• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

16.12.2020

07:19

Majka iz Belgije nije mogla da stupi u kontakt sa sinom koji je živeo u Beogradu: Kada su našli njegovog cimera, KLUPKO MORBIDNE PRIČE POČELO JE DA SE ODMOTAVA

Vesti

Majka iz Belgije nije mogla da stupi u kontakt sa sinom koji je živeo u Beogradu: Kada su našli njegovog cimera, KLUPKO MORBIDNE PRIČE POČELO JE DA SE ODMOTAVA

Podeli vest

Branislav Lađevac (47) iz sela Grljan kod Zaječara uhapšen je u subotu u Budvi po poternici koju je za njim raspisala Srbija zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu rasturao narkotike. On je bio osuđen na 10 godina robije jer je 2001. godine u Beogradu ubio i raskomadao svog cimera Marija Mavrinca (30).

Srbija je 7. decembra ove godine raspisala poternicu za Branislavom Lađevcem, protiv kog se pred Višim sudom u Beogradu vodi krivični postupak zbog trgovine drogom.

Krio se u Crnoj Gori
- Operativni podaci su ukazivali da se Lađevac krije u Crnoj Gori i odmah je obaveštena tamošnja policija. Osumnjičeni je posle samo nekoliko dana lociran i uhapšen u Budvi - kaže sagovornik iz istrage.
Lađevcu je određen ekstradicioni pritvor i on bi uskoro mogao da bude isporučen Srbiji.

Uhapšeni Branislav Lađevac dobro je poznat srpskoj javnosti, i to po monstruoznom zločinu koji je počinio 5. marta 2001. godine u stanu u Cerskoj ulici na beogradskom Vračaru.
Lađevac i Marijo Mavrinac su dugo vremena zajedno živeli u stanu. Ipak, oni su se kobnog dana žestoko posvađali. Branislav je pesnicom udario Mavrinca, koji je pao i glavom udario u ivicu drvenog kreveta i na mestu ostao mrtav.

Foto: Freepik.com

Branislav je pesnicom udario Mavrinca, koji je pao i glavom udario u ivicu drvenog kreveta i na mestu ostao mrtav


- Kako bi prikrio zločin, Lađevac je telo svog mrtvog cimera sekirom isekao na komade, spakovao u džak koji je stavio u kartonsku kutiju i ostavio u stanu. Kada je leš počeo da zaudara, on je kutiju stavio na metalni ram od planinarskog ranca i odvezao se autobusom 83 do poslednje stanice u Zemunu. Onda je auto-stopom otišao do mosta u Beškoj i kutiju bacio u Dunav - navedeno je u optužnici iz 2001. godine.

Dobio 10 godina robije
Za to surovo ubistvo on je osuđen na deset godina zatvora i kaznu je odslužio, ali i pored decenije provedene iza rešetaka, nakon izlaska na slobodu nastavio je da se bavi sumnjivim poslovima, zbog čega je i sada uhapšen u Crnoj Gori.
Za zločin se saznalo kada je majka ubijenog, koja je tada živela u Belgiji, prijavila da ne može da stupi u kontakt sa sinom i da bi njegov cimer Lađevac trebalo da zna gde se on nalazi.
Policija je u stanu u kom su živeli Lađevac i Mavrinac pronašla tragove krvi i tkiva. Nakon toga Branislav je uhapšen i on je priznao zločin, ali telo ubijenog Mavrinca nije nađeno.


U međuvremenu Lađevac je osuđen na 10 godina zatvora i tu kaznu je izdržao. U svoje selo Grljan nikada se nije vratio, a jedno vreme je radio u Rusiji. Po dolasku u Beograd Branislav je počeo da diluje narkotike, što je policija otkrila, a on je pobegao u Crnu Goru, gde je i uhapšen. 


Sin lažno optužen za silovanje
Lazar Lađevac (23), sin uhapšenog Branislava, 2017. godine je takođe uhapšen i optužen za silovanje i mučenje tada devetnaestogodišnje Ane L. iz Grljana. Posle nekoliko dana ispostavilo se da je devojka sve izmislila i da je lažno optužila Lazara. Ona je priznala da je lažima htela da primora Lazara da bude s njom u vezi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija