• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

09.12.2020

17:51

IVAN KONTIĆ DVA SATA SASLUŠAVAN U SUDU! Evo šta je rekao na optužbe o sakrivanju u Crnoj Gori!

Vesti

IVAN KONTIĆ DVA SATA SASLUŠAVAN U SUDU! Evo šta je rekao na optužbe o sakrivanju u Crnoj Gori!

Podeli vest

Ivan Kontić, koji je sumnjiči da je 24. avgusta brutalno pretukao Miljana Mandića i tako pokušao da ga ubije, juče je, dan pošto je izručen iz Crne Gore, saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu

On bi u petak pred tužiocem trebalo da se izjasni o krivici i optužbi koja mu je stavljena na teret, a juče su se tokom dvočasovnog saslušanja odbrana i tužilaštvo izjašnjavali o pritvoru, koji mu je određen zbog opasnosti od bekstva

Podsetimo, posle tuče koju su zabeležile sigurnosne kamere jednog lokala, Mandiću je konstatovana naprslina žlične kosti.

- Tužilac smatra da postoji pritvorski razlog opasnost od bekstva, a odbrana je osporila postojanje bilo kog razloga za pritvor, jer pre svega ne postoji osnovana sumnja da je Ivan Kontić izvrsio krivično delo pokušaj ubistva, jer je ta optužba samo mrtvo slovo na papiru bez i jednog jedinog dokaza - kaže za Kurir Kontićev branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović. Ona navodi i da je krivična prijava protiv njenog branjenika podneta u "haotičnoj atmosferi pod ogromnim pritiskom".

Foto: Uprava policije

- U subotu 12. septembra je napisana i podneta krivična prijava bez dokaza, napisan je poziv za okrivljenog da istog dana dođe na saslušanje, naređeno je policiji da ga dovede, napisan je izveštajj policije da su ga navodno tražili pa ga nisu našli, i istog dana doneto je i rešenje o određivanju pritvora i izdata poternica, čijem je prekršena prezumpcija nevinosti na štetu okrivljenog Kontića milion puta - kaže on i podseća da je Kontić sam tražio da bude izručen iz Crne Gore po skraćenom postupku "kako bi što pre došao u sud i dokazao da je u pitanju smišljen scenario".

(FOTO) ČEKA SE ODLUKA O PRITVORU Ivan Kontić stigao kod sudije, u petak kod tužioca

- Dokazaće da su organi gonjenja naseli na stručno izveden spin protiv njega od strane očigledno nekog uticajnog pojedinnca ili centra moći. Kako drugačije objasniti toliku paniku koja počinje tog 12. septembra, dvadeset dana nakon dogadjaja. Petnaest dana nakon događaja je Kontićboravio u Novom Sadu i vodio normalan život i niko ga povodom toga nije tražio, a u Crnu Goru kod roditelja je otišao u vreme kad nije bilo nikakvog krivičnog postupka protiv njega. Nigde nije bezao - tvrdi Zora Dobričanin Nikodinović za Kurir i dodaje:

- Apelujem na postovanje prezumpcije nevinosti koja je brutalno prema njemu mnogo puta prekršena od gotovo svih koji su se dohvatili njegovog imena u prethodna tri meseca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kristalno jasno

pre 3 godine

Ovo se vrlo brzo i dobro moze desiti.Naci jos jednog poput kontica da na isti nacin premlati , unakazi advokata koji uzasno filozofira i stvar zavrsena.E da vidimo posle njegove komentare.

Jovan

pre 3 godine

Zoro uz svo poštovanje kako prezupcije tako i prava optuženog, nepobitna činjenica je lomljenje ruku nepokretnom telu žrtve, koja je vidljivo bez svesti. Bivši sportista, otežavajuće je i to što je svoju veštinu koristio za nanošenje povreda. Hipotetički, kako bi bilo da lekari umesto lečenja počnu da povređuju, ili apotekar da truju?

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija