• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

30.12.2020

12:36

VOZAČ SANITETA DOTRČAO U HITNU POMOĆ Uspeo je samo da kaže jednu rečenicu pre nego što se ONESVESTIO - TEK ONDA JE USLEDIO HOROR

Vesti

VOZAČ SANITETA DOTRČAO U HITNU POMOĆ Uspeo je samo da kaže jednu rečenicu pre nego što se ONESVESTIO - TEK ONDA JE USLEDIO HOROR

Podeli vest

Miodrag P. (38) iz doljevačkog sela Šainovac preksinoć je mortus pijan svojim "golfom" pokosio pešaka Željka Ristića (19) iz istog sela, i na mestu ga ubio!

Bahati vozač je zatim pobegao i zaustavio se tek kod Hitne pomoći u Doljevcu, gde radi kao vozač saniteta! Tamo je zatražio pomoć, pri čemu nije ni pomenuo da je malo pre toga na putu ubio mladića, a potom se onesvestio. Utvrđeno je da je imao najmanje 1,5 promila alkohola u krvi.

Sin jedinac

Da tragedija bude još veća, Željko je bio jedinac, a nastradao je oko 22.30 sati na samo pedesetak metara od kuće.
Željkova baka Dragica Perić ispričala nam je da se on kobne večeri vratio s posla iz Leskovca, autobusom koji ga je dovezao do centra sela, a zatim je nastavio peške kući.
- Uvek je dolazio kući oko 22.30, a pošto je to vreme prošlo, zabrinula sam se za njega. Poslala sam mu poruku na telefon, ali mi nije odgovorio, pa sam počela da ga zovem. Svaki moj poziv je odbijen, tek kasnije sam saznala da mu je telefon u tom trenutku bio kod policajaca, koji su obavljali uviđaj... U međuvremenu stigla je patrola policije i rečeno nam je šta se desilo - priča očajna Dragica.

Foto: D.K.

Neutešna porodica


Ona je odmah potrčala ka mestu udesa, ali policajci su je zaustavili, ne dozvolivši joj da vidi mrtvog unuka.
- Izgubila sam unuka koji je bio za primer... U životu mrava nije zgazio, celo selo ga oplakuje... Radio je sa majkom, mojom ćerkom, u istoj firmi, ponosio se što je bio dobar radnik. Pažljivijeg mladića nije bilo, nikad nije odlazio na spavanje a da me ne poljubi - govori Dragica gušeći se u suzama.
Ona je posebno ogorčena na Miodraga, koji nije ni pokušao da pomogne njenom unuku posle nesreće.
- On radi u ustanovi čiji je zadatak da spasava živote, a nije hteo da spasi mog unuka. Možda bi mu sačuvao život da ga je stavio u auto i povezao do bolnice... Umesto da mu pomogne, otišao je do ambulante i tamo pao pijan. Dok su njega treznili, moj unuk je umirao - kaže nesrećna Dragica.

Najstroža kazna

Željkova majka Vesna traži najstrožu kaznu za bahatog vozača koji joj je usmrtio sina.
- Želim da cela zemlja čuje, da svi znaju, i ministri i predsednik države, šta je taj čovek uradio! Vozač Hitne pomoći, čovek koji treba da spasava živote, uzeo je život mom sinu! To je neoprostivo, to zahteva najstrožu kaznu - jadala se uplakana žena.


U niškoj policiji rekli su da je vozač "golfa" uhapšen i tereti se za ugrožavanje saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom u udesu. 


Miodrag imao i više od 1,5 promila?

Alkotestiranjem je u ponedeljak uveče utvrđeno da je Miodrag P. imao 1,5 promila alkohola u krvi, ali to merenje je obavljeno nekoliko sati nakon udesa, pa se veruje da je u trenutku nesreće bio još pijaniji. Zato će se pravi stepen alkoholisanosti utvrditi merenjem iz krvi, što je mnogo preciznija metoda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boki 61

pre 3 godine

Saučešće porodici nstradalog mladića. Velika tragedija. Na veliku žalost svih nas takvi dobiju maksimalno tri godine. Posle godinu i neki mesec oni su kući. Nema pravde za nastradale. Ovo govorim kao neko ko je istu tragediju doživeo samo je stradalo dete imalo 16 godina. Bahatost u našoj zemlji se ne sankcioniše.

dera

pre 3 godine

Zasto su kazne za ovakva dela smesne ??? Zasto vozac ubije devojku na pesackom prelazu i dobije nanogicu ??? Ko je dozvolio da alkoholizirani pocinioc pred sudom ima olaksavajuce okolnosti ??? Donosimo propise o koje cemu , pa hajde ovako, da sva vozila moraju imati uredjaj koji ne dozvoljava startovanje motora ako je vozac pod uticajem alkohola ili narkotika . Gotov cirkus. A sad dajte vi prosveceni nalupajte minuse , pa kad vam neka pijana budala izleti pred vas a vi odleprsajte , jaci ste od sudbine .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija