• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir/informer.rs

28.11.2020

08:26

PROGOVORIO MLADIĆ KOME SU ZVERSKI POLOMLJENE RUKE Miljan Mandić otkrio kako se desio napad koji je ZGROZIO SRBIJU

Vesti

PROGOVORIO MLADIĆ KOME SU ZVERSKI POLOMLJENE RUKE Miljan Mandić otkrio kako se desio napad koji je ZGROZIO SRBIJU

Podeli vest

Pročitajte kakav je iskaz tužilaštvu dao mladić koga je Ivan Kontić (30) brutalno napao u Novom Sadu.

"Kontić me je pozvao da izađem iz kafića, otišao sam da vidim šta hoće i
tada me je napao",
izjavio je Miljan Mandić, koga je brutalno tukao Ivan Kontić i

slomio mu obe ruke, što su snimile kamere.

"Kontića poznajem kao prijatelja moga brata i ne znam zašto me je napao. Sve ste videli na snimku".

Ovo je, između ostalog, u petak izjavio Miljan Mandić (28) iz Beograda, u novosadskom Višem tužilaštvu. Mandića je, kako se sumnja, 24. avgusta pretukao Ivan Kontić (30), a snimak na kom se vidi kako Kontić brutalno tuče Mandića i lomi mu ruke potresao je Srbiju. Naklon napada Kontić je pobegao u Crnu Goru, gde je uhapšen u oktobru i čeka izručenje u Srbiju.

Foto: MUP

Ivan Kontić

Pokušaj ubistva

Mandić se juče pojavio u ovom tužilaštvu u pratnji svog advokata Borivoja Borovića, kako bi svedočio o incidentu. Kako saznajemo, on je objasnio šta se dogodilo kobne večeri. Interesantno je da je više pričao šta je čuo iz medija i ono što je video na snimku, nego o samom napadu.

- Sećam se da sam sedeo u jednom kafiću s prijateljem kada je Kontić, koga poznajem samo kao prijatelja moga brata, zakucao na staklena vrata. Izašao sam da vidim šta hoće i on me je tu udario. Ostalo sve znate - navodno je rekao Mandić.

Pored oštećenog saslušano je i nekoliko svedoka u tužilaštvu. Inače, u septembru, kad se Mandić prvi put pojavio, branioci osumnjičenih O. L. i L. V. tražili su izuzeće novosadskog Višeg i Apelacionog, kao i Republičkog javnog tužilaštva. Razlog za traženje izuzeća je sumnja u nepristrasnost, jer je ovo krivično delo prvo kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je bez posebnih i novih činjenica i dokaza prekvalifikovano u pokušaj ubistva, tvrdili su tada branioci, ali su njihovi zahtevi odbijeni.

Kontić čeka izručenje

Podsetimo, pola sata posle ponoći 24. avgusta ove godine, ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je nasrnuo na Miljana. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bez svesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obe ruke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ko sumnja

pre 3 godine

"... kako se sumnja... " Ma ko sumnja? Ko? Dokle da se ostavlja prostora da ta sumnja padne, ako taj magarac plati neku vezu i ispadne - nevin? Alo... ? Onaj magarac sto je u US pretukao mladica, prodje skoro nekaznjeno, drzava mu platila milion dolara neke kazne, pa kao nesto bio u zatvoru u Srbiji, pa napostvovao devojku,...pa,... Srbijo, cijim si parama sve ovo platila, ko je PARE DAO I DA NISU MOZDA RODITELJI OVOG BIZGOVA BILI NEKI "DRZAVNI SLUZBENICI" U US?

zlatiborac

pre 3 godine

Isto kao dosada naci ce nacin da ovu JAJARU proglase zrtvom jer neko stoji iza njega. pa i onaj Monstrum sto je ubio 4 mlada zivota na ibarskoj magistrali osudjen na 4 godine. Svaki dan u Srbiji ima neko ubistvo ili pronadjeno mrtvo telo, to je rezultat naseg pravnog sistema ALO!!! Srbijo dokle ces da se sramotis pred svetom.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija