• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

24.11.2020

12:40

ŠABAČKI MAKRO od danas u kućnom pritvoru, ovo su svi detalji njegove mreže: KLIJENTI SU BILE POZNATE LIČNOSTI IZ SRBIJE, A CENA JE ZAVISILA OD JEDNOG DETALJA

Vesti

ŠABAČKI MAKRO od danas u kućnom pritvoru, ovo su svi detalji njegove mreže: KLIJENTI SU BILE POZNATE LIČNOSTI IZ SRBIJE, A CENA JE ZAVISILA OD JEDNOG DETALJA

Podeli vest

Mihailo Maksimović, optužen za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji, od danas će biti u kućnom pritvoru.

Viši sud u Beogradu odredio mu je meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu), rekli su za Tanjug Maksimovićevi branioci Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević.

Maksimović je u pritvoru bio od hapšenja u februaru 2019. godine, a u toku dana biće prebačen u kućni pritvor.

Predlog za ukidanje pritvora stavljen je nakon što je današnje suđenje odloženo zbog izostanka dve oštećene koje je trebalo da daju iskaz sudu, ali su izostale već drugi put za redom.

Sledeće suđenje zakazano je za početak februara.

Maksimović je na početku suđenja negirao trgovinu ljudima, ali je priznao posredovanje u prostituciji.

Drugom optuženom u ovom slučaju Dušanu Milenkoviću 7. maja je ukinut pritvor.

Makro tvrdio: "Bio sam fer i pošten"

Maksimović je optužen za dva krivična dela - trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenković samo za posredovanje u vršenju prostitucije.

Za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Maksimović se teteti za trgovinu ljudima za posredovanje u prostituciji kod oštećenih D. B i M. G, dok se Makimović i Milenković kao saizvršioci terete za posredovanje u prostituciji gde je oštećena S. S.
Maksimović (38) je ranije tokom suđenja kazao da jeste bio makro, ali "fer i pošten"! Negirao je da se ikada bavio trgovinom ljudima.

"Šabački makro" je detaljno govorio o svom odnosu sa tri devojke, M. G., D. B. i S. S., koje u ovom postupku imaju status oštećenih. Njih tri su ga tokom istrage optužile da ih je terao da se "održavaju" i ulažu u svoj izgled, ali o sopstvenom trošku. Osim toga, žalile su se i na pojedine klijente i njihove "bolesne prohteve".

- Maksimović je ispričao da su mu se sve devojke same javile preko prijateljice, koja je ranije radila kod njega u 'firmi', znajući unapred čime se bavi i kakvi su uslovi 'poslovanja'. Kako je istakao, od početka je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, bez ikakve prisile. Što se tiče zarade, 70 odsto novca je išlo devojkama, a 30 posto 'firmi' - otkrio je za Informer izvor iz suda i dodao:

- Izričito je naglasio da je kod njega na prvom mestu uvek bila zagarantovana apsolutna diskrecija i da su se svi morali pridržavati tri striktna pravila - ne lagati Mihaila, ne pričati klijentima o drugim klijentima i nikome ne odavati imena devojaka koje rade.

Takođe je govorio i da je izrazito vodio računa o devojkama, slao ih na treninge, psihoterapije i kod ginekologa. Naveo je da je sve to radio iz najbolje namere, "jer se brinuo o njima i njihovom zdravlju". Optužbe protiv njega, kako je objasnio, usledile su kada su dve devojke "zaradile" prekršajne prijave nakon što ih je policija zatekla "na delu" sa klijentima.

Uhapšen na aerodromu

- Maksimović je naglasio da su do tada on i te devojke bili u korektnim odnosima i da mu se ni na šta nisu žalile - kaže naš sagovornik.

Ova afera otkrivena je početkom prošle godine kada su dve devojke uhapšene u jednom beogradskom hotelu sa turskim državljanima. Već krajem marta Maksimović je uhapšen na aerodromu, a policija je tada kod njega pronašla laptop, mobilne telefone i sveske u kojima je pedantno beležio imena devojaka koje je podvodio.

Domaće i strane cene

Na toj listi našle su se, navodno, i neke poznate manekenke, pevačice i starlete. Prema saznanjima Informera, iznajmljivanje devojke u Srbiji koštalo je od 50 do 500 evra, dok je cena za odlazak u inostranstvo bila od 1.000 do 1.200 evra. Za egzotične destinacije cena je išla i do čak 10.000 evra!
S druge strane, na spisku VIP klijentele spekulisalo se da je bilo brojnih političara, biznismena i sportista, ali i jedan plaćeni ubica! Njihove identitete Mihailo nipošto nije želeo da otkrije.
Inače, Mihailo je već osuđivan zbog posredovanja u prostituciji sredinom 2015, i to uslovno na deset meseci zatvora sa rokom provere od tri godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Godinama je bio makro i godinama je zarađivao gomile evra a dobio je kućni pritvor (,,nanogicu''), što je dokaz da se bavljenje kriminalom odlično isplativa rabota.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija