• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

06.12.2020

12:42

GORELA JE I DOZIVALA POMOĆ! JEZIVE SLIKE IZ IZGORELOG STANA U UŽICU! Majka došla iz prodavnice, a onda se DOGODILA EKSPLOZIJA! (Foto)

Vesti

GORELA JE I DOZIVALA POMOĆ! JEZIVE SLIKE IZ IZGORELOG STANA U UŽICU! Majka došla iz prodavnice, a onda se DOGODILA EKSPLOZIJA! (Foto)

Podeli vest

Povređena žena Dragana Ž. (43) u eksploziji koja se dogodila juče oko 18 časova u u njenom stanu, oporavlja se, a ostali stanari koji su bili u bolnici su pušteni kućama

Jutros posle strahovite eksplozije u stanu zgrade u Ulici M. Obrenovića 3 u Užicu, stanari zgrade pokušavaju da srede utiske, a sin povređene žene Borko Ž. sa drugom u zgarištu iznajmljenog stana u kome je živeo sa majkom, traži šta je ostalo čitavo. 

- Majka je zadobila opekotine trećeg stepena po rukama, ima opekotina po nogama i ponegde na telu. Ona je pre eksplozije bila u prodavnici. Kada se vratila, možda nije prošao ni minut dogodila se eksplozija. A pre toga, možda mesec i po dana unazad, u stanu, u zgradi se jako osećao gas. Ona nije pušač, pa možda kada je upalila svetlo, ona iskra dovela je do eksplozije. Zahvatila ju je vatra i ona je istrčala na terasu. Gorela je i dozivala u pomoć. Vatrogasci su brzo stigli, ugasili vatru, a nju su izneli na nosilima. Prvo je mislili da je bojler eksplodirao, ali bojler je ostao čitav. Nismo imali plinske boce u stanu – kaže Borko i dodao da je njihov pas od straha pobegao, ali su ga posle našli. 

Foto: Z.G.

Stanari i dalje tvrde da je uzrok gas, koji su osećali mesec i po dana unazad. Njihove zgrade nisu gasifikovane, ali su osećali miris gasa koji je najviše dolazio iz kupatila. To su i prijavljivali nadležnom preduzeću Užice-gas i inspekciji, ali, kako kažu, iz Užica gasa su tvrdili da nema gasa i preporučivali da luftiraju stanove.  

- Sinoć su došli iz preduzeća Užice gas sa aparatima i ljudi iz Zavoda za javno zdravlje. Merili su koncentraciju gasa u svim stanovima, u kupatilima iznad rešetki, i pokazalo se da ima gasa, a ne bi trebalo – kaže stanarka susednog stana u kome se dogodila eksplozija. 

Ona je dodala da su njenu svekrvu, koja je bila sama u stanu, vatrogasci spasili merdevinama i da je bila u bolnici zbog velike količine dima koji je progutala. 

Foto: Z.G.

Stanar iznad stana u kome je bila eksplozija sinoćni događaj opisuje kao da se avion srušio na zgradu. 

- Bilo je toliko jaka eksplozija da se cela zgrada zatresla. Sve je bilo puno dima. Komšinica preko puta mene je plakala i vatrogasci su je spasili preko merdevina, dok smo njen suprug i ja, pošto su vatrogasci ugasili vatru, evakuisani stepenicama. Nas četvoro smo bili u bolnici zbog dima – kaže ovaj stanar. 

U toku je uviđaj kojim će se utvrditi uzrok eksplozije i da li je gas stvarno dolazio kroz kanalizaciju, kako tvrde stanari.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija