• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

19.10.2020

15:39

Ovo je Erik Lamers, u podzemlju poznatiji kao ZVER! PRIPISUJU MU SE UBISTVA, PLJAČKE, SILOVANJE I PEDOFILIJA!

Vesti

Ovo je Erik Lamers, u podzemlju poznatiji kao ZVER! PRIPISUJU MU SE UBISTVA, PLJAČKE, SILOVANJE I PEDOFILIJA!

Podeli vest

Srpska policija uhapsila je jednog od najtražanijih kriminalaca iz Belgije Erika Lamersa (60) zbog optužbi za pedofilliju u toj zemlji. Ovaj surovi kriminalac uhapšen je 7. oktobra u okolini Kragujevca, zajedno sa ocem Morisom (85)

Ovaj surovi kriminalac uhapšen je 7. oktobra u okolini Kragujevca, zajedno sa ocem Morisom (85).

Njegova zlodelela dobro su poznata belgijskoj javnosti, više puta je i robijao, a koliko je surov, govori činjenica da je u podezmelju poznat po nadimku Zver. Nije ni čudo jer mu se pripisuju ubistva, pljačke, silovanje, sada i pedofilija. Takođe, ovaj surovi kriminalac je član i neonacističkih organizacija.

Svojevremno je bio glavni osumnjičeni u zlodelima bande Nivela i slučaju "brabandskih ubica", a belgijske vlasti sada ga potražuju i zbog seksualnih prestupa koji uključuju maloletnu žrtvu.

Potražuju ga u Srbiji, gde je zajedno sa svojim ocem Morisom (85) uhapešn pre 12 dana zbog optužbi za seksualno zlostavljanje deteta u Belgiji.

- To su mučne radnje sa detetom kao žrtvom. Uključeni su otac i sin - rekao je dobro obavešteni izvor belgijskih medija.

Prema određenim saznanjima, žrtva je iz kruga poznanika ove dvojice monstruma.

Međutim, državno tužilaštvo Šarlroa, koje sprovodi ovu istragu nije želelo da potvrdi ove navode.

Što se tiče Erika Lamersa, on se, prema pisanju belgiskih portala, nalazi u zatvoru u našoj zemlji i ovo mu nije prvo hapšenje u Srbiji. Za sada se ne zna gde je njegov otac uhapšen i gde se nalazi.

Glavni osumnjičeni za pljačke i ubistva osmadesetih godina

Lamers je u belgijskom pravosuđu poznat kao jedan od glavnih osumnjičenih u i dalje nerešenom slučaju bande Nivele, pljačkaša koji su početkom 1980-ih godina ubili 28 ljudi, uglavnom u robnim kućama.

On je navodno bio član i ekstremno desničarske i tajne organizacije "Westland New Post" (WNP) , koja je očigledno na zahtev bande istraživala robne kuće u koje je kasnije trebalo izvršiti pretres.

Nadimak mu je "Zver" u tajnoj organizaciji, a bio je jedan od vodećih članova.

Kada je deportovan iz Srbije prvi put 2008. godine, pojavio se čak i na jednoj belgijskoj televizijskoj emisiji. Tada je optužio vože WNP-a da stoje iza ubistva u marketima na Brabantu, slučaju poznatom kao "Brabantske ubice".

Ubrzo nakon emitovanja ove emisije, uhapšen je kao osumnjičeni, međutim pušten je nakon 48 sati.

Osuđen zbog dvostrukog ubistva

Lamers je bio više nego samo izviđač u tajnoj organizaciji WNP. Tačnije, 1991. godine, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva dvojice trgovaca dijamantima iz Antverpena, oca i sina.

Ovo ubistvo počinio je zajedno sa svojim saputnikom Fransisom V. On je pušten na uslovni otpus 2002. godine, a iz Belgije je pobegao 2007. godine, kada je trebalo da se vrati u zatvor zbog pomaganja prijatelju da se oslobodi tela.

Kada je 2007. godine pobegao, bio je osumnjičen da je napastvovao ćerku svoje devojke.

On je još 1984. godine osuđen zbog krađe. Pre 8 godine, tačnije 2012. godine oslobođen je krivice u slučaju seksualnog delikta, pri čemu su žrtve bile maloletne. Sada je ponovo hapšen zbog istog dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija