• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

18.10.2020

09:09

DROGU U BURE, PA U ZEMLJU! TOCILO JE NA OVAJ NAČIN SNABDEVAO HEROINOM POLA SRBIJE! Uhapšena KRIMINALNA GRUPA radila po "receptu" najpoznatijeg narko-bosa!

Vesti

DROGU U BURE, PA U ZEMLJU! TOCILO JE NA OVAJ NAČIN SNABDEVAO HEROINOM POLA SRBIJE! Uhapšena KRIMINALNA GRUPA radila po "receptu" najpoznatijeg narko-bosa!

Podeli vest

Prilikom nedavne akcije u kojoj je uhapšeno osam osoba, policija je zaplenila oko 14 kilograma amfetamina, oko 1,7 kilograma heroina, manju količinu kokaina i oko tri kilograma smese za mešanje

Pored toga, oduzeto je oko 28.000 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge, kao i tri motorna vozila.

Policija je saopštila da se radi o grupi dilera koji su na teritoriji Beograda i u drugim gradovima Srbije prodavali heroin, amfetamin i kokain tako što bi drogu zapakovali najpre u staklenu ili plastičnu posudu koju bi potom zakopali na obeleženom mestu.

Potom bi njihove mušterije, kupci, dolazili na dogovoreno mesto, otkopavali posude i uzimali narkotike, a u istu posudu bi ostavili novac koji je kasnije uzimala grupa dilera.

Foto: MUP Srbije

"Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su R. P. (1986), D. B. (1989), U. D. (1987), N. P. (1990), S. T. (1998), J. R. (1985), S. Đ. (1970) i M. G. (1980)", saopšteno je iz MUP-a ranije.

Kako su u međuvremenu preneli beogradski mediji, reč je o dve grupe koje su sarađivale, od kojih je jedna brojala pet a druga tri člana.

Na čelu jedne bio je Petar R. (34), njegova žena Jelena (35) i ljubavnica Sanela T. (22). Nekoliko godina pre njih, ovakav način dilovanja već je razvio mladenovački kriminalac Mladen Novaković (37) zvani Tocilo, inače iz Amerića kod Mladenovca.

Tocilo je samo donekle razradio ovaj plan misleći da će uspeti da ostane ispod radara policije duže vreme, ali je ipak uhapšen krajem prošle godine u novembru.

Foto: MUP Srbije

Od njegove grupe oduzeto je 77 kilograma heroina visoke čistoće i 200 grama kokaina.

Osim Novakovića, u jednoj od najvećih akcija srpske policije usmerenoj protiv krijumčara heroina, kako su rekli izvori iz istrage, uhapšeni su tada i Saša Nikolić i Velibor Cvetkov. Ukupna vrednost zaplenjene droge je neverovatnih 5.000.000 evra.

Heroin dovozio iz Turske, pa snadbevao pola Srbije

Tocilo je radio tako što je heroin, koji je nabavljao u Turskoj na veliko (desetine kilograma) prebacio u Srbiju, skladištio i prodavao drugim kriminalnim grupama koje bi ih nakon obrade pustili na ulicu.

Izvori su ispričali da je Tocilo heroinom snabdevao dobar deo Srbije.

Foto: Printscreen

Međutim, droga koja mu je prilikom poslednjeg hapšenja oduzeta bila je sakrivena u buriće koji su bili ukopani u zemlju, tako da letimičnim pogledom ne bi mogli biti uočeni.

Burići su bili ukopani mahom u okolini Mladenovca, daleko od njegove kuće, zbog čega je verovatno mislio da će dugo ostati sakriven od očiju policajaca.

Sastajali se samo zbog velikih količina

Modus operandi koji je trebalo da im garantuje makar nekakvu sigurnost da neće biti uočeni i Tocilova i nedavno uhapšena grupa primenjivali su mahom kada se radilo o manjim količinama droge namenjenoj lokalnim dilerima, međutim za one veće, sastajali bi se sa svojim klijentima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OD POČETKA GODINE UHAPŠENO VIŠE OD 1.250 DILERA! Stefanović pohvalio rad policije: ZAPLENJENO SKORO 500 KG AMFETAMINA, EKSTAZIJA, HEROINA... (VIDEO)
Društvo

OD POČETKA GODINE UHAPŠENO VIŠE OD 1.250 DILERA! Stefanović pohvalio rad policije: ZAPLENJENO SKORO 500 KG AMFETAMINA, EKSTAZIJA, HEROINA... (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović pohvalio je rad pripadnika policije koji su u prethodna dva dana u više odvojenih akcija uhapsili 13 osoba, razbili tri organizovane kriminalne grupe koje su se bavile distribucijom narkotika i zaplenili više od 20 kilograma heroina i sintetičkih droga

16.10.2020

13:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija