• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

19.09.2020

12:22

PREVEJANOM PEDOFILU OSAM GODINA ROBIJE: Devojčicu (11) je više puta namamio u kuću, a potom je iza ZAKLJUČANIH VRATA ZLOSTAVLJAO

Vesti

PREVEJANOM PEDOFILU OSAM GODINA ROBIJE: Devojčicu (11) je više puta namamio u kuću, a potom je iza ZAKLJUČANIH VRATA ZLOSTAVLJAO

Podeli vest

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas na osam godina zatvora Peru Dmitrova (67) iz Bačke Palanke zbog obljube i nedozvoljenih polnih radnji nad devojčicom koja je tada imala 11 godina.

Pored robije, matori pedofil je sudskom odlukom obavezan da devojčici isplati 300.000 dinara zbog duševnih bolova usled povrede ljudskog dostojanstva i to u roku od mesec dana od pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

- Dimitrov je za produženo krivično delo obljuba nad detetom dobio kaznu od sedam godina zatvora, a za produženo krivično delo nedozvoljene polne radnje dve godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od osam godina zatvora – saopšteno je danas popodne iz Višeg suda u Novom Sadu.

Foto: Public

 

Tokom sudskog procesa dokazano je da je Dmitrov, na osnovu navoda optužnice, devojčicu seksualno zlostavljao između 10 i 15 puta, tokom nekoliko meseci 2017. i 2018. godine u svojoj kući u Bačkoj Palanci. Kako je navela predsednica sudskog veća Ivana Josifović, tokom čitavog postupka nije pokazao ni trunku saosećaja.

- Kada je devojčica dolazila u njegovu kuću radi kupovine cigareta za oca i gledanja televizijskh serija, okrivljeni je kada je bio sam u kući, zaključavao vrata kuće sa unutrašnje strane, stavljao ćebe na pozor radi skrivanja od eventualnog uočavanja spolja, te je terao da ga oralno zadovolji.

Devojčicu je ljubio u usta, po grudima, u predelu stomaka, grudi i genitalija, svojim polnim organom dodirivao njen stomak, nagovarao je da imaju polni odnos, pri čemu joj je pretio da ne sme nikome da priča – navedeno je u optužnici.

Foto: Freepik.com

 

Iz suda je istaknuto da su cenili i sve okolnosti na strani maloletne oštećene, njene porodične i socijalne prilike, jer se razvija u obrazovno i socijalno nestimulativnom okruženju.

- Shodno Zakoniku o krivičnom postupku kao i Konvenciji Saveta Evrope o zaštiti dece od seksualnog iskorišćavanja i seksualnog zlostavljanja, sud je oštećenoj dosudio naknadu nematerijalne štete za duševne bolove zbog povrede ljudskog dostojanstva, koje svaki čovek pa tako i svako dete stiče samim rođenjem, bez obzira na pol, rasu, nacionalnu pripadnost i niko nema pravo da mu ga oduzima niti povređuje, a seksualno nasilje je jedan od najtežih vidova narušavanja ljudskog dostojanstva koje stvara zastrašujuću, neprijateljsku, ponižavajuću atmosferu do koje je dovelo ponašanje okrivljenog i očigledno objektivna nemoć maloletne oštećene da ga u tome spreči, suprotstavi se ili nekome prijavi.

Zbog svega toga, sud je poslao jasnu poruku da svako dete ima jednako pravo na detinjstvo, a da će onom detetu koje možda i nema adekvatnu zaštitu od strane porodice i okoline, zaštitu dati Zakon i Sud - navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija