• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

01.12.2020

23:42

PUSTITE ME NA SLOBODU, ŽELIM PORODICU! Optuženi za pokušaj ubistva Milana Beka kukao u sudu: Nisam kornjača, neću živeti sto godina!

Vesti

PUSTITE ME NA SLOBODU, ŽELIM PORODICU! Optuženi za pokušaj ubistva Milana Beka kukao u sudu: Nisam kornjača, neću živeti sto godina!

Podeli vest

Od 2016. godine sam zatvoren, a želim normalno da živim, da zasnujem porodicu. Ovaj pritvor već postaje kazna, jadao se Aleksandar Zdravković, optužen da je u novembru 2014. teško ranio Milana Beka

Sudija, molim vas da me pustite na slobodu! Od 2016. godine sam zatvoren, a želim normalno da živim, da zasnujem porodicu. Nisam kornjača, neću živeti sto godina, jadao se juče u Višem sudu u Beogradu Aleksandar Zdravković, optužen da je 24. novembra 2014. pokušao da ubije biznismena Milana Beka ispred njegove vile na Senjaku.

Ne zna

Iz medija sam saznala za napad na Beka, ne znam ništa o tome. Meni i dalje zaista nije jasno zašto sam bila uhapšena
Maja Adrovac

 

Ponovno odlučivanje

Zdravković je nakon hapšenja u julu 2016. nekoliko meseci proveo u zatvorskom pritvoru, a zatim je poslat u kućni pritvor, uz elektronski nadzor. Ovaj bivši pripadnik "zemunskog klana" prvostepeno je bio osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Milana Beka, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i vratio predmet na ponovno odlučivanje.


Na jučerašnjem ponovljenom suđenju Zdravković je najpre kazao da ostaje pri svom iskazu da nije pucao u Beka, a onda se požalio što je "predugo u pritvoru".
- Zamolio bih vas da mi ukinete kućni pritvor. Ne mogu normalno da živim, ovo je neizdrživo! Ovaj pritvor već postaje kazna - žalio se Zdravković, ali sud nije hteo da mu izađe u susret.
Na suđenju je potom svedočila Maja Adrovac, koja je u julu ove godine pravosnažno oslobođena optužbe da je pomagala u napadu na Beka.


- Iz medija sam saznala za napad na Beka, ne znam ništa o tome. Meni i dalje zaista nije jasno zašto sam uhapšena u julu 2015. Ništa ne znam, niti znam da objasnim, niti imam bilo kakvu viziju kako se to dogodilo da moj DNK bude na čaurama koje su nađene na mestu napada na Beka. Mogu da garantujem životom da nikada nisam bila u kontaktu sa bilo kakvim čaurama. Ja zaista nemam normalno i logično objašnjenje za to - tvrdila je Adrovčeva i dodala da je na dan napada na Beka, 24. novembra 2014, imala smrtni slučaj:
- Tog dana se, nažalost, dobro sećam jer mi je umro ujak. Bili smo u njegovoj kući od ranog jutra do kasno u noć, gde smo služili i pomagali. Imam 50 svedoka koji mogu to da potvrde. Što se tiče optuženog Zdravkovića, njega poznajem kao druga mog muža Ivana Adrovca. Viđala sam ga povremeno dve ili tri godine pre mog hapšenja, ali nismo imali nikakvu specijalnu komunikaciju.

Foto: Zoran Sinko/printscreen


Na pitanje sudije da li je imala Zdravkovićev broj telefona, Adrovčeva je rekla da je to moguće, ali da nije sigurna.
- Moj telefon je često koristio moj muž Ivan. Svoj telefon je gasio i po nedelju dana, a koristio je moj - rekla je Maja, a na pitanje sudije da li joj je to smetalo kao ženi, ona je potvrdila da jeste.

Nije siguran
Podsetimo, Zdravković je optužen da je sa još nepoznatim saučesnikom pucao na Beka dok se ovaj kolima vraćao u vilu na Senjaku. Tom prilikom su ranjeni i Beko i njegov vozač Dragan Dragaš, ali su se obojica oporavili.
Beko je tokom svedočenja rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću. 

Maja: Nisam videla muža pet godina

Tužilac je, dok je ispitivao Maju Adrovac, otkrio da je veče pre napada na Beka postojala komunikacija između njenog i Zdravkovićevog telefona. Međutim, Adrovčeva je imala objašnjenje za to:

- Moj muž Ivan je te večeri bio u stanu, pa je moguće da se on čuo sa Zdravkovićem. Ja, inače, nisam videla muža pet godina, jer je on u zatvoru u Švajcarskoj zbog razbojništva i krađe - istakla je Maja.


Ivan je, inače, pobegao iz zemlje veče pre Majinog hapšenja u julu 2015, a u međuvremenu je završio iza rešetaka u Švajcarskoj.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija