• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

08.12.2020

21:31

MONAH STEFAN IZBODEN ZBOG 50 EVRA?! Poznati detalji stravičnog zločina u manastiru Glogovac!

Vesti

MONAH STEFAN IZBODEN ZBOG 50 EVRA?! Poznati detalji stravičnog zločina u manastiru Glogovac!

Podeli vest

Za ubistvo je osumnjičen Dragan Ševo, za kojim traga policija

“Naš monah Stefan je deset godina živeo u manastiru Glogovac, a bio je veoma cenjen i poštovan od drugih monaha, ali i svih meštana sela Babići”.

Ovako o monahu Stefanu Ačiću (62) pričaju meštani ovog sela kod Šipova, a koji je juče u konaku manastira brutalno ubijen ubodima nožem u grudi. Za ubistvo je osumnjičen Dragan Ševo, za kojim traga policija.

Pre skoro deset godina monah Stefan je došao u Glogovac i živeo je tu stalno. Svi su ga znali kao dobrog i smirenog čoveka. Nikada nisam čuo da je imao neki problem. On i još jedan monah su sami bili u manastiru – kaže za Srpskainfo jedan od meštana.

Ističe da ga je veoma pogodilo ovo monstruzono ubistvo i da ne može da veruje da je neko usmrtio monaha.

UHAPŠEN osumnjičeni za UBISTVO OCA STEFANA, munjevita akcija policije u RS!

Za tog Ševu sam čuo i od ostalih komšija, da je često tu dolazio, jer je imao problema sa drogom. Iako ovaj manastir nema program za rehabilitaciju narkomana, monasi su mu izlazili u susret i primali ih tu kako bi im olakšali borbu. Tako je bilo i sa Ševom i eto šta bi. Monah mu pomagao, a on ga ubi na takav brutalan način – kaže jedan od komšija.

On dodaje da ne zna šta bi mogao biti motiv ubistva, sem toga da je možda reč o pljački.

Foto: Atv

Čuo sam da mu je monah Stefan u ponedeljak uveče poslužio posnu večeru i da su večerali u trpezariji manastira i tada je došlo do ubistva. Navodno je u toj prostoriji bilo oko 50 evra i kada je ubica izbo monaha uzeo je pare i pobegao. Ranjeni Stefan je uspeo pozvati drugog monaha i reći mu da krvavi. Posle toga je preminuo u bolnici – kaže sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovim rečima, kada je policija došla, trpezarija je bila puna krvi. Krvi je bilo po zidovima, tepihu, a jorgan koji se tu zateko bio je natopljen krvlju.

Ubica je nakon toga pozvao osobu koja ga je dovezla do manastira i sa njim je zatim pobegao u Banjaluku. Policija je ubrzo pronašla vozača, uhapsila ga i dovela na uviđaj ispred manastira.

On je inspektorima objašnjavao kada je došao, gde se parkirao i slično, ali je tvrdio da nema veze sa ubistvom. Inspektorima je ispričao da nije znao šta se desilo u manastiru.

On se još nalazi na kriminalističkoj obradi u policiji i nije poznato da li će biti osumnjičen u ovom slučaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17