• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K./N.R.

11.12.2020

18:03

SASLUŠAN IVAN KONTIĆ OPTUŽEN ZA ZVERSKO PREBIJANJE MLADIĆA: Kleo se da nije hteo da ubije Mandića, evo šta je njegov KLJUČNI DOKAZ!

Vesti

SASLUŠAN IVAN KONTIĆ OPTUŽEN ZA ZVERSKO PREBIJANJE MLADIĆA: Kleo se da nije hteo da ubije Mandića, evo šta je njegov KLJUČNI DOKAZ!

Podeli vest

Ivan Kontić (30), osumnjičen za pokušaj ubistva Miljana Mandića (28) koje se dogodilo 24. avgusta u Novom Sadu, saslušan je u tužilaštvu, gde je, kako saznajemo, negirao da je pokušao da ubije žrtvu

Kontić je pred tužiocem kazao da će navodno prava istina isplivati u javnost kada se pojavio ceo snimak "tuče", na kome se vidi kako burtalno prebija Mandića dok u besvesnom stanju leži na podu, a zatim mu lomi obe podlaktice.

- Snimci su isečeni, pa montirani. Video snimak koji je objavljen je samo deo događaja, Nije sporno da sam tukao Mandića, ali me je on prvi napao – nezvanično saznajemo da je kazao Kontić u izlaganju pred tužiocem, koje je bilo zatvoreno za javnost.

Jedan od Kontićevih advokata medijima je izjavio da je njegov branjenik detaljno govorio o celom događaju, kao i to da nije imao nameru da ubije Mandića, koji mu je navodno bio prijatelj. Advokati će podneti zahtev za izuzećem tužioca pred kojim je Kontić dao iskaz, jer smatraju da mu je postavljao“ neprimerena“ pitanja.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović: Kontiću zabranili ulaz u kladionicu
 

Branilac Ivana Kontica, advoka Zora Dobricanin Nikodinovic potvrdila je za da je njen klijent danas saslusan pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu i da je izneo odbranu i odgovarao na sva postavljena pitanja.

Ivan Kontić je detaljno izneo odbranu negirajući da je ikada pomislio a kamo li pokušao da ubije bilo koga a posebno ne Miljana Mandića  24. avgusta u Novom Sadu, s kojim je bio u dobrim odnosima.

Foto: printscreen/mup

 

Sve je počelo kad mu je Mandić zabranio da udje u MXBet kladionicu gde je hteo da popije piće s prijateljima. 

Mandić ga je najpre oterao i krenuo za njim, zatim stao u pozu kao da će da se obračunava i pretio da će da ih "izbuši" držeći ruku na torbici, a onda je nastalo otimanje o torbicu jer je Kontić verovao da je unutra pištolj. Nakon  što je  torbica pala, sve je prešlo u tuču između njih dvojice u koju nisu dozvoljavali da se iko meša.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore u džudou zna koji su udarci opasni po život i nijedan takv  nije zadao tokom fizičkog obračuna, a da je hteo, mogao je - ali ništa od toga nije učinio - teza je njegove odbrane.

Odbrana traži izuzeće zamenika tužioca

Pred kraj saslušanja koje je trajalo oko tri sata, Mandićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović zatražila je izuzeće postupajućeg zamenika tužioca koji je ispitivao Kontića.

Izuzeće je, kako je rekla tražila  jer je tužilac poslednjih pola sata saslušanja postavljao kapciozna pitanja a na svaki pokušaj primedbi advokata iste je opominjao, a primedbe i koje je dozvolio - odbio je.

Foto: Informer

 

Kontić je u utorak izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici, a hapšenje ga je preduhitrilo u nameri da se preda.

U sredu je saslušan pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, kojem je rekao da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega i da je granice prelazio bez ikakvih problema.

Kontić za sve krivi medijsku hajku?!

Naglasio je da su svi medjusobno prijatelji i da je odmah znao da ce izgladiti odnose sa Mandićem jer su im svi prijatelji zajednički, ali se digla velika hajka dok je boravio u Crnoj Gori, pa je odlučio da sačeka da se to malo slegne pa da se onda preda. Tu medijsku hajku shvatio je kao pretnju i da to gura i finansira neko ko želi da posvađa njega i Mandića.

Sudija mu je međutim potvrdio pritvor koji mu je određen u septembru dok se skrivao u Crnoj Gori od pravosudnih organa Srbije. Oštećeni Mandić je ranije ispitan u tužilaštvu.

Foto: Informer

 

Zajedno sa Kontićem osumnjičeni u ovom slučaju su O. L. i L. V, koji se terete za krivična dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom okrobra su pušteni da se brane sa slobode.

Odbrana sumnja u pristrasnost zamenika tužioca?!

Pritisak na okrivljenog da odgovori na sugestivna pitanja, unošenje u zapisnik onoga što naš branjenik nije rekao i ne unošenje onoga što je rekao, bila je kap koja je prelila čašu dovela do toga da kolega Bugarski Dejan i ja posumnjamo u to da je postupajući zamenik pristrasan.

Smatramo da takvo postupanje pravi lošu atmosferu u ovom predmetu, što apsolutno nije dobro i nije potrebno nikom. Takvim načinom samo se skreće pažnja sa glavne stvari a to je činjenica da se ovde nikako ne može raditi o postupku za pokušaj ubistva i da se istraga usmeri na utvrđivanje odlučnih činjenica.

Međutim i ova i druge neosnovane istrage su posledica važeceg koncepta ZKP-a i to će nam se dešavati sve dok se isti ne izmeni  i dok se tokom istrage sudu ne bude dala veća uloga, a sad je ta uloga osim odluke o pritvoru praktično  nikakva - potvrdila je advokat Zora Dobričanin Nikodinović.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boki 61

pre 3 godine

Ne mogu da čitsm ceo tekst. Muka mi je. Optuženi može da laže može da priča šta hoće i da nas milione pravi ludim zato što spasava glavu. Nije mi jasna gospodnja Zora koja ga brani. Bez časti bez morala bez trunke griže savesti brutalno lagati ibraniti zlikovca. Strašno koliko je obraz jeftin. Što dotična ne podeli kaznu ili preuzme deo odgovornosti na sebe kad ga toliko žali i brani.

Amater

pre 3 godine

BRAVO ZA ADVOKATE,ZA PARE BI I SVOJU MAJKU POSLALI U ZATVOR A SILEDZIJU KAO STO JE OVAJ POSTADE ROBIN HUD...

Miroslav

pre 3 godine

Bitanga! Umesto da se pokrije ušima i kaje on još traži izuzeće? Magarac jedan. Na robiju 15 godina naj manje! Da tamo primenjuje džudo sa kriminalcima i ubicama, što je i sam!

dr

pre 3 godine

Sramota... nema odbrane... nema opravdanja 30 godina robije..cuj dzuudista??? Pa ovakvi ni sa ovcama da se rvu a kamoli da budu u reprezentaciji. A i advokati su mu skupi... odakle rođeni... odakle???

Rale

pre 3 godine

Pa dali je moguce da ce on ubediti i policiju i tuzioce i sudije da on nije kriv i pored onog video snmka.To je ono sto se kaze ~veruj meni,neveruj svojim ocima.

Darki001

pre 3 godine

odvesti negde u sumu da iskopa sebi jamu i dva u potiljak sta ima to da laprda i iznosi odbranu to je zver zna se sta se radi sa zveri.

Lala iy Banata

pre 3 godine

Сврха одбране у кривичном поступку - НИЈЕ ДА ОДБРАНИ осумњиченог, него да се УТВРДИ ИСТИНА. Сви адвокати који не одговоре ПРАВИЛНО на ово питање : "Шта је сврха ОДБРАНЕ у кривичном поступку" ? ... Да им се одмах одузме лиценца адвоката и купљена ДИПЛОМА ПРАВНИКА...!!

laky

pre 3 godine

Kaže izgladiće to oni,ovima nije Sud potreban,svi su prijatelji,a to lomljenje ruku,to je na prijateljskoj bazi.Možda bi se prijatelj naljutio da mu nije polomio ruke.Uh od ovih možeš da poludiš!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija