• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2020

10:12

(FOTO) Uhapšeni dileri, pogledajte šta je sve ZAPLENJENO

Vesti

(FOTO) Uhapšeni dileri, pogledajte šta je sve ZAPLENJENO

Podeli vest

Grupa dilera uhapšena je u Herceg Novom.

Policijski službenici Centra bezbednosti Herceg Novi su, u saradnji i koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice, u proteklom periodu sprovodili višemesečne aktivnosti usmerene na sprečavanje vršenja krivičnih dela iz obasti zloupotrebe opojnih droga, prvenstveno tzv. ulične prodaje narkotika.

Nakon prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, policija je u Herceg Novom u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, realizovala je akciju kodnog naziva “Levant”.

Sprovodeći ovu akciju, u saradnji sa službenicima nikšićke, budvanske i cetinjske policije, izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija na devet lokacija u Herceg Novom i jednoj lokaciji na Cetinju.

Foto: MUP crne gore

 

Policija je podnela krivične prijave protiv M.B. (34), R.B. (28), D.B. (29), I.B. (29), V.Š. (24), M.B. (33) i N.I. (30) zbog sumnje da su izvršili  kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: MUP crne gore

 

Takođe, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga krivične prijave podnete su i protiv N.B. (29) iz Herceg Novog i Ž.B. (22) iz Cetinja.

Slobode su lišeni M.B. (34), R.B., D.B., I.B., V.Š., M.B. (33) i N.B., dok se N.I. nalazi u istrašnom zatvoru UIKS-a zbog krivičnog dela teško ubistvo iz 2019. godine u Herceg Novom.

Foto: MUP crne gore

 

Sprovedenom kriminalističkom obradom i preduzetim službenim merama i radnjama policija je došla do sumnje da je M.B. (34) tokom 2018. i 2019. godine organizovao kriminalno udruženje koje je delovalo u dužem vremenskom periodu, čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a sve radi realizacije kriminalnog plana koji se odnosio na prodaju opojnih droga kokain i marihuana na području Herceg Novog. Sprovodeći u delo kriminalni plan, kako se sumnja, ove osobe su imala jasne uloge i zadatke u vršenju krivičnih dela, počev od nabavke droge za dalju prodaju, prepakivanja i skrivanja opojnih droga, ugovaranja prodaje, posredovanja u prodaji droge, vođenja evidencija, primopredaje droge krajnjim kupcima i preuzimanja novca stečenog prodajom narkotika.

Foto: MUP crne gore

 

Policija je tokom pretresa koji su sprovedeni danas kod osumnjičenih pronašla i oduzela više sredstava komunikacije, šest vozila, tri motorcikla, određenu količinu novca u različitim valutama, pet ručnih satova različitih marki i ugovore o nepokretnostima.

Osumnjičeni su privedeni Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja  nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj
Društvo

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj

Osim meduza i vlasulja, turisti u Grčkoj se ponekad susreću i sa ježevima i ribom zvanom Dragon fish koja se drugačije zove i morski pauk, riba Dragana, Drakena. Karakterišu je šare na leđima, sa donje strane ima bodlju okrenutu unazad, a sličnu bodlju ima i na prvom leđnom peraju. Dugačka je do deset centimetara, sakrivena je u pesku pa je nije lako primetiti.

01.07.2024

13:07

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija