• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

16.12.2020

16:49

DA LI ĆE ON BITI PRVI U SRBIJI KOJI ĆE DOBITI OVAKVU KAZNU?! Zbog surovosti zločina i ponavljanja krivičnog dela, za MALČANSKOG BERBERINA očekuje se najstroža sankcija!

Vesti

DA LI ĆE ON BITI PRVI U SRBIJI KOJI ĆE DOBITI OVAKVU KAZNU?! Zbog surovosti zločina i ponavljanja krivičnog dela, za MALČANSKOG BERBERINA očekuje se najstroža sankcija!

Podeli vest

Saslušanjem neuropsihijatra koji je veštačio žrtvu, pred Višim sudom u Nišu nastavljeno je suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz sela Malče optuženom za otmicu i svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice

- Glavni pretres je održan, ispitan je predstavnik komisije Klinike za mentalno zdravlje u Nišu koja je obavila psihijatrijsko veštačenje maloletne oštećene.

Dokazni postupak je u toku, sledeći glavni pretres je zakazan za 28.12. 2020. godine – saopštila je Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu. S obzirom na to da je suđenje zatvoreno za javnost radi zaštite interesa maloletnice, nije poznata sadržina nalaza i mišljenja veštaka.

Jovanović je dvanaestogodišnjakinju oteo 20.decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu do škole. Spašena je 29. decembra ali je manijak izmicao progoniteljima do 5. januara ove godine kada je uhapšen na groblju u rodnom selu.

Krivični postupak protiv Malčanskog Berberina, tako nazvanog zbog navike da svoje žrtve šiša pre nego što ih napadne, započeo je 29. maja ove godine pred Višim sudom u Nišu. On je tada zatražio izuzeće zamenika Višeg javnog tužioca i požalio se da nije upoznat sa sadržinom psihijatrijskog veštačenja, zbog čega je pripremno ročište odloženo.

Prilikom ponovnog pojavljivanja pred sudom, Jovanović je doveo u pitanje neuropsihijatrijsko veštačenje, odnosno tvrdio je da je zločin počinio u neuračunljivom stanju. Zbog toga su u nastavku suđenja neposredno ispitani i neuropsihijatri ali i psiholog koji se bavio strukturom ličnosti optuženog.

U daljem toku postupka iskaz su dali lekari niškog Kliničkog centra koji su zdravstveno zbrinuli devojčicu nakon što je spašena iz ruku otmičara. Svedočila je maloletnica i detaljno opisala golgotu koju je prošla dok je bila u rukama manijaka. Izjašnjavali su se i lekari iz Zavoda za sudsku medicinu koji su veštačili povrede devojčice ali i biološke tragove koji terete Jovanovića.

Zbog svireposti zločina i činjenice da je iza rešetaka zbog istovrsnih krivičnih dela proveo 22 godine, Malčanski berberin bi mogao da prvi u Srbiji bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija