• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.11.2020

12:03

"ROBOVLASNICIMA" IZ ZABLJA ODREĐEN PRITVOR! Odveli ih u Belgiju, obećali dobro plaćen posao, pa ih primorali da kradu!

Vesti

"ROBOVLASNICIMA" IZ ZABLJA ODREĐEN PRITVOR! Odveli ih u Belgiju, obećali dobro plaćen posao, pa ih primorali da kradu!

Podeli vest

Viši sud u Novom Sadu odredio je prtivor petorici okrivljenih iz okoline Žablja koji se sumnjiče da su, dovevši u zabludu, trojicu srpskih državljana odveli u Belgiju gde su ih primoravali da kradu za njih, dok su oni uzimali profit

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je privor svoj petorici zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo, precizirala je portparol suda Jelena Ostojin.

Pritvor je određen za M. R. (36), za kjeg se sumnja da je bio organizator ove grupe, kao i za M. I. (39), R. M. (34), V. V. (57) i I. J. (40).

Foto: printscreen/mup

Njima se na teret stavlja krivicno delo trgovina ljudima, jer se sumnja da su kao članovi kriminalne grupe od februara do druge polovine oktobra 2019. godine, trojicu srpskih državljana, dovođenjem u zabludu da će na teritoriji Belgije raditi dobro plaćen posao molera, odveli u tu zemlju i primorali ih da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima.

Na taj način su, kako se sumnja, članovi kriminalne grupe dnevno, protivpravno, pribavljali od 1.000 do 1.500 evra, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe.

Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona, saopštila je novosadska policija u nedelju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija