• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.12.2020

08:04

MISTERIJA PLJAČKE 100.000 EVRA Žrtva investitor koji je kupio i srušio Dražinu kuću, EVO ŠTA JE POLICIJA OTKRILA

Vesti

MISTERIJA PLJAČKE 100.000 EVRA Žrtva investitor koji je kupio i srušio Dražinu kuću, EVO ŠTA JE POLICIJA OTKRILA

Podeli vest

Beogradska policija privela je na informativni razgovor nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa pljačkom investitora Saše P. (39), kome su u subotu nepoznati razbojnici upali u stan i oteli 100.000 evra u kešu i skupoceni "roleks", vredan oko 15.000 evra. Za sada niko od njih nije uhapšen.

Osim toga, policija je saslušala i Sašu P., koji je ispričao da je ceo dan bio u lokalnoj kockarnici pre nego što je opljačkan u stanu u Ulici Veljka Dugoševića na Zvezdari.
- Utvrđuje se da li se on u tom lokalu hvalio da je za ogroman novac prodao stan u zgradi koju je prethodno izgradio. Proverava se da ga tom prilikom možda nisu čuli razbojnici koji su posle toga odlučili da ga opljačkaju. To je jedan pravac istrage, a drugi bi mogao da bude da je Saša izgubio novac kockajući se, pa je neko došao da naplati dug. Ipak treba sačekati kraj istrage - dodaje on.


Podsetimo, Saša P. je nekoliko dana pre pljačke prodao stan iz jedne zgrade koju je izgradio i zaradio oko 100.000 evra. Po završenom poslu on je otišao u banku da razmeni novac. Saša je zatim u svoj stan doneo 86.000 evra i milion i po dinara. Dvojica pljačkaša pozvonila su na vrata Sašinog stana, u kom je u tom trenutku bila i njegova sestra. Kada je otvorio, jedan od osumnjičenih mu je pokazao policijsku značku. Oni su iznenada gurnuli vrata i počeli da viču: "Policija, lezi dole." Oborili su na pod Sašu i njegovu šokiranu sestru i vezali im ruke plastičnim vezicama i kaišem. Tukli su ih sve dok nisu rekli gde su sakrili novac i dragocenosti. 


Policija sme da uđe u privatan stan
Policija ima pravo da bez naloga uđe u stan ili kuću u slučaju da se u tom trenutku događa neki zločin. Takođe, prilikom privođenja, policija ima pravo da pretrese osobu ako sumnja da ona kod sebe ima oružje ili nedozvoljene supstance. S druge strane, u Pravilniku o policijskim ovlašćenjima definisano je da ako policija nema nalog, osoba nije u obavezi da je pusti u svoj privatan posed.
- Ako patrola poseduje nalog, osoba ima pravo da traži da ga prvo pročitate, a na njemu treba da se nalazi ime i potpis sudije koji je izdao nalog, vaše ime i prezime, adresa i razlog pretresa - piše u pravilniku.


Kupio i srušio Dražinu kuću
Investitor Saša P. prošle godine je postao poznat javnosti nakon što je u Bregalničkoj ulici u Beogradu kupio i srušio kuću vođe četničkog pokreta u Srbiji Draže Mihailovića, u kojoj je on živeo od 1931. do početka Drugog svetskog rata.
- Postojala je neka priča da u sklopu zgrade u jednoj galeriji od 220 kvadrata bude muzej. Ne mogu sebi da priuštim da poklonim taj prostor, ali ako uspeju da skupe donacije iz zemlje i inostranstva, spreman sam da se odreknem i dela svoje zarade - bio je iskren investitor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija