• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

22.10.2020

09:18

SLAĐANA PRILAZILA LJUDIMA NA ULICI I VARALA IH IZGOVARAJUĆI JEDNU REČENICU Policija u njenoj kući zatekla neverovatan prizor

Vesti

SLAĐANA PRILAZILA LJUDIMA NA ULICI I VARALA IH IZGOVARAJUĆI JEDNU REČENICU Policija u njenoj kući zatekla neverovatan prizor

Podeli vest

Imala razrađen sistem prevare!

Austrijska policija otkrila je na koji način je uhapšena Slađana J. (50), vračara iz Srbije, mesecima varala naivne ljude i ojadila ih za desetine hiljada evra.

Slađana je, kako prenose austrijski mediji, bila aktivna kao "vidovita" širom ove zemlje, a svojim žrtvama je obaćavala isceljenje i oslobađanje od psovki, piše sajt "Kosmo". Ona je ovakvom prilikom ukrala velike količine novca, kao i zlato i nakit u vrednosti od nekoliko desetina hiljada evra!

Policija je istragu protiv "vidovite Srpkinje", započela u maju ove godine. Prema saznanjima, ona je svoje "žrtve" birala na javnim mestima, a uglavnom se obraćala ženama, navodi Blic."Osećam da imate ozbiljnih problema. Žao mi te je", bila je njena standardna rečenica kojom je vešto prilazila ženama, prenose austrijski mediji.

Kako navode, ona im je obećavala "oslobađanje od problema" i mnogi su pali na ovaj trik.

Tokom istrage ona je osumnjičena za najmanje dva slučaja obmane. Navodno je od jedne žrtve uzela nekoliko stotina evra, a drugoj žrtvi čak nekoliko hiljada evra, kao i zlatnike u vrednosti od oko 30.000 evra.

Nakon objavljivala vesti o njenom hapšenju, policiji su se javile i druge žrtve.

Foto: Reuters

 

Tamošnje državno tužilaštvo naredilo je da se pretrese njena kuća gde je živela. Tamo je nađen veliki broj dragocenosti poput nakita, zlata, srebra i drugih kovanica, kao i velika suma švajcarskih franaka.

Bez obzira na to da li su bili u pitanju zdravstveni ili partnerski problemi, vračara je uveravala svoje žrtve da će svi problemi nestati uz njenu pomoć. Koristila je rižino ulje da se oslobodi prokletstva.

Pojedinačne "seanse", kako pišu austrijski mediji, naplaćivala je po nekoliko stotina evra.

Jedna od njenih žrtava bila je i poznata bivša skijašica, koja je višestruko osuđivanoj varalici dala skupocenu kolekciju zlatnika u zamenu za njenu pomoć.

Iako se svojim žrtvama predstavljala kao skromna žena koja samo želi da im pomogne, istina je bila sasvim drugačija. Dok je Slađana pričala da ona sa osam članova porodice zapravo živi od socijalne pomoći, ona je spavala u vili u Gerasdorfu, pišu austrijski mediji.

Kako navode, njenom bahaćenju tu nije bio kraj. U garaži je imala parkirana skupa kola poput "poršea", "mercedesa" i dva "audija".

Policija sumnja da je ova vračara iz Srbije isti "posao" radila i u Švajcarskoj i Južnoj Nemačkoj.

Slađana se nalazi u pritvoru i na sudu će odgovarati zbog prevara koje je izvela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija