• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

06.09.2020

19:13

MOJI SINOVI SU PUCALI U SAMOODBRANI, STRAHUJEM, PUCNJAVI JE PRETHODIO STRAVIČAN DOGAĐAJ! Otac trojice mladića osumnjičenih za ubistvo i ranjavanje na Voždovcu otkriva detalje sukoba!

Vesti

MOJI SINOVI SU PUCALI U SAMOODBRANI, STRAHUJEM, PUCNJAVI JE PRETHODIO STRAVIČAN DOGAĐAJ! Otac trojice mladića osumnjičenih za ubistvo i ranjavanje na Voždovcu otkriva detalje sukoba!

Podeli vest

Ekskluzivno za Pink.rs Ranko Rakočević, otac Radovana, Uroša i Petra Rakočevića, koji su juče uhapšeni u policijskoj akciji, jer su osmnjičeni za ubistvo Filipa L. (18) i ranjavanje Alekse Đ. (21), kaže da su njegovi sinovi u samoodbrani pucali u svoje napadače

Kako Rakočević za Pink.rs kaže, jučerašnjoj pucnjavi koja se dogodila oko 17 sati u Bulevaru Oslobođenja kod broja 106, predhodio je niz dešavanja u koji su bili umešani njegovi sinovi. Kako ističe, jučerašnja pucnjava je samo splet okolonosti u kojima su se njegovi sinovi našli i da oni nisu imali nameru da načine bilo kakvo krivično delo.

Rakočević kaže da, kao otac, mora da reaguje i obavesti javnost o svim događajima koji su proteklih dana zatekli njegovu porodicu.

- Dana 29/30 avgusta u lokalu “Lola bistro” na Banjici, moja dva sina Uroš i Petar Rakočević sedeli su u navedenom lokalu sa prijateljima. U trenucima kada su platili račun i krenuli svojoj kući Uroš je otišao do toaleta – započeo je svoju priču za Pink.rs Rakočević, koji dalje kaže da je pri povratku iz toaleta Uroš primetio da se nešto dešava u lokalu.

- Pri povratku primetio je Luku Perenčevića kako stoji kraj šanka i posmatra incidentnu situaciju koja se dešavala. U tom momentu Uroš je video kako krigla pogađa Petra u čelo pri čemu je goloruk krenuo ka bratu. Tada mu Luka Perenčević prilazi sa leđa i nožem zadaje 6 uboda u predelu leđa. Uroš u tom trenutku nije bio svestan ubodnih rana opasnih po život, a Luka je nastavio da ide prema mom drugom sinu Petru sa nožem u ruci koji i dalje niko nije primećivao. Kada je zadao dva uboda nožem u stomak Petru tada je Petar primetio nož i golim rukama uhvatio za oštricu nož braneći se, što su kasnije i pokazali medicninski nalazi – kaže Rakočević i objašnjava da je u tom trenutku njegov sin Petar uspeo da otme nož od Luke ali da je dobio udarac flašom u glavu nakon čega je izgubio svest, a kako dalje objašnjava, napadači su to iskoristili i pobegli iz lokala.

- Tek nakon napada na njih moji sinovi su shvatili da su izbodeni nožem i medicinsku pomoć su zatražili u Urgentnom centru gde im je zaustavljeno obilno krvarenje iz stomaka i glave – kaže Rakočević.

Foto: pink.rs

“Obračuni na Voždovcu se nastavljaju”

Rakočević dalje za Pink.rs kaže da to nije kraj okršajima.

- Dok su moji sinovi ležali u Urgentnom centru Luka Perenčević je terorisao po Banjici fizički maltretirajući sve Petrove i Uroševe prijatelje tako što su ih tukli, pretili, oduzimali novac i mobilne telefone zahtevajući da priznaju adresu gde moja dva sina stanuju. Tražili su da ih pozovu i namame kako bi mogli odmah na licu mesta da ih likvidiraju – priča dalje otac trojice uhapšenih mladića.

Foto: pink.rs

Rakočević dalje objašnajva da je njegov sin Petar prvi napustio lečenje u Urgentnom centru i da je nakon toga saznao šta se dešava na Voždovcu.

- Saznavši u međuvremenu za aktivnost kriminalne grupe o svim događajima odmah je obavestio treće odeljenje MUP-a gde je podneo krivičnu prijavu protiv Luke Perenčevića i ostalih iz te grupe – naglašava Rakočević dodajući da su njegovi sinovi nastavili sa lečenjem.

- Petar i Uroš su previjanje nastavili u domu zdravlja Banjica, da bi juče 05.09.2020. godine obzirom da je bio vikend previjanje obavili u Domu zdravlja Voždovac, u Krivolačkoj ulici, na koje ih je vozio moj najstariji sin Radovan Rakočević. Po povratku kući na Banjicu tražeći parking kod svoje zgrade u kojoj stanuju, iznenada su ih napale naoružane osobe gde je došlo do kontakta koji se na žalost završio kobno po napadače. Strahujući od novog napada moji sinovi su se udaljili sa lica mesta i obavestili treće odeljenje o samom događaju, kao i o lokaciji na kojoj se nalaze gde je policija odmah i došla – kaže Rakočević naglasivši da nije bilo kakvog bekstva od policije, jer kako kaže, njegovi sinovi nisu planirali nikakvo krivično delo.

Foto: Privatna arhiva

“Zabrinut sam za svoju prodicu”

Međutim, sat iza ponoći u neposrednoj blizini mesta gde se dogodilo ubistvo bačena su dva molotovljeva koktela. Jedan je bačen u prodavnicu voća i povrća, a drugi u cvećaru. Inače, vlasnica cvećare je sestra osumnjičenih za ubistvo i ranjavanje.

- Rano jutros, nepoznate osobe maskirani zapalili su cvećaru u Jajincima u vlasništvu moje ćerke kao i piljaru u Voždovim Kapijama na Voždovcu u vlasništvu mog sina Petra – rekao je zabrinuti Rakočević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija