• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

17.09.2020

07:31

SMRTONOSNI "PLASTELIN" KOJI RAZARA SVE PRED SOBOM! Otkrivamo: Ovo je ubilo Strahinju Stojanovića - BILO JE POTREBNO 45 EVRA I 20 SEKUNDI

Vesti

SMRTONOSNI "PLASTELIN" KOJI RAZARA SVE PRED SOBOM! Otkrivamo: Ovo je ubilo Strahinju Stojanovića - BILO JE POTREBNO 45 EVRA I 20 SEKUNDI

Podeli vest

Pod džip Strahinje Stojanovića (30) podmetnut plastični eksploziv pentrit P-500, velike razorne moći. Pentrit proizvode vojne namenske industrije kod nas i u svetu, oblikuje se kao plastelin i lako se švercuje preko granice

Strahinja Stojanović (30) raznet je u nedelju sa kilogram i po vojnog eksploziva pentrit P 500, koji je postavljen pod njegov džip BMW X5!

PRVA SLIKA KOLUMBIJKE POSLE UBISTVA STOJANOVIĆA! Sonja na sahrani likvidiranog Stojanovića!

Ovaj plastični eksploziv, velike razorne moći, proizvode vojne namenske industrije kod nas i u svetu. Pentrit se oblikuje kao plastelin, nije skup na crnom tržištu i lako se švercuje preko granice.

Aktiviran daljinski

Izvor Informera iz istrage kaže da je eksploziv postavljen ispod Strahinjinog džipa, a aktiviran je daljinski, najverovatnije mobilnim telefonom.

- U toku uviđaja pronađeni su ostaci pentrita i oni su prosleđeni na veštačenje. Samo je neko izuzetno stručan mogao da pripremi eksploziv, ali on se podmeće pod vozilo lako i brzo. Za to je potrebno možda dvadesetak sekundi. Ubica je sigurno pratio Strahinju da se uveri da je on u džipu. Aktivirao je bombu iz blizine i zatim je pobegao - objasnio je naš izvor.

Govoreći o pentritu koji je ubio Stojanovića, naš izvor kaže da je reč o jednom od najjačih eksploziva, sudeći po količini energije koju oslobađa prilikom detonacije.

Foto: Informer/Aleksandar Jovanović

 

Atraktivna Kolumbijka na kućnom lečenju

Strahinjina devojka Sonja Suarez Gonzales stigla je u Srbiju pre šest meseci, pre izbijanja pandemije koronavirusa i od tada nije napuštala našu zemlju. Putovala je sa Strahinjom po Srbiji i objavljivala fotografije sa Zlatibora i Kopaonika, gde su išli helikopterom. U trenutku ubistva na Novom Beogradu bila je na suvozačkom sedištu u džipu, ali zadobila je samo lakše povrede, pošto je bomba bila stručno postavljena i eksplozija je bila usmerena samo na vozačko mesto, gde je bio Strahinja. Nakon kraćeg zbrinjavanja u Urgentnom centru puštena je na kućno lečenje i nakon toga se nije oglašavala ni u medijima ni na društvenim mrežama.

- Samo sedam kilograma ovog eksploziva dovoljno je da sruši celu zgradu. Uglavnom se koristi u vojne svrhe, a kriminalci dolaze do njega tako što ga ukradu iz vojnih fabrika. Pentrit se, inače, lako oblikuje, kao testo ili plastelin, pa ga je lako sakriti u cipelu ili pod odeću kad se švercuje preko granice. Detektor metala ne može da ga registruje, jer nema metalnih opiljaka. Na svetskom tržištu kilogram pentrita u kristalu može da se kupi za oko šest evra po kilogramu, a kad je prerađen u plastični eksploziv, košta oko 30 evra - kazao je naš sagovornik.

Foto: Informer/Aleksandar Jovanović

 

Podsetimo, Stojanović je likvidiran u nedelju u stravičnoj eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip BMW X5 u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu. U tom džipu bila je i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45), koja je samo lakše povređena.

Stojanović je i ranije bio na meti ubica, a 2019. čudom je preživeo eksploziju bombe podmetnute pod njegov džip u naselju Galenika. Tad je teško povređena njegova tadašnja devojka iz Španije, bivša misica Olac Bilbao Gonzales (22). I pored toga, Strahinja, po svemu sudeći, nije strahovao za svoj život. Nije nosio pancir, džip BMW X5 mu nije bio blindiran, a njegova devojka iz Kolumbije je na društvenim mrežama često objavljivala kuda se kreću i putuju, pa ih je bilo lako pratiti.

Debeo dosije u policiji

Strahinja je u medijima povezivan sa braćom Branislavom i Slobodanom Šaranović iz Crne Gore, koji su likvidirani u brutalnom mafijaškom ratu koji besni između crnogorskih klanova.
On se kao svedok pojavljivao i na suđenju u slučaju ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji je godinama bio u ratu sa Šaranovićima. Takođe, Strahinjino ime dovođeno je i u vezu sa likvidacijom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, braniocem Luke Bojovića i Filipa Koraća, ali on nikad nije odgovarao na sudu za to. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija