaćin Raja, a da su majka, sestra i sestričina bile kolateralne žrtve - našle su se na "pogrešnom mestu u pogrešno vreme". U prilog tome da su one ubijene da zločinac ne bi ostavio žive svedoke išle su Dragičine godine, ali i to što su Ljubinka i Dragana živele u inostanstvu i u Jabukovac su došle na odmor, pa nisu ni sa kim bile u sukobu...

Osim što se sumnjalo da je Raja ubijen zbog para, sve je ukazivalo da je neko iz Jabukovca povezan sa zločinom. Direktno kao ubica ili posredno, kao "tiper". Sam način kako su ubijene žrtve ukazivao je i na to da ubica ima iskustva u rukovanju oružjem. Sve ovo je suzilo krug osumnjičenih, a materijalni dokazi su ukazalio da je meštanin Davor Pernić povezan sa zločinom i 25. avgusta uhapšen je.

Foto: Informer DN

 

Priznao je zločin, precizirajući da je žrtve ubio 7. avgusta oko 11 sati, a čak je pokazao i gde je na očevom imanju zakopao arsenal oružja - "škorpion", lovačku pušku i pištolj...

Prolazio je prvi mesec njegovog pritvora, i kada se taman poverovalo da je na tužilaštvu da već polako sprema optužnicu protiv njega, Pernić je promenio iskaz i sa zločinom povezao Maju Bađikić, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi. Tvrdio je da je ona učestvovala u zločinu, 7. avgusta, ali ne prepodne, već u ranu zoru, kao i da ga je ona nagovorila na sve.

Bađikić je u to vreme u Austriji, sa sinom i suprugom, ali se ubrzo vratila u Srbiju na saslušanje.

U tužilaštvu je negirala da ima bilo kakve veze sa zločinom, ali je priznala da je bila sa Pernićem u vezi, jer ga se, kako je navela, "polašila i pretio je da će nauditi njenim najmilijima".

U tom momentu, nijedan materijalni dokaz nju nije postavljao ne mesto zločina, već samo Pernićev iskaz. Bila je u pritvoru tri meseca, tokom kojem su i ona i Pernić neuropsihijatrijski veštačeni i utvrđeno je da nisu neuračunljivi. Analizom oružja iz kojeg je, kako se veruje ubijeni Raja i njegove najbliže rođake, nađeni su samo Pernićevi biloški tragovi, ne i Majini.

Posle njenog puštanja iz pritvora, u nepsorednoj blizini mesta zločina, 30. decembra prošle i 24. januara ove godine, nađeni su opušci, a veštačenje je pokazalo da je na njima njen DNK.

Ubrzo, u februaru, protiv oboje je podignuta optužnica, Za zločin je osumnjičen Pernić, dok se Bađikić tereti za saučesništvo. Navodno su oboje ubilo po dvoje na salašu. Međutim, mesec dana kasnije Viši sud vratio na dopunu i naložio da se utvrdi starost opušaka na kojima su nađeni DNK Maje Bađikić.

 

Policajac uzeo pare

Miljan Nj.(42), forenzički tehničar Policijske stanice u Negotinu, priznao je da je iz sefa ukrao novac, koji je pronađen u podrumu na salašu Valja Vratne, nakon zločina, pa je pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor.

On je priznao da je iz sefa, zbog privatnih problema, ukrao torbu u kojoj je bilo 8.040 evra i 256.000 dinara. Sa Tužilaštvom u Negotinu Miljan Nj. je zaključio sporazum o priznanju krivice, koji je prihvatio sud i na osnovu njega doneo pravosnažnu presudu.

Miljan Nj. je ukradeni novac vratio, a nakon izricanja presude prestao mu je i radni odnos u MUP Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija