• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Uprava Carina / Informer

26.11.2020

13:55

POKUŠAO DA PROKRIJUMČARI SKORO 30.000 EVRA! Carinici pronašli svežnjeve novca sakrivenih ispod postave kofera!

Vesti

POKUŠAO DA PROKRIJUMČARI SKORO 30.000 EVRA! Carinici pronašli svežnjeve novca sakrivenih ispod postave kofera!

Podeli vest

Carinici su 26. novembra 2020. godine u saradnji sa policijom, na prelazu Batrovci zaplenili gotovo 30.000 evra, koje je jedan putnik pokušao da bez prijavljivanja prenese preko granice, tako što je svežnjeve novčanica sakrio ispod postave kofera sa garderobom

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlju izdvojen „BMW“ rumunskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 34-godišnji muškarac iz ove zemlje.

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje, putnik je odgovorio da sa sobom nosi samo lični prtljag i da uopšte nema gotovog novca.

Foto: Uprava Carina

Da to nije istina ispostavilo se već na samom početku pregleda, jer su u gotovo svim džepovima garderobe koju je rumunski državljanin imao na sebi pronađeni evri.

Osim skoro 14.000 evra, koliko je imao u džepovima jakne i pantalona, svežnjevi deviza u apoenima od po 50 evra otkriveni su i prilikom detaljnog pregleda prtljaga.

Foto: Uprava Carina

Ispod postave jednog od kofera sa garderobom, koji se nalazio u prtljažniku automobila, bilo je sakriveno još 25.000 evra.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija